lukcio31 Opublikowano 15 Lutego Zgłoś Opublikowano 15 Lutego Potrzebuję nadać uprawnienia dla Wszyscy dla pewnego pliku w Windows 11.Odnalazłem plik,kliknąłem na niego prawym przyciskiem myszy,wybrałem Właściwości/Zabezpieczenia/Zaawansowane.Mam teraz otwarte Zaawansowane ustawienia zabezpieczeń dla pliku w którym dla Wszyscy chciałbym nadać wszystkie uprawnienia dla tego pliku.Zmieniłem właściciela z SYSTEM na Wszyscy i w Wpisy uprawnień wybrałem Wszyscy.Niestety nie mogę zmienić żadnych ustawień,bo są one szare i nieaktywne.Moje konto w Windows 11 to konto administratora (Grupa administratorzy). Co zrobić by opcje wyboru uprawnień były aktywne i można było ustawić wszystkie uprawnienia dla Wszyscy(jest właścicielem pliku) dla którego ma mieć wszystkie uprawnienia nawet uprawnienia zaawansowane? Cytuj
stens Opublikowano 15 Lutego Zgłoś Opublikowano 15 Lutego utraciłeś dostęp do plików lub folderów (na przykład po ponownej instalacji systemu), użyj programu NTFS Access, aby go odzyskać. Program ustawia uprawnienia rekurencyjnie, więc nie musisz powtarzać tego procesu dla każdego pliku lub folderu osobno. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wislak00 lubi to Cytuj
Widzior Opublikowano 15 Lutego Zgłoś Opublikowano 15 Lutego Godzinę temu, stens napisał(a): użyj programu NTFS Access Widzę ostatnio mocno popularny programik na forum. Dopiero co go wczoraj też polecałem w podobnym temacie stens lubi to Cytuj
stens Opublikowano 15 Lutego Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 34 minuty temu, Widzior napisał(a): Widzę ostatnio mocno popularny programik Mam go w "magazynie" na wszelki wypadek Cytuj
lukcio31 Opublikowano 15 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego Użyłem programu podanego przez @stens W temacie napiszę,że chodzi o taki plik: RtkAudUService64.exe,którego prośba o uruchomienie pojawia mi się po włączeniu komputera i załadowaniu pulpitu,a muszę dla tego pliku dla właściciel:Wszyscy i dla Wszyscy zmienić uprawnienia i po tym jako właściciel ustawić SYSTEM,a po restarcie komputera ma się nie pojawić już więcej prośba o uruchomienie pliku. Może tutaj uzyskam pomoc co zrobić by prośba o uruchomienie pliku o jakim piszę,po uruchomieniu komputera i załadowaniu pulpitu nie wyświetlała się już więcej. Cytuj
Widzior Opublikowano 15 Lutego Zgłoś Opublikowano 15 Lutego msconfig, w nim Usługi albo Uruchamianie (to drugie jest w Menedżerze zadań). Ewentualnie sprawdzić Harmonogram zadań. Cytuj
nowator81 Opublikowano 15 Lutego Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 3 godziny temu, lukcio31 napisał(a): Potrzebuję nadać uprawnienia dla Wszyscy dla pewnego pliku w Windows 11.Odnalazłem plik,kliknąłem na niego prawym przyciskiem myszy,wybrałem Właściwości/Zabezpieczenia/Zaawansowane.Mam teraz otwarte Zaawansowane ustawienia zabezpieczeń dla pliku w którym dla Wszyscy chciałbym nadać wszystkie uprawnienia dla tego pliku.Zmieniłem właściciela z SYSTEM na Wszyscy i w Wpisy uprawnień wybrałem Wszyscy.Niestety nie mogę zmienić żadnych ustawień,bo są one szare i nieaktywne.Moje konto w Windows 11 to konto administratora (Grupa administratorzy). Co zrobić by opcje wyboru uprawnień były aktywne i można było ustawić wszystkie uprawnienia dla Wszyscy(jest właścicielem pliku) dla którego ma mieć wszystkie uprawnienia nawet uprawnienia zaawansowane? Użyj Unlocker - najszybszy i najprostszy sposób. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi