pajunk93 Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2015 (edytowane) Czesc. Jakis czas temu kupilem w niemcach nowego lapa. Byl tam zainstalowany windows 8.1 oryginalny. Niestety pod spodem laptopa mam naklejke ale bez cd keya. Odinstalowalem te osemke i zainstalowalem 7. Teraz potrzebuje zainstalowac 8.1 ale nie mam cd key, nawet nie wiem jaka wersja byla pro czy inna. W jaki sposob wyciagnac ten key z biosu i jak dowiedziec sie jaka wersje mialem. Edytowane 9 Października 2015 przez razor1995 Cytuj
Hells Angels Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2015 W necie dużo poradników jak wyciągnąć klucz z Biosu a jaka wersja Windowsa spróbuj tym programem sprawdzić u mnie prawidłowo pokazał [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
razor1995 Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2015 Toretycznie Windows powinien sam sobie zczytać klucz z BIOSU/UEFI, z tym, że musisz niestety wiedzieć jaka tam była wersja Cytuj
pajunk93 Opublikowano 31 Lipca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2015 No wlasnie nie wiem. Musze dzisiaj ogarnac Win 8 i sformatowac dysk i ustawic na uefi. Gdzies wyczytalem ze w laptopy wgrywaja 8 Core czy tam Rtm. Jest gdzies tutaj na forum taka wersja? Cytuj
razor1995 Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2015 @up, [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
trane Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2015 Czesc. Jakis czas temu kupilem w niemcach nowego lapa. Byl tam zainstalowany windows 8.1 oryginalny. Niestety pod spodem laptopa mam naklejke ale bez cd keya. Odinstalowalem te osemke i zainstalowalem 7. Teraz potrzebuje zainstalowac 8.1 ale nie mam cd key, nawet nie wiem jaka wersja byla pro czy inna. W jaki sposob wyciagnac ten key z biosu i jak dowiedziec sie jaka wersje mialem. Jeżeli klucz jest w biosie, to odczytasz go np. Wolfem - jest dostępny pod adresem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Trzeba wybrać opcję "Software", potem "Bios" i "Show/Hide". Cytuj
pajunk93 Opublikowano 31 Lipca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2015 Razor dzieki ale potrzebuje zwykly win 8. Pozniej jesli przejdzie aktywacje zrobie update do 8.1 Cytuj
trane Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2015 Razor dzieki ale potrzebuje zwykly win 8. Pozniej jesli przejdzie aktywacje zrobie update do 8.1 Tu są oryginalne obrazy Windows 8: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Chociaż w temacie i pierwszym poście pisałeś o Windows 8.1 Cytuj
pajunk93 Opublikowano 31 Lipca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2015 No tak. Ale po tym troche doczytalem i wyniklo, ze moj laptop oryginalnie na 99% mial Win 8 core a z tego update do win 8.1 A co oznacza to "n" przy nazwie win? Cytuj
crimson Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2015 @pajunk93 Możesz odrazu instalować wersję 8.1, klucz przejdzie. A jak zainstalujesz "czyściocha" to do tego zaoszczędzisz kupę czasu. Cytuj
pajunk93 Opublikowano 31 Lipca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2015 No tak. Ale po tym troche doczytalem i wyniklo, ze moj laptop oryginalnie na 99% mial Win 8 core a z tego update do win 8.1 Cytuj
pajunk93 Opublikowano 31 Lipca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2015 Niby tak, ale już tak robiłem i dupa. 8 musze instalować na uefi tak? Cytuj
pajunk93 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2015 No i instalacja 8 nie poszła. Niby wyciągłem klucz z biosu ale po wpisaniu w instalcji nie działa. Nie wiem jak mam to teraz zrobić, a chce mieć tylko org win jakiego miałem po zakupie. Pomysły? Cytuj
pajunk93 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Dobra wszystko się udało. Ściągłem inną wersje i zadziałało, teraz aktywowało mi to 10 i wszystko śmiga. System aktywowany w pełni sprawny. Można zamknąć. Dziękuje za pomoc! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi