FILAGOL Posted February 7 Report Posted February 7 Dzień Dobry, sąsiad przyniósł mi Iphone XS, abym wymienił mu w nim baterię wszystko ładnie pięknie, do momentu gdy trzeba wykręcić dwie śrubki u dołu telefonu po dwóch stronach portu ładowania okazało się że pod warstwą brudu na śrubkach jest problem, a mianowicie jedna śrubkę wykręciłem bez problemu, za to druga ma zjechany łepek i śrubokręt nie jest w wstanie jej wykręcić (obraca się bez oporu) Sąsiad powiedział, że w UK w jakimś miejscowym serwisie "spec" wymieniał mu baterię i zajęło mu to 10 minut (uważam, że uszkodził łepek śrubki i dlatego teraz nie mogę jej wykręcić) moje pytanie jak wykręcić rzeczoną śrubkę skoro śrubokręt (dodany do zestawu z nową baterią) nie jest w stanie jej wykręcić, a śrubka jest maleńka, a tym bardziej jej główka Bardzo proszę o pomoc Pozdrawiam Quote
razor1995 Posted February 7 Report Posted February 7 Próbuj bardzo wąskim i cienkim płaskim, mnie zazwyczaj to działa w takich przypadkach. Ew jeśli nie jest bardzo "dowalona" to pęseta i pomalutku wykręcisz. FILAGOL likes this Quote
FILAGOL Posted February 7 Author Report Posted February 7 Cześć @razor1995 niestety śruba jest tak "dowalona" że jest okrągła nie ma o co się "zaczepić" aby ją wykręcić jestem zirytowany, a wręcz wściekły wrrr Quote
C9S Posted February 7 Report Posted February 7 z copami od znajomych do zrobienia za flaszkę zawsze tak jest można by ja spróbować wywiercić ale najlepiej to olać i nie robić gówna edit: albo ją naciąć dremelem i odkręcić płaskim edit2: 3 opcja złapać ją obcinaczkami jakimiś małymi ale to raczej się nie uda FILAGOL likes this Quote
FILAGOL Posted February 7 Author Report Posted February 7 @C9S najlepsza odpowiedź jaką otrzymałem, co do problemu z tym Iphonem dałem sobie spokój, zwróciłem telefon sąsiadowi Quote
BartAcid Posted February 7 Report Posted February 7 Na obrobioną śrubkę, dobrze dobrany płaski z lekkim stuknięciem od góry by się wbił, zwykle daje rade. Quote
devhost977 Posted February 7 Report Posted February 7 Ewentualnie zostają 2 opcję - gumka recepturka i super glue - one zawsze działają Quote
TheStraight Posted February 7 Report Posted February 7 9 godzin temu, FILAGOL napisał(a): @C9S najlepsza odpowiedź jaką otrzymałem, co do problemu z tym Iphonem dałem sobie spokój, zwróciłem telefon sąsiadowi No i gitara. Z doświadczenia wiem że nie ma się co babrać z takim szrotem bo później ktoś ci powie że to ty uwaliłeś bo "wcześniej nie było" FILAGOL likes this Quote
FILAGOL Posted February 8 Author Report Posted February 8 Siema @TheStraight Najgorsze jest naprawianie po kimś, a w razie problemów nie liczy się, ze Robisz po którymś tam "specu" , tylko to, że nie działa lub przestało działać więc zdrowy rozsądek, to podstawa 17 godzin temu, TheStraight napisał(a): No i gitara. Z doświadczenia wiem że nie ma się co babrać z takim szrotem bo później ktoś ci powie że to ty uwaliłeś bo "wcześniej nie było" tak, jak Napisałeś miałem również takie sytuacje, potem mam świecić za kogoś oczami, szkoda nerwów za parę PLN Pozdrawiam Was Panowie i dziękuję Wam, za pomoc. Quote
Recommended Posts