Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dzień Dobry,

sąsiad przyniósł mi Iphone XS, abym wymienił mu w nim baterię

wszystko ładnie pięknie, do momentu gdy trzeba wykręcić dwie śrubki u dołu telefonu po dwóch stronach portu ładowania

okazało się że pod warstwą brudu na śrubkach jest problem, a mianowicie jedna śrubkę wykręciłem bez problemu, za to druga ma zjechany łepek i śrubokręt nie jest w wstanie jej wykręcić (obraca się bez oporu)

Sąsiad powiedział, że w UK w jakimś miejscowym serwisie "spec" wymieniał mu baterię i zajęło mu to 10 minut (uważam, że uszkodził łepek śrubki i dlatego teraz nie mogę jej wykręcić)

moje pytanie jak wykręcić rzeczoną śrubkę skoro śrubokręt (dodany do zestawu z nową baterią) nie jest w stanie jej wykręcić, a śrubka jest maleńka, a tym bardziej jej główka

Bardzo proszę o pomoc

Pozdrawiam

Posted

z copami od znajomych do zrobienia za flaszkę zawsze tak jest można by ja spróbować wywiercić ale najlepiej to olać i nie robić gówna 

edit: albo ją naciąć dremelem i odkręcić płaskim  

edit2: 3 opcja złapać ją obcinaczkami jakimiś małymi ale to raczej się nie uda  

FILAGOL likes this
Posted
9 godzin temu, FILAGOL napisał(a):

@C9S najlepsza odpowiedź jaką otrzymałem, co do problemu z tym Iphonem

dałem sobie spokój, zwróciłem telefon sąsiadowi

No i gitara. Z doświadczenia wiem że nie ma się co babrać z takim szrotem bo później ktoś ci powie że to ty uwaliłeś bo "wcześniej nie było" :)

FILAGOL likes this
Posted

Siema @TheStraight

Najgorsze jest naprawianie po kimś, a w razie problemów nie liczy się, ze Robisz po którymś tam "specu" , tylko to, że nie działa lub przestało działać

więc zdrowy rozsądek, to podstawa

17 godzin temu, TheStraight napisał(a):

No i gitara. Z doświadczenia wiem że nie ma się co babrać z takim szrotem bo później ktoś ci powie że to ty uwaliłeś bo "wcześniej nie było" :)

tak, jak Napisałeś miałem również takie sytuacje, potem mam świecić za kogoś oczami, szkoda nerwów 🙂 za parę PLN

Pozdrawiam Was Panowie i dziękuję Wam, za pomoc. 🙂