misi00 Posted November 2 Report Posted November 2 Witam, mam problem z win11 Home. Po instalacji cały czas przy uruchomieniu komputera pokazuje się menu z wyborem czy włączyć usługi lokalizacji i jeszcze z 5 kolejnych usług. Po przejściu przez to system działa poprawnie ale po ponownym włączeniu znowu. Proszę o pomoc [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
dna111 Posted November 2 Report Posted November 2 A to dziwne Spróbuj się zgodzić na lokalizację. Którą potem w ustawieniach możesz wyłączyć Jeżeli problem nie ustąpi od nowa skonfiguruj pendrive w rufusie i zainstaluj od nowa. Quote
lukcio31 Posted November 2 Report Posted November 2 Nagranie obrazu w programie Rufus na pendrive i przed rozpoczęciem nagrywania obrazu ISO zaznaczyć Wyłączenie zbierania danych osobowych Quote
iskier Posted November 2 Report Posted November 2 Ja bym zapytał dla porządku - jaki to obraz, skąd, jak przygotowany nośnik instalacyjny, czy aktywowany i jeśli tak to w jaki sposób. Quote
misi00 Posted November 2 Author Report Posted November 2 Kombinowałem już wszystkie wersje, tak, nie, tak/nie, za każdym razem po rozruchu musiałem znowu to klikać…. Ogólnie kupiłem laptopa z zainstalowanym już windowsem fabrycznie , jest po zwrocie ze sklepu i chciałem go przywrócić do stanu fabrycznego. Korzystałem z aplikacji wgranej support dell po wciśnięciu f12, wgrało system na nowo. Efekt jak widać, myślałem że cos nie tak poszło przy instalacji więc później zrobiłem jeszcze raz wgranie Windows ale już przez system w ustawieniach, dalej to samo… Quote
dna111 Posted November 2 Report Posted November 2 Tak dla guru forum Napisz jaki to laptop jego parametry itp.itd. By wykluczyć wadę hardware jeśli chodzi o sam software coś chyba robisz źle. Pisz dokładniej i częściej żeby wiadomo co i jak, i na jakim etapie jesteś. A zaakceptowałeś wszystkie okna po ponownym rozruchu ? Bo to zgaduj zgadula\ Quote
christopher732 Posted November 2 Report Posted November 2 Sprawdź w rejestrze MediaBootInstall i ustaw na 0 - restart Quote
misi00 Posted November 2 Author Report Posted November 2 To raczej problem software, po zakupie Windows normalnie się uruchamiał, sama instalacja przebiegła pomyślnie: zaakceptowane zgody, ustawienie pinu, logowanie konta Microsoft itp, tylko cały czas powraca okno z 5 pytaniami… Quote
christopher732 Posted November 2 Report Posted November 2 Sprawdź jeszcze w rejestrze OOBEInProgress czy wartość jest na 0 Sprawdź te dwie wartości MediaBootInstall powinna mieć wartość 0 OOBEInProgress powinna mieć wartość 0 Quote
ToshibaA500 Posted November 3 Report Posted November 3 14 godzin temu, misi00 napisał(a): Witam, mam problem z win11 Home. Po instalacji cały czas przy uruchomieniu komputera pokazuje się menu z wyborem czy włączyć usługi lokalizacji i jeszcze z 5 kolejnych usług. Po przejściu przez to system działa poprawnie ale po ponownym włączeniu znowu. Proszę o pomoc [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kliknij shit +f10 włączy ci się konsola wpisz start ms-cxh:localonly spróbuj omija to FILAGOL likes this Quote
Recommended Posts