Jump to content

Windows 11 25H2 IoT Enterprise LTSC TC PL – TheCompany

Recommended Posts

Posted

Hej. Pobrałem iso systemu i w czasie instalacji -> kopiowania plików z pendrive wyskakuje błąd: 0x80070015 z opisem, że nie ma odpowiednich plików do zainstalowania.

i5 14600k

msi z790 mag wifi

2x16gb ddr5

rtx 5060ti 16gb

m2 nvme kc3000 500gb

Help !!

Kocurek likes this
Posted
2 godziny temu, leven napisał(a):

2x16gb ddr5

Mmmmmmm pamięć DDR5, VIP!

d3Bhhu6.jpeg

2 godziny temu, leven napisał(a):

Hej. Pobrałem iso systemu i w czasie instalacji -> kopiowania plików z pendrive wyskakuje błąd: 0x80070015 z opisem, że nie ma odpowiednich plików do zainstalowania.

Dzień dobry, dziękuję za kontakt z pomocą techniczną Firmy. Czy suma kontrolna pobranego pliku iso jest tożsama z sumą podaną w wiadomości #1?

Jakim programem nagrałeś obraz .iso na pendrive. Czy programem Rufus? Czy rozważałeś wypróbowanie alternatywy - przygotowanie pendrive za pomocą aplikacji Ventoy?

Czy problem występuje wyłącznie z plikiem .iso z tego tematu, a może z plikami innych modyfikacji również? 

leven likes this
Posted

Po kilku godzinach szukania dziury w całym i zrobienia pena od nowa w rufusie, stwierdzam, że szczeka mi opadła, gdy zlokalizowałem problem z instalacją :E 

W płycie głównej mam dwa rodzaje USB: czerwone i niebieskie. Do czerwonych (tylko dwa USB) miałem podłączoną klawiaturę i myszkę, dla tego pendrive podłączałem do niebieskiego USB (sprawdzałem każdy port) W końcu podłączyłem klawiaturę i myszkę pod niebieskie USB, a pena pod czerwonego i wszystko ruszyło z kopyta. System zainstalowany ALE: nie mogę aktywować systemu, ponieważ mam licencję na PRO (na koncie MS) i wyskakuje błąd przy próbie aktywacji :(

W końcu od nowa postawiłem WIN11 25h2 i no i tyle w temacie. A tak chciałem wypróbować tego LTSC :(

No nic, dzięki za porady 🙃

Kocurek likes this
Posted

Dziękuję za podzielenie się przyczyną i rozwiązaniem problemu.

Miło mi poinformować, że niedawno pojawiła się nowość - Windows 11 Pro będący bliźniaczym odpowiednikiem LTSC TC:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

leven likes this
Posted
39 minut temu, leven napisał(a):

ALE: nie mogę aktywować systemu, ponieważ mam licencję na PRO (na koncie MS) i wyskakuje błąd przy próbie aktywacji

W przypadku takim jak opisałeś, gdzie twoja płyta główna jest powiązana licencją cyfrową, powiązaną dodatkowo z kontem microsoft, na wersję Windows 11 PRO, należy zalogować się na konto microsoft i usunąć powiązanie płyty głównej z licencją. Potem można instalować na takiej płycie głównej windowsa w wersji LTSC i podczas aktywacji, nie będzie już komunikatu związanego z  wykryciem zmiany sprzętowej i system aktywuje się prawidłowo, przy założeniu że zostaną spełnione wszystkie konieczne warunki do wykonania takiej procedury.

Kocurek and leven like this
Posted
21 godzin temu, ERICs3 napisał(a):

W przypadku takim jak opisałeś, gdzie twoja płyta główna jest powiązana licencją cyfrową, powiązaną dodatkowo z kontem microsoft, na wersję Windows 11 PRO, należy zalogować się na konto microsoft i usunąć powiązanie płyty głównej z licencją. Potem można instalować na takiej płycie głównej windowsa w wersji LTSC i podczas aktywacji, nie będzie już komunikatu związanego z  wykryciem zmiany sprzętowej i system aktywuje się prawidłowo, przy założeniu że zostaną spełnione wszystkie konieczne warunki do wykonania takiej procedury.

A jak to zrobić ?  "W przypadku takim jak opisałeś, gdzie twoja płyta główna jest powiązana licencją cyfrową, powiązaną dodatkowo z kontem microsoft, na wersję Windows 11 PRO, należy zalogować się na konto microsoft i usunąć powiązanie płyty głównej z licencją." 

Jak mam "usunąć powiązanie płyty głównej z licencją" ?  na moim koncie MS ? 

ISO LTSC mam jeszcze na pentku :) 

Tylko, że to obraz Enterprais, a ja mam Pro :P 

Kocurek likes this
Posted
23 godziny temu, Kocurek napisał(a):

Dziękuję za podzielenie się przyczyną i rozwiązaniem problemu.

Miło mi poinformować, że niedawno pojawiła się nowość - Windows 11 Pro będący bliźniaczym odpowiednikiem LTSC TC:

ISO pobrane, ale na jakiś czas odpuszczę nowej instalki. 

Jak ten PRO ruszy z aktywacją, i będzie do gier jak należy, to normalnie pójdę do kościoła :E 

Dzięki za link :) 

EDIT: i tak już w WIN11 25h2 pousuwałem sporo śmieci, ale jednak, to nie to co dobrze "pokrojony" system do grania :) 

Kocurek likes this
Posted
34 minuty temu, leven napisał(a):

ISO pobrane, ale na jakiś czas odpuszczę nowej instalki. 

Jak ten PRO ruszy z aktywacją, i będzie do gier jak należy, to normalnie pójdę do kościoła :E 

Dzięki za link :) 

Powinien, kolega dzisiaj zainstalował i napisał, że poszedł na jego legalnym kluczu Windows 10 Pro od ręki - Windows 11 Pro to kontynuacja Windows 10 Pro.

Ciekawostką jest, że klucz pochodzi z legalnego podniesienia Windows 7 do Windows 10.

ERICs3 likes this