nudzija Opublikowano Środa o 15:49 Zgłoś Opublikowano Środa o 15:49 7 godzin temu, boniek napisał(a): Ten HEROIC wiarygodny jest? tak, to aplikacja open source używam zamiast launcherów epica, goga i amazona na windowsie i linuxie Cytuj
srom-otnik Opublikowano Środa o 16:34 Autor Zgłoś Opublikowano Środa o 16:34 Czy ktoś z testujących może mi powiedzieć, czy jak przekłada się zaznaczenie/odznaczenie pierwszego checkboxa w panelu Performance na wyniki w grach w najnowszym wydaniu? To już nie jest GameBooster - wszystkie wcześniejsze rozwiązania z tego trybu dla gier przeniosłem do normalnego użytkowania. Pod tym checkboxem jest TYLKO CPU-booster (zmierzony u mnie przyrost wydajności 2-3%) i jego zaznaczenie może mieć zerowy, ujemny lub raczej minimalnie dodatni wypływ na np FPS-y. starcraft2fan lubi to Cytuj
keri38 Opublikowano Środa o 18:22 Zgłoś Opublikowano Środa o 18:22 mistrzu bez obrazy ,ale odpuscilem ,ostatni konkretny mod to 25h2 ,ewentualnie dlugo ciaglemna 21h2 lot ltsc,pisalem wtedy ze fps 150-170 w dirt rally 2,potem 24h2 ,bieda 80-100, obecnie canon x-lite 26h1 i zero problemow ,system bez antywir ,dolozony bitdefender zero aktualizacji ,smiga jak wariat ,moze obcykajcie ten mod ,szanuje prace kazdego modera ale mam prawo do glosu i stwierdzam ze idzie to w zla strone ,21h2 ltsc lot ,to powinna byc baza systemu srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano Środa o 18:29 Autor Zgłoś Opublikowano Środa o 18:29 6 minut temu, keri38 napisał(a): mistrzu bez obrazy ,ale odpuscilem ,ostatni konkretny mod to 25h2 ,ewentualnie dlugo ciaglemna 21h2 lot ltsc,pisalem wtedy ze fps 150-170 w dirt rally 2,potem 24h2 ,bieda 80-100, obecnie canon x-lite 26h1 i zero problemow ,system bez antywir ,dolozony bitdefender zero aktualizacji ,smiga jak wariat ,moze obcykajcie ten mod ,szanuje prace kazdego modera ale mam prawo do glosu i stwierdzam ze idzie to w zla strone ,21h2 ltsc lot ,to powinna byc baza systemu Dziękuję za konkret! swiniarobert69 lubi to Cytuj
plusik Opublikowano Środa o 19:37 Zgłoś Opublikowano Środa o 19:37 Witam u mnie panel Performance antywirus wywalił w kosmos Nie pomogło nawet dodanie do wyjątków Cytuj
srom-otnik Opublikowano Środa o 19:41 Autor Zgłoś Opublikowano Środa o 19:41 4 minuty temu, plusik napisał(a): Witam u mnie panel Performance antywirus wywalił w kosmos Nie pomogło nawet dodanie do wyjątków serio? => [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] swiniarobert69 i Groszek1962 lubią to Cytuj
WiesioKa Opublikowano Środa o 19:46 Zgłoś Opublikowano Środa o 19:46 2 minuty temu, plusik napisał(a): Witam u mnie panel Performance antywirus wywalił w kosmos Nie pomogło nawet dodanie do wyjątków Ja mam Bitdefendera , w ustawieniach zaawansowanych ustawiłem przenieś do kwarantanny i później przywróciłem . swiniarobert69 lubi to Cytuj
plusik Opublikowano Środa o 19:54 Zgłoś Opublikowano Środa o 19:54 Witam u mnie panel Performance antywirus wywalił w kosmos Nie pomogło nawet dodanie do wyjątków . Na pewno żarty mnie się nie trzymają zrobiłem tak samo jak i ty bo też mam Bitdefendera ale nie przywróciło mi tego programu . Dodam że system wgrywałem dwa razy bo po pierwszym wywaleniu myślałem że to mój błąd Cytuj
kamilpl Opublikowano Środa o 21:28 Zgłoś Opublikowano Środa o 21:28 1 godzinę temu, plusik napisał(a): Witam u mnie panel Performance antywirus wywalił w kosmos Nie pomogło nawet dodanie do wyjątków Ja mam eseta internet security, nic nie wywala. Nawet uznał że wszystko ok. Defender wywalony. Windows update wyłączony w trybie optymalizacji mistrza. Nad wszystkim czuwa eset wraz ze swoją zapora. LTSC nie dostaje nowych funkcji tylko poprawki bezpieczeństwa nad którymi lepszej jakości antywirusy czuwają i są o wiele lepsze niż spóźniona aktualizacja Microsoft. Ale trzeba pamiętać że ma być to bardzo dobrej jakości antywirus. boniek, keri38 i Groszek1962 lubią to Cytuj
keri38 Opublikowano Środa o 21:34 Zgłoś Opublikowano Środa o 21:34 I to jest właściwy kierunek ,nie niszczmy modów aktualizacjami ,tylko dodajmy sam antywirus z innej paczki Cytuj
Groszek1962 Opublikowano Środa o 22:20 Zgłoś Opublikowano Środa o 22:20 Kolejny dzień testów -- System ŚMIGA i i HULA AŻ MIŁO Dziś kolejne zamknięcie aktualizacji -- I tu się też zgadzam że MOD przygotowany do pracy najlepiej zachowuje się bez kolejnych aktualizacji, no ale nie wydaje się Nam że niektóre choć w malutkim stopniu są by poprawić bezpieczeństwo pracy systemu, luki dziury i takie tam, a przynajmniej takie są czasem opisy- CZYŻ nie ? Przecież Hakerzy nie śpią ! ! ! A może się mylę ? ? ? ( Od ponad roku używam 10kę bez podpięcia do sieci bo jest tylko by grać, czasem dogram pewne biblioteki i takie tam potrzeby dla gry - no i co ? System Śmiga i nie do Zagięcia ) A co do szybkości i tych najróżniejszych wykonywanych prze Nas testów, zgadzam się chcielibyśmy żeby ............A nie wydaje się Nam że Microslop każdy kolejny system Windy nie jest po to by się uwsteczniać, tylko tworzą molochy by Nas zmuszać do kupowania to co raz MOCNIEJSZYCH MASZYN ! ? A że każdy z Naszych PC czy Lapków ma prawo i czasem zachowują się nie przewidywalnie, i tu większość z Nas się zgodzi ? !!!Potwierdzam to co wcześniej pisałem o drobnych kilku niedogodnościach TO WIERZĘ że NASZ MISTRZ w SWEJ KLASIE NAPEWNO TO POPRAWI JAK ZAWSZE...POZDRAWIAM - BRAWKI A i jeszcze przecież wcześniej była mowa, opisy że PRO to nie to SAMO co LTSC - CZYŻ NIE. Pro Zawsze wypadał gorzej w testach, ale dzięki że PRO JEST. SZACUN I DZIĘKUJE srom-otnik lubi to Cytuj
kamilpl Opublikowano Środa o 22:26 Zgłoś Opublikowano Środa o 22:26 Niestety pro idzie w stronę sztucznej inteligencji co będzie dodawać procesów system będzie pulchność. Na dłuższą metę nie widzę przyszłościowo tego systemu w modach. LTSC będzie taki w 2030 r. Taki jak dziś a pro… aż strach pomyśleć jak będzie zawalony syfem. srom-otnik lubi to Cytuj
Syriusz76 Opublikowano Czwartek o 17:12 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 17:12 Niestety nie mam dzwięku w grach D4 np. I zamiast wyłączac robi restart / trzeba długo przyciskiem wyłączyć Cytuj
sebio Opublikowano Czwartek o 19:38 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 19:38 W dniu 14.01.2026 o 20:37, plusik napisał(a): Witam u mnie panel Performance antywirus wywalił w kosmos Nie pomogło nawet dodanie do wyjątków Miałem to samo Cytuj
plopki Opublikowano Czwartek o 20:29 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 20:29 3 godziny temu, Syriusz76 napisał(a): I zamiast wyłączac robi restart / trzeba długo przyciskiem wyłączyć Też mi się tak zrobiło ze 2 miesiące temu, na zwykłym (niemodyfikowanym) Win11 Pro, więc tu ewidentnie M$ coś namieszał. Do tego są cyrki z usypianiem przy dłuższej nieaktywności - zamiast uspać, to wyłącza kompa, tak jakby pozamieniali te funkcje. srom-otnik lubi to Cytuj
boniek Opublikowano 15 godzin temu Zgłoś Opublikowano 15 godzin temu W dniu 14.01.2026 o 20:37, plusik napisał(a): Witam u mnie panel Performance antywirus wywalił w kosmos Nie pomogło nawet dodanie do wyjątków Na jakim av? Bo jak używasz avasta lub tworu podobnego pokroju, to pozdro Jak masz czegoś takiego używać, to lepiej nie instaluj wcale av. A jeśli to windowsowy defender, to też nie ma się co dziwić, skoro grzybkowy mod robi się coraz bardziej popularny. Ok. Już widzę że to Bitdefender. Szczerze? Dziwne, że ten av 'krzyczy' Cytuj
srom-otnik Opublikowano 14 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 14 godzin temu 49 minut temu, boniek napisał(a): Na jakim av? Bo jak używasz avasta lub tworu podobnego pokroju, to pozdro Jak masz czegoś takiego używać, to lepiej nie instaluj wcale av. A jeśli to windowsowy defender, to też nie ma się co dziwić, skoro grzybkowy mod robi się coraz bardziej popularny. Ok. Już widzę że to Bitdefender. Szczerze? Dziwne, że ten av 'krzyczy' Defender systemowy zero reakcji, obecnie innych nie używam boniek lubi to Cytuj
kamilpl Opublikowano 14 godzin temu Zgłoś Opublikowano 14 godzin temu 56 minut temu, boniek napisał(a): Na jakim av? Bo jak używasz avasta lub tworu podobnego pokroju, to pozdro Jak masz czegoś takiego używać, to lepiej nie instaluj wcale av. A jeśli to windowsowy defender, to też nie ma się co dziwić, skoro grzybkowy mod robi się coraz bardziej popularny. Ok. Już widzę że to Bitdefender. Szczerze? Dziwne, że ten av 'krzyczy' W Eset masz coś takiego jak wykrywanie czułość od 1-4 ja daje 3 i nic nie krzyczy a dalej bardzo dobrze chroni jak coś zobaczy poinformuje mnie a nie usuwa odrazu na chama , to ty decydujesz czy chcesz usunąć. No i lekkie obciążenie bo działa w chmurze. Jest jedno chcesz musisz zapłacić. Ale w tych czasach to grosze. boniek lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi