Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W komputerze
Asus M4N68T-M LE V2
Typ procesora - QuadCore AMD Athlon II X4 640, 3015 MHz
Pamięć RAM - 4096 MB 
Karta graficzna: AMD Radeon HD 6670 (1 GB)
Dyski twarde: 
TOSHIBA DT01ACA100 - 1000,2 GB
SAMSUNG SV6003H - 60,0 GB 
SAMSUNG SV4012H - 33,8 GB
Napęd: ATAPI iHAS124 B SCSI CdRom Device
Zasilacz: LOGIC400-ATX
Systemy operacyjne:
Windows XP Professional SP3 32 bit PL
Windows 7 Ultimate SP1 64 bit PL
Windows 10 21H2 Pro 64 bit PL
po paru minutach albo godzinach wyłącza się komputer tak jakby z gniazdka wyjąć wtyczkę i obojętnie czy na komputerze jest wtedy uruchomiony jakiś system operacyjny czy jest się w BIOSie. Pół roku temu wyłączał mi się komputer coraz częściej i doszło do tego że po paru sekundach od włączenia komputera się komputer wyłączał i wtedy miałem zasilacz MODECOM FEEL 3 400 WATT ATX z zepsutego komputera znalezionego w śmietniku i wymieniłem go wtedy na obecny zasilacz LOGIC400-ATX tez z zepsutego komputera znalezionego w śmietniku i pół roku temu kilka dni po wymianie zasilacza raz się tylko komputer sam wyłączył i teraz zaczyna się sam częściej wyłączać. Czy to może być wina kabla? Ten komputer mam w szopie i do szopy zamiast ze słupa prąd idzie z gniazdka ze strychu zwykłym przedłużaczem przez dziurę w ścianie szopy. Oryginalnie szopa była bez prądu i sam sobie w szopie prąd zrobiłem. Szkoda że bezpośrednio ze słupa sam sobie nie umiałem prądu podłączyć to wtedy miałbym darmowy prąd. Czy jak wiatr macha zwykłym domowym kablem może to sprawiać że się wyłączył komputer czy od tego komputer powinien się restartować? Wydaje mi się że w znalezionych komputerach w śmietniku były sprawne zasilacze tylko te komputery wyrzucili na śmietnik dlatego że się płyta główna zepsuła  i były za stare i za wolne to ich naprawa była bez sensu. W tym komputerze co go używam to oryginalnie był jaki…ś zasilacz 500 watowy ale 6 lat temu ten zasilacz całkowicie się zepsuł i przestał działać. Te zasilacze 400 watowe z zepsutych komputerów ze śmietnika to jak je podłączyłem do starszych komputerów z 2005 roku to działają sprawnie godzinami bez problemów co będę robił na komputerach z 2005 roku jak ten komputer Asus M4N68T-M LE V2 jest dużo szybszy mimo że stary ale da się na nim uruchomić stare gry z DirectXem11 i prędzej nadaje się do przeglądania internetu. Teraz przeglądanie internetu wymaga co najmniej 2 rdzeni w procesorze ale tamte komputery z 2005 roku mają tylko 1 rdzeń to co mam się z nimi męczyć tylko dlatego że działają lepiej na nich te zasilacze. Czy ten zasilacz 400 watowy ma wystarczającą moc na zasilenie 3 dysków HDD jednocześnie? Czy w dysku TOSHIBA DT01ACA100 _ 1000,2 GB popsuły się sektory od wadliwych zasilaczy czy ze starości od dużej liczby godzin pracy?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
6 godzin temu, JuanElCaballoLo napisał(a):

W komputerze
Asus M4N68T-M LE V2
Typ procesora - QuadCore AMD Athlon II X4 640, 3015 MHz
Pamięć RAM - 4096 MB 
Karta graficzna: AMD Radeon HD 6670 (1 GB)
Dyski twarde: 
TOSHIBA DT01ACA100 - 1000,2 GB
SAMSUNG SV6003H - 60,0 GB 
SAMSUNG SV4012H - 33,8 GB
Napęd: ATAPI iHAS124 B SCSI CdRom Device
Zasilacz: LOGIC400-ATX
Systemy operacyjne:
Windows XP Professional SP3 32 bit PL
Windows 7 Ultimate SP1 64 bit PL
Windows 10 21H2 Pro 64 bit PL
po paru minutach albo godzinach wyłącza się komputer tak jakby z gniazdka wyjąć wtyczkę i obojętnie czy na komputerze jest wtedy uruchomiony jakiś system operacyjny czy jest się w BIOSie. Pół roku temu wyłączał mi się komputer coraz częściej i doszło do tego że po paru sekundach od włączenia komputera się komputer wyłączał i wtedy miałem zasilacz MODECOM FEEL 3 400 WATT ATX z zepsutego komputera znalezionego w śmietniku i wymieniłem go wtedy na obecny zasilacz LOGIC400-ATX tez z zepsutego komputera znalezionego w śmietniku i pół roku temu kilka dni po wymianie zasilacza raz się tylko komputer sam wyłączył i teraz zaczyna się sam częściej wyłączać. Czy to może być wina kabla? Ten komputer mam w szopie i do szopy zamiast ze słupa prąd idzie z gniazdka ze strychu zwykłym przedłużaczem przez dziurę w ścianie szopy. Oryginalnie szopa była bez prądu i sam sobie w szopie prąd zrobiłem. Szkoda że bezpośrednio ze słupa sam sobie nie umiałem prądu podłączyć to wtedy miałbym darmowy prąd. Czy jak wiatr macha zwykłym domowym kablem może to sprawiać że się wyłączył komputer czy od tego komputer powinien się restartować? Wydaje mi się że w znalezionych komputerach w śmietniku były sprawne zasilacze tylko te komputery wyrzucili na śmietnik dlatego że się płyta główna zepsuła  i były za stare i za wolne to ich naprawa była bez sensu. W tym komputerze co go używam to oryginalnie był jaki…ś zasilacz 500 watowy ale 6 lat temu ten zasilacz całkowicie się zepsuł i przestał działać. Te zasilacze 400 watowe z zepsutych komputerów ze śmietnika to jak je podłączyłem do starszych komputerów z 2005 roku to działają sprawnie godzinami bez problemów co będę robił na komputerach z 2005 roku jak ten komputer Asus M4N68T-M LE V2 jest dużo szybszy mimo że stary ale da się na nim uruchomić stare gry z DirectXem11 i prędzej nadaje się do przeglądania internetu. Teraz przeglądanie internetu wymaga co najmniej 2 rdzeni w procesorze ale tamte komputery z 2005 roku mają tylko 1 rdzeń to co mam się z nimi męczyć tylko dlatego że działają lepiej na nich te zasilacze. Czy ten zasilacz 400 watowy ma wystarczającą moc na zasilenie 3 dysków HDD jednocześnie? Czy w dysku TOSHIBA DT01ACA100 _ 1000,2 GB popsuły się sektory od wadliwych zasilaczy czy ze starości od dużej liczby godzin pracy?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Rozbawił mnie ten wpis :) 

-10 na zewnątrz a ten kompa w szopie trzyma, jeszcze ze śmietnika zasilacz 😂 Stary ty tam na ostatnim screenie masz 3 stopnie temp. dysku, jak to niby ma działać? A z gadaniem, o kradzieży prądu ze słupa to uważaj, bo za coś takiego można do puchy trafić...

FILAGOL i LAGUNA lubią to
Opublikowano
12 godzin temu, JuanElCaballoLo napisał(a):

Szkoda że bezpośrednio ze słupa sam sobie nie umiałem prądu podłączyć to wtedy miałbym darmowy prąd. Czy jak wiatr macha zwykłym domowym kablem może to sprawiać że się wyłączył komputer czy od tego komputer powinien się restartować?

Dzień Dobry @JuanElCaballoLo powiem Ci, że Jesteś "Kozak", lecz czy mądry, to już inna sprawa.

Proszę Wymień Zasilacz na markowy 400W spokojnie Ci wystarczy

Pozdrawiam

LAGUNA i wislak00 lubią to
Opublikowano

@JuanElCaballoLo Dawaj, nie cykaj podłączaj się do tego słupa, możesz pominąć zasilacz i bezpośrednio wpiąć się do płyty głównej, tylko fazy nie pomyl, zaoszczędzisz siana, a że kompa masz w szopie to chłodzenia na procku też nie potrzebujesz. Tylko uważaj na odwilż, bo szron może puścić i zamieni się w chłodzenie wodne i może być za słabe, wtedy musisz zrobić lekki undervolting bezpośrednio na słupie 🤣

FILAGOL i Widzior lubią to
Opublikowano

Panowie Jesteście niezwykle kreatywni hahaha

A, mówiąc poważnie @JuanElCaballoLo "Twój" PC to cykający samozapłon.

@wislak00 Lubię mroczne poczucie humoru hahaha

proszę nie Podpuszczajcie chłopaka, bo Gotów atom wykrzesać ze słupa (Wiadomo Polak potrafi, lub Powiedz Polakowi, że się czegoś nie da...)

Będzie jak w komedii młody Einstein, gdy przy pomocy młotka i przecinaka rozszczepił atom piwa w szopie rodziców.

Pozdrawiam

wislak00 lubi to
Opublikowano

tu ten sam

a o sterownikach

już usunięte :P

wislak00 lubi to