franekfranek Opublikowano 8 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia Hejka, ktoś ma doświadczenie z powyższym kombajnem księgowo finansowym ? Po prostu wyświetlanego okna z danymi nie da się rozciągnąć w pionie bardziej niż 2/3 wysokości monitora, przez co cały czas trzeba scrollować, a rolka domyślnie przesuwa okno z lewej na prawo i odwrotnie. Poza tym samo okno tylko w ok 70 % jest wypełnione danymi. Straszna lipa. Inni zgłaszają, że na ekranach o większej rozdzielczości niż 4K okienka sytemu są po prostu zbyt małe. W zakładzie, którym pracuję jest przestarzał wersja, jeszcze nie dopasowana do urządzeń z rozdzielczością FHD i wyżej. Podmieniłem za pomocą [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i przygotowałem do wgrania plik z ustawieniami SAP: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ale nie wiem czy to pomoże. Czekam, aż jakiś admin się do mnie podłączy to wtedy podmienię pliki Próbowałem też pakietu Belize bo polecanego" Belize fiori" brak na liście, ale bezskutecznie. Udało się jedynie zmniejszyć okienka do 80 % nominalnej wielkości, ale to nie w pełni satysfakcjonuje. Cytuj
razor1995 Opublikowano 9 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia Najważniejszej informacji, czyli wersji SAP brak Używam SAPa od 7.5 i nigdy problemów ze skalowaniem nie miałem. W ustawieniach GUI nie widzę opcji skalowania (mam SAP 8.0). Jeszcze jedna opcja, dodajesz do rejestru: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] *musisz poeksperymentować, które exe'ki - brałem na czuja franekfranek lubi to Cytuj
franekfranek Opublikowano 9 Kwietnia Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia Dzięki Razor ! Potestuję niebawem, jak tylko stanę się adminem tego kompute Do określenia użyłem najbliższego mi słowa, które określa problem. Być może nazywa się to inaczej, bo w sumie główne okna wyświetlają się na całym ekranie, a dopiero mniejsze w poszczególnych modułach otwierają się tak, że są nie pełne. Jutro załączę niezastąpione zrzuty z ekranu i sprawdzę wersję w programach o ile powyższe nie wystarcza ? Oczywiście: Release: 800 Final file vers: 8000.1.15.3396 build: 2285874 patch level: 15 Cytuj
razor1995 Opublikowano 10 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia Starcza zupełnie, czyli masz 8.0 patch 15, całkiem nowa wersja Cytuj
franekfranek Opublikowano 10 Kwietnia Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia Zobacz jak to wygląda. Zielone okno główne SAP bez problemu otwiera się na cały ekran. Można je dopasować chwytając za prawy dolny narożnik. Mniejsze pod-okno SAP czerwone, jest już tylko na 60 % ekranu i nie można go rozciągnąć, w dolnym prawym narożniku brak strzałek. Taki stan występuje w rozdzielczościach 1920x1080 i1920x1200. Lipa straszna - na innych nie próbowałem. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi