Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka, ktoś ma doświadczenie z powyższym kombajnem księgowo finansowym ?

Po prostu wyświetlanego okna z danymi nie da się rozciągnąć w pionie bardziej niż 2/3 wysokości monitora, przez co cały czas trzeba scrollować, a rolka domyślnie przesuwa okno z lewej na prawo i odwrotnie. Poza tym samo okno tylko w ok 70 % jest wypełnione danymi. Straszna lipa.

Inni zgłaszają, że na ekranach o większej rozdzielczości niż 4K okienka sytemu są po prostu zbyt małe. 

W zakładzie, którym pracuję jest przestarzał wersja, jeszcze nie dopasowana do urządzeń z rozdzielczością FHD i wyżej. 

Podmieniłem za pomocą [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  i przygotowałem do wgrania  plik z ustawieniami SAP:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

ale nie wiem czy to pomoże.  Czekam, aż jakiś admin się do  mnie podłączy to wtedy podmienię pliki :)

Próbowałem też pakietu Belize bo polecanego" Belize fiori" brak na liście, ale bezskutecznie.

Udało się jedynie zmniejszyć okienka do 80 % nominalnej wielkości, ale to nie w pełni satysfakcjonuje.

Opublikowano

Najważniejszej informacji, czyli wersji SAP brak :E 

Używam SAPa od 7.5 i nigdy problemów ze skalowaniem nie miałem.

W ustawieniach GUI nie widzę opcji skalowania (mam SAP 8.0).

Jeszcze jedna opcja, dodajesz do rejestru:

*musisz poeksperymentować, które exe'ki - brałem na czuja

Opublikowano

Dzięki Razor ! Potestuję niebawem, jak tylko stanę się adminem tego kompute

Do określenia użyłem najbliższego mi słowa, które określa problem. Być może nazywa się to inaczej, bo w sumie główne okna wyświetlają się na całym ekranie, a dopiero mniejsze w poszczególnych modułach otwierają się tak, że są nie pełne.

Jutro załączę niezastąpione zrzuty z ekranu i sprawdzę wersję w programach o ile powyższe nie wystarcza ?

Oczywiście:

Release: 800 Final

file vers: 8000.1.15.3396

build: 2285874

patch level: 15

Opublikowano

Zobacz jak to wygląda. Zielone okno główne SAP bez problemu otwiera się na cały ekran. Można je dopasować chwytając za prawy dolny narożnik.

Mniejsze pod-okno SAP czerwone, jest już tylko na 60 % ekranu i nie można go rozciągnąć, w dolnym prawym narożniku brak strzałek.

Taki stan występuje w rozdzielczościach 1920x1080 i1920x1200. Lipa straszna - na innych nie próbowałem.