Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, boniek napisał(a):

Ten HEROIC wiarygodny jest? 

tak, to aplikacja open source

używam zamiast launcherów epica, goga i amazona na windowsie i linuxie

Opublikowano

Czy ktoś z testujących może mi powiedzieć, czy jak przekłada się zaznaczenie/odznaczenie pierwszego checkboxa w panelu Performance na wyniki w grach w najnowszym wydaniu? To już nie jest GameBooster - wszystkie wcześniejsze rozwiązania z tego trybu dla gier przeniosłem do normalnego użytkowania. Pod tym checkboxem jest TYLKO CPU-booster (zmierzony u mnie przyrost wydajności 2-3%) i jego zaznaczenie może mieć zerowy, ujemny lub raczej minimalnie dodatni wypływ na np FPS-y.

Opublikowano

mistrzu bez obrazy ,ale odpuscilem ,ostatni konkretny mod to 25h2 ,ewentualnie dlugo ciaglemna 21h2 lot ltsc,pisalem wtedy ze fps 150-170 w dirt rally 2,potem 24h2 ,bieda 80-100, obecnie canon x-lite 26h1 i zero problemow ,system bez antywir ,dolozony bitdefender  zero aktualizacji ,smiga jak wariat ,moze obcykajcie ten mod ,szanuje prace kazdego modera ale mam prawo do glosu i stwierdzam ze idzie to w zla strone ,21h2 ltsc lot ,to powinna byc baza systemu 

srom-otnik lubi to
Opublikowano
6 minut temu, keri38 napisał(a):

mistrzu bez obrazy ,ale odpuscilem ,ostatni konkretny mod to 25h2 ,ewentualnie dlugo ciaglemna 21h2 lot ltsc,pisalem wtedy ze fps 150-170 w dirt rally 2,potem 24h2 ,bieda 80-100, obecnie canon x-lite 26h1 i zero problemow ,system bez antywir ,dolozony bitdefender  zero aktualizacji ,smiga jak wariat ,moze obcykajcie ten mod ,szanuje prace kazdego modera ale mam prawo do glosu i stwierdzam ze idzie to w zla strone ,21h2 ltsc lot ,to powinna byc baza systemu 

Dziękuję za konkret!

Opublikowano
2 minuty temu, plusik napisał(a):

Witam u mnie  panel Performance antywirus wywalił w kosmos 😪 Nie pomogło nawet dodanie do wyjątków 

Ja mam Bitdefendera , w ustawieniach zaawansowanych ustawiłem przenieś do kwarantanny i później przywróciłem .

Opublikowano

Witam u mnie  panel Performance antywirus wywalił w kosmos 😪 Nie pomogło nawet dodanie do wyjątków  . Na pewno żarty mnie się nie trzymają zrobiłem tak samo jak i ty bo też mam Bitdefendera ale nie przywróciło mi tego programu . Dodam że system wgrywałem dwa razy bo po pierwszym wywaleniu myślałem że to mój błąd

Opublikowano
1 godzinę temu, plusik napisał(a):

Witam u mnie  panel Performance antywirus wywalił w kosmos 😪 Nie pomogło nawet dodanie do wyjątków 

Ja mam eseta internet security, nic nie wywala. Nawet uznał że wszystko ok.

Defender wywalony. Windows update wyłączony w trybie optymalizacji mistrza. 
Nad wszystkim czuwa eset wraz ze swoją zapora. 
LTSC nie dostaje nowych funkcji tylko poprawki bezpieczeństwa nad którymi lepszej jakości antywirusy czuwają i są o wiele lepsze niż spóźniona aktualizacja Microsoft.

Ale trzeba pamiętać że ma być to bardzo dobrej jakości antywirus.

Opublikowano

Kolejny dzień testów -- System ŚMIGA i i HULA AŻ MIŁO

Dziś kolejne zamknięcie aktualizacji -- I tu się też zgadzam że MOD przygotowany do pracy najlepiej zachowuje się bez kolejnych aktualizacji, no ale nie wydaje się Nam że niektóre choć w malutkim stopniu są by poprawić bezpieczeństwo

pracy systemu, luki dziury i takie tam, a przynajmniej takie są czasem  opisy- CZYŻ nie ? Przecież Hakerzy nie śpią ! ! ! A może się mylę ? ? ? ( Od ponad roku używam 10kę bez podpięcia do sieci bo jest tylko by grać, czasem dogram pewne biblioteki i takie tam potrzeby dla gry - no i co ? System Śmiga i nie do Zagięcia )

A co do szybkości i tych najróżniejszych wykonywanych prze Nas testów, zgadzam się chcielibyśmy żeby ............A nie wydaje się Nam że Microslop :) :) :) każdy kolejny system Windy nie jest po to by się uwsteczniać, tylko tworzą molochy by Nas zmuszać do kupowania to  co raz  MOCNIEJSZYCH MASZYN ! ? A że każdy z Naszych PC czy Lapków ma prawo i czasem zachowują się nie  przewidywalnie, i tu większość z Nas się zgodzi ? !!!Potwierdzam to co wcześniej pisałem o drobnych kilku niedogodnościach TO WIERZĘ

że  NASZ MISTRZ srom-otnik w SWEJ KLASIE NAPEWNO TO POPRAWI JAK ZAWSZE...POZDRAWIAM - BRAWKI 👍👏🙂

A i jeszcze przecież wcześniej była mowa, opisy że PRO to nie to SAMO co LTSC - CZYŻ NIE. Pro Zawsze wypadał gorzej w testach, ale dzięki że PRO JEST. SZACUN I DZIĘKUJE

srom-otnik lubi to
Opublikowano

Niestety pro idzie w stronę sztucznej inteligencji co będzie dodawać procesów system będzie pulchność. Na dłuższą metę nie widzę przyszłościowo tego systemu w modach. LTSC będzie taki w 2030 r. Taki jak dziś a pro… aż strach pomyśleć jak będzie zawalony syfem.

srom-otnik lubi to
Opublikowano
3 godziny temu, Syriusz76 napisał(a):

I zamiast wyłączac robi restart / trzeba długo przyciskiem wyłączyć

Też mi się tak zrobiło ze 2 miesiące temu, na zwykłym (niemodyfikowanym) Win11 Pro, więc tu ewidentnie M$ coś namieszał.

Do tego są cyrki z usypianiem przy dłuższej nieaktywności - zamiast uspać, to wyłącza kompa, tak jakby  pozamieniali te funkcje.

srom-otnik lubi to
Opublikowano
W dniu 14.01.2026 o 20:37, plusik napisał(a):

Na jakim av? Bo jak używasz avasta lub tworu podobnego pokroju, to pozdro 🤦‍♂️ Jak masz czegoś takiego używać, to lepiej nie instaluj wcale av. A jeśli to windowsowy defender, to też nie ma się co dziwić, skoro grzybkowy mod robi się coraz bardziej popularny.

Ok. Już widzę że to Bitdefender. Szczerze? Dziwne, że ten av 'krzyczy' 🤷‍♂️

Opublikowano
49 minut temu, boniek napisał(a):

Na jakim av? Bo jak używasz avasta lub tworu podobnego pokroju, to pozdro 🤦‍♂️ Jak masz czegoś takiego używać, to lepiej nie instaluj wcale av. A jeśli to windowsowy defender, to też nie ma się co dziwić, skoro grzybkowy mod robi się coraz bardziej popularny.

Defender systemowy zero reakcji, obecnie innych nie używam 

boniek lubi to
Opublikowano
56 minut temu, boniek napisał(a):

W Eset masz coś takiego jak wykrywanie czułość od 1-4 ja daje 3 i nic nie krzyczy a dalej bardzo dobrze chroni jak coś zobaczy poinformuje mnie a nie usuwa odrazu na chama , to ty decydujesz czy chcesz usunąć. No i lekkie obciążenie bo działa w chmurze.

Jest jedno chcesz musisz zapłacić. Ale w tych czasach to grosze.

boniek lubi to