pawelek1980 Posted November 28 Report Posted November 28 taka informacja na stronie windows x-lite że wkrótce wypuści optimum 11 26H1 v2, bardzo zachwala wydajność. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tłumaczenie google; Dziękujemy wszystkim, którzy wzięli udział w naszej ankiecie! To było zdecydowane TAK dla wydania Windows X-Lite na 26H1! • Zazwyczaj nie polecam wersji Canary czy Dev większości użytkowników jako głównego systemu operacyjnego (lub codziennego sterownika), ale jest coś wyjątkowego w tej wersji – już ją zainstalowałem na 3 własnych komputerach i bardzo podoba mi się doświadczenie oraz wydajność, jaką zapewnia. • Jeśli chcesz zobaczyć, czym jest Optimum 11 26H1, wkrótce będzie dostępny do pobrania na naszej stronie https://windowsxlite.com • Jeszcze raz dziękujemy za wspaniałe wsparcie! JanKo66, Miodek and FILAGOL like this Quote
mercury Posted November 30 Report Posted November 30 Już jest [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] keri38, FILAGOL and JanKo66 like this Quote
stens Posted November 30 Report Posted November 30 2 godziny temu, genio1958 napisał(a): czy w tym Windows jest nowe menu start Tak z Windows 7 Quote
Achon Posted November 30 Report Posted November 30 Pierwsze wrażenia? No bardzo niedopracowany ten system. Fbconan nie miał chyba czasu. Czym się rożni wersja Optimum 2 od Optimum 1? Zmianą StatAllback z 3.9.16 na 3.9.18 i to tyle. System na dzień dobry skompresowany poprzez Compact, co daje mniej miejsca na dysku, ale dziwne lagi. (Klikam "klawiatura ekranowa" i czekam prawie sekundę aż się pojawi.) Nie wnikam w pierdoły, że nie ma przypisanej przeglądarki obrazów do plików graficznych (domyślnie jest drukowanie), czy bajzel w rejestrze odnośnie autoruns (aplikacje usunięte są nadal w autostarcie). Do tego Defender niby usunięty, ale jakoś nie do końca. Brak systemowej aplikacji do robienia zrzutu ekranu. Czemu aplikacje szpiegujące (CEIP itd. ) nie odinstalowane/wyłączone.? Ale, te pierdoły to nic. Największy problem mam z polskimi napisami ANSII. Pakiety polskie zainstalowane, Region na Polski zmieniony i dupa we filmach i plikach tekstowych. --------------- Od godziny próbuje wgrać aktualizację, bez powodzenia. Dochodzi instalacja niby do 100% i zaczyna pobieranie od nowa... . Jak coś się zmieni to dopiszę. Edited. No kasowanie bufora i usług WindowsUpdate nic nie pomogło (dodam, że to ta wersja be Defendera) Aktualizacja nie wchodzi. System OUT... Quote
stens Posted November 30 Report Posted November 30 47 minut temu, Achon napisał(a): Największy problem mam z polskimi napisami ANSII. Pakiety polskie zainstalowane, Region na Polski zmieniony i dupa we filmach i plikach tekstowych. A ja mam wprost przeciwne wrażenie, że spolszczenie działa bdb. Oto przykład. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Achon Posted November 30 Report Posted November 30 Sprawdź właściwości pliku. Kodowanie UTF-8 czy ANSII ? Problem jest z ANSII ------------------------------- Po kilku dniach testów różnych kompilacji 26H1 stwierdzam.: Nie ma u mnie różnicy w wydajności pomiędzy wersjami 24, 25, czy tej ostatniej 26H1 Te same sterowniki, te same aplikacje. Te same problemy... ewabem5 likes this Quote
ewabem5 Posted November 30 Report Posted November 30 16 minut temu, Achon napisał(a): Te same sterowniki, te same aplikacje. Te same problemy... o to to - tylko numerek ..... ale radość .... mam wyższy numerek wbak1102 and Achon like this Quote
stens Posted November 30 Report Posted November 30 2 godziny temu, Achon napisał(a): Kodowanie UTF-8 Nie włączam tego. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
VACek Posted November 30 Report Posted November 30 Jak by ludzie więcej czytali, a nie się rzucali jak na karpia w lidlu to by wiedzieli że 26h1 jest zoptymalizowany pod ARM (snapdragon, nvidia, mediatek) i nowe sprzęty. Dla obecnej generacji PC nic nie wnosi LAGUNA, JHarddyy and Miodek like this Quote
Widzior Posted November 30 Report Posted November 30 41 minut temu, VACek napisał(a): Dla obecnej generacji PC nic nie wnosi Jak nie wnosi? Nowe cyferki, więc +100 do lansu będzie Miodek, wbak1102 and srom-otnik like this Quote
keri38 Posted December 2 Report Posted December 2 no to u mnie nowe cyferki sie pojawily ,ogolnie spoko dziala ,aktualizacja do najnowszej wersji 1199 bez problema Quote
FILAGOL Posted December 2 Report Posted December 2 Dzień Dobry, Ile forumowiczów, tyle opinii, najłatwiej jest poczekać, aż się coś konkretnego wyklaruje. W dniu 30.11.2025 o 22:44, VACek napisał(a): by wiedzieli że 26h1 jest zoptymalizowany pod ARM (snapdragon, nvidia, mediatek) i nowe sprzęty. czyli tym bardziej nie ma sensu instalowania na X64 Pozdrawiam Quote
Recommended Posts