Skocz do zawartości

Jak oceniasz domyślne włączenie nowych natywnych sterowników NVMe?  

62 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak oceniasz domyślne włączenie nowych natywnych sterowników NVMe?

• Pozytywnie
      48
    • Negatywnie
      14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Groszek1962 napisał(a):

Potwierdzam to co  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  napisał. Ja też bez problemu aktywaka po spięciu neta

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Dziękuję @Groszek1962 za potwierdzenie - więc tak jak sądziłem - problem prawdopodobnie dotyczy klucza, a nie modyfikacji - w tych okolicznościach pozostaje użyć Asystenta naprawy aktywacji - system to Windows 11 Pro, więc jeżeli klucz jest legalny i przeznaczony dla tej wersji i edycji systemu, to nie będzie problemu. Liczy się papier / hologram :)

LAGUNA i Groszek1962 lubią to
Opublikowano
6 minut temu, arek.pl21 napisał(a):

[ dodano proces rozruchu systemu ] jak to wyłączyc bo u mnie działa wolniej

Standardowo nie jest to włączone.

1. Uruchom msconfig.exe

2. Przejdź do zakładki: Rozruch

3. Tam powinny być opcje do zmiany

FILAGOL lubi to
Opublikowano
W dniu 13.03.2026 o 18:41, Kocurek napisał(a):

Również Cię pozdrawiam @Groszek1962 i dziękuję - wydanie otrzyma drobną poprawkę - nic wielkiego - tylko procedura:

musi zostać skorygowana - w najnowszym buildzie Microsoft umieścił lokalizację ustawień "Print Screen" w innym miejscu.

Uwzględniłem to zmieniając lokalizację, ale po publikacji wydania uświadomiłem sobie, że jeżeli wydanie nie zostanie zaktualizowane na Windows Update, to procedura dot. klawisz "Print Screen" prowadzi w złe miejsce.

To kosmetyka, bo zapewne mało kto z tego korzysta - reszta plików nie ulegnie zmianie - absolutnie nie ma potrzeby reinstalacji czy coś takiego - zmiana jest tylko w obrębie katalogu `Dodatki`. :)

[Dodano]

Dnia 14-03-2026 biblioteka HashCheck zostanie zaktualizowana z wersji v3.0.0.0 do v3.0.1.0 - zmiany:

- naprawiono problem z odświeżaniem zawartości wierszy w przypadku zmiany ułożenia kolumn i zresetowania ich do pierwotnego położenia

-

Witam,

@Kocurek

czy modyfikacje HashCheck  gdzieś oddzielnie publikujesz, nie widzę linku do twojego fork-a projektu?
Chętnie ściągnąłbym instalator HashCheck  z twoimi zmianami

Kocurek lubi to
Opublikowano
1 minutę temu, dziubek napisał(a):

Witam,

czy modyfikacje HashCheck  gdzieś oddzielnie publikujesz, nie widzę linku do twojego fork-a projektu?
Chętnie ściągnąłbym instalator HashCheck  z twoimi zmianami

Dzień dobry, @dziubek.

Dziękuję za zainteresowanie.

Jesteś w sumie pierwszą osobą, która zapytała o oficjalny instalator.

Odpowiadając na Twoje pytanie: dotychczas nie opublikowałem go oddzielnie. Mój fork HashChecka powstał jako ekskluzywny dodatek, stworzony specjalnie po to, aby wyróżnić moją modyfikację systemu Windows. Włożyłem w niego sporo pracy i na razie nie pojawiły się okoliczności, które by mnie skłoniły do opublikowania tego modułu jako osobnego narzędzia.

Na ten moment jedynym sposobem na jego używanie jest instalacja mojego systemu.

Groszek1962 lubi to