Skocz do zawartości

BIOS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tylko ja sie boje że coś mi sie spieprzy

4 godziny temu, zdzisiek24 napisał(a):

Pobierz najnowszą wersję BIOS 
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Przygotuj pendriva w FAT32 ... rozpakuj i skopiuj na niego wszystko

Tu masz instrukcję (możesz użyć translatora)

Wgl dzk za odp 

a moge przez q flasha w biosie?

czyli mam poprostu wkleic i zbootowac?

dobra jestem sporwotem czyl;i dac na pendrive tylko B850AELITEWF7.F6 i z biosa q flasha ?

Opublikowano

To poproś kogoś bardziej odważnego. Byleby miał w razie czego kasę na nową płytę.     :laie_67:

Na poważnie ... masz wszystko a jeśli jakieś wątpliwości

Ps  Niech Ci nie przyjdzie do głowy myśl aby przerwać flashowanie.

Opublikowano

już wiem a i aktualizuje tylko dla tego bo czasami mam lagi z rx 9070 xt w fortnite   już reinstalowałem sterowniki i dalej nie wiem czemu być może dla tego

już wiem mam bios f3 i zainstaluje f7b

Opublikowano

bo f7b to zwykła wersja a f7d to Beta

jednak pobieram f6 jest preferowana  przez GCC

dobra czy ktoś może wrzucić mi instrukcje w .txt bo j już się w tym nie łapię

czy ktoś wie jak to zrobić bo mam pendrive na fat32 plik z rozszerzeniem f6 tylko na pendrive dać i do biosa wejść kliknąć q-flash i pójdzie?

Opublikowano

To, że ktoś nie pisze perfekcyjnie, nie ma bogatego słownictwa albo popełnia błędy  w ogóle nie daje nikomu prawa do poniżania. Każdy ma inne doświadczenia, możliwości, edukację, sytuację życiową. Internet powinien być miejscem wymiany myśli, a nie wyścigiem o to, kto kogo bardziej ośmieszy.

Nikt nie ma obowiązku być elokwentny, ale każdy ma obowiązek być człowiekiem. Szanujmy się.

Opublikowano

Chrisopherek, są pewne granice absurdu, a w tematach tego użytkownika są one przekraczane wielokrotnie. Możesz napisać 100x odpowiedź, a i tak to nie przyniesie skutku, więc ja będę taki spam zgłaszał i napiętnował. Sajonara.

bison616 lubi to
Opublikowano

Krytyka w granicach rozsądku jest w porządku, ale personalne wycieczki i poniżanie innych już nie. To, że ktoś pisze inaczej niż Ty, nie daje Ci prawa do traktowania go z góry. Jeśli uważasz temat za spam, zgłoś go moderatorom  nie rób publicznego linczu. Szacunek nic nie kosztuje.”

Opublikowano
8 godzin temu, ampa napisał(a):

Więc napisz koledze instrukcję krok po kroku zamiast pouczać innych

Nie podejmę się tego zadania. Aktualizacja BIOS bez doświadczenia jest zbyt ryzykowna, a nie chcę brać odpowiedzialności, jeśli dojdzie do uszkodzenia sprzętu.
Proponuję serwis lub kogoś, kto może fizycznie przy tym usiąść.