Karollo Opublikowano 23 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2025 Siemka posiadam płytę AORUS ELITE B850 WIFI 7 I chcem zaktualizować biosa pomożecie bo tu nie ma tak jak w starych biosach i nwm jak Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 23 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2025 Pobierz najnowszą wersję BIOS [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Przygotuj pendriva w FAT32 ... rozpakuj i skopiuj na niego wszystko Tu masz instrukcję (możesz użyć translatora) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LaptopIpc i FILAGOL lubią to Cytuj
Karollo Opublikowano 23 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2025 tylko ja sie boje że coś mi sie spieprzy 4 godziny temu, zdzisiek24 napisał(a): Pobierz najnowszą wersję BIOS [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Przygotuj pendriva w FAT32 ... rozpakuj i skopiuj na niego wszystko Tu masz instrukcję (możesz użyć translatora) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wgl dzk za odp a moge przez q flasha w biosie? czyli mam poprostu wkleic i zbootowac? dobra jestem sporwotem czyl;i dac na pendrive tylko B850AELITEWF7.F6 i z biosa q flasha ? Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 23 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2025 To poproś kogoś bardziej odważnego. Byleby miał w razie czego kasę na nową płytę. Na poważnie ... masz wszystko a jeśli jakieś wątpliwości [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ps Niech Ci nie przyjdzie do głowy myśl aby przerwać flashowanie. Cytuj
Widzior Opublikowano 23 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2025 Ooo kogo ja widzę, no to zaczynamy seans, czuję będzie wesoło Cytuj
Karollo Opublikowano 23 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2025 a moge poprostu ten plik B850AELITEWF7.F6 wgrac na pendrive i sflashowac niz bootowac i jakies komendy wpisywac PS: ZAINSTALUJE WERSJE f7b Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 23 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2025 Jakie komendy? Jeśli płyta sprawuje się dobrze to daj sobie lepiej spokój. Cytuj
Karollo Opublikowano 23 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2025 mam nowego PC i jak nowy pc to chcem żeby bios też był nowy Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 23 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2025 To najpierw poczytaj, obejrzyj kilka filmików i zrobisz to jak profesjonalista. Bez wilgoci w majtach. Cytuj
Karollo Opublikowano 23 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2025 tylko ja już mam wilgoć w majtach Cytuj
Widzior Opublikowano 23 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2025 6 minut temu, Karollo napisał(a): mam nowego PC i jak nowy pc to chcem żeby bios też był nowy Proponuję lepszy, bardziej przydatny zakup Achon lubi to Cytuj
Karollo Opublikowano 23 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2025 już wiem a i aktualizuje tylko dla tego bo czasami mam lagi z rx 9070 xt w fortnite już reinstalowałem sterowniki i dalej nie wiem czemu być może dla tego już wiem mam bios f3 i zainstaluje f7b Cytuj
Widzior Opublikowano 23 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2025 W dniu 23.11.2025 o 18:35, Karollo napisał(a): zainstaluje f7b Ciekawe dlaczego Cytuj
Karollo Opublikowano 23 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2025 bo f7b to zwykła wersja a f7d to Beta jednak pobieram f6 jest preferowana przez GCC dobra czy ktoś może wrzucić mi instrukcje w .txt bo j już się w tym nie łapię czy ktoś wie jak to zrobić bo mam pendrive na fat32 plik z rozszerzeniem f6 tylko na pendrive dać i do biosa wejść kliknąć q-flash i pójdzie? Cytuj
Widzior Opublikowano 24 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2025 ty w ogóle czytać potrafisz? Moderator, kasuj takie tematy, bo to żenada. bison616 lubi to Cytuj
christopher732 Opublikowano 24 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2025 To, że ktoś nie pisze perfekcyjnie, nie ma bogatego słownictwa albo popełnia błędy w ogóle nie daje nikomu prawa do poniżania. Każdy ma inne doświadczenia, możliwości, edukację, sytuację życiową. Internet powinien być miejscem wymiany myśli, a nie wyścigiem o to, kto kogo bardziej ośmieszy. Nikt nie ma obowiązku być elokwentny, ale każdy ma obowiązek być człowiekiem. Szanujmy się. Cytuj
Widzior Opublikowano 24 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2025 Chrisopherek, są pewne granice absurdu, a w tematach tego użytkownika są one przekraczane wielokrotnie. Możesz napisać 100x odpowiedź, a i tak to nie przyniesie skutku, więc ja będę taki spam zgłaszał i napiętnował. Sajonara. bison616 lubi to Cytuj
christopher732 Opublikowano 24 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2025 Krytyka w granicach rozsądku jest w porządku, ale personalne wycieczki i poniżanie innych już nie. To, że ktoś pisze inaczej niż Ty, nie daje Ci prawa do traktowania go z góry. Jeśli uważasz temat za spam, zgłoś go moderatorom nie rób publicznego linczu. Szacunek nic nie kosztuje.” starcraft2fan lubi to Cytuj
ampa Opublikowano 24 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2025 @UP Więc napisz koledze instrukcję krok po kroku zamiast pouczać innych że źle postępują wobec niego. Cytuj
Widzior Opublikowano 24 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2025 1 godzinę temu, ampa napisał(a): @UP Więc napisz koledze instrukcję krok po kroku zamiast pouczać innych że źle postępują wobec niego. Przecież to nic nie da i właśnie o to mi chodzi. Cytuj
christopher732 Opublikowano 25 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2025 8 godzin temu, ampa napisał(a): Więc napisz koledze instrukcję krok po kroku zamiast pouczać innych Nie podejmę się tego zadania. Aktualizacja BIOS bez doświadczenia jest zbyt ryzykowna, a nie chcę brać odpowiedzialności, jeśli dojdzie do uszkodzenia sprzętu. Proponuję serwis lub kogoś, kto może fizycznie przy tym usiąść. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi