Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, kamilpl napisał(a):

U mnie tego problemu niema w trybie jasnym 

Czy naprawę Windows uptdate robimy przed pobraniem aktualizacji czy dopiero jak wyskoczy błąd ?

Prawdopodobnie w tym wydaniu wyskoczy Ci błąd przy instalacji zbiorczej łatki grudniowej - jak u mnie.

Wtedy robisz restart, odpalasz czyszczenie najpierw 1, jak skończy - 2.

Pobukonczeniu, które łączenie trochę trwa - każda latka wchodzi jak w masełko 

kamilpl lubi to
Opublikowano

To i ja skrobnę parę słów , modzik super , co z tego że trochę  dłużej się instaluje nie robi się tego często . U mnie wszystko w porządku , areogllas mistrzuniu poprawił jest jak  na starej wersji, aktualizacja grudniowa zainstalowana,

drukarka po wifi działa , jak dla mnie wszystko super . W gry nie gram , nie mogę się wypowiedzieć .  

srom-otnik lubi to
Opublikowano
46 minut temu, WiesioKa napisał(a):

To i ja skrobnę parę słów , modzik super , co z tego że trochę  dłużej się instaluje nie robi się tego często . U mnie wszystko w porządku , areogllas mistrzuniu poprawił jest jak  na starej wersji, aktualizacja grudniowa zainstalowana,

drukarka po wifi działa , jak dla mnie wszystko super . W gry nie gram , nie mogę się wypowiedzieć .  

A responsywność interfejsu - przycinki, spowolnienia pierwszego uruchomienia/kliknięcia?

Opublikowano

Witam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Super wstawka na to czekałem bardzo dobra robota

ogólnie nie mam nic do StartAllBack używałem go w windows 8 i 81 na 10 i 11 nie ma takiej potrzeby ale to tylko moje zdanie komu pasuje to zostawia a komu nie odinstalowuje osobiście używam standardowy Start z 11 i doinstalowuje TranslucentTB by pasek był przeźroczysty

srom-otnik lubi to
Opublikowano
Godzinę temu, sebio napisał(a):

witam śmiga pięknie  i pytanie czekać na 25 czy juz ten instalowac na 2 lapku?  ,sromotniku jestes WIELKI

Czekać, w weekend nowsza wersja - mniejsze iso, bez problemów  z  windows update.

25H2 jest bez sensu - w tym przypadku cyferki NIC nie wnoszą, powtarzam NIC. W Pro owszem, tu absolutnie NIC.

Skasuję chyba projekt 25H2 na tej platformie...

P.S. czekam na wyniki Waszych benchmarkow

Opublikowano
20 minut temu, kamilpl napisał(a):

Kurde znów na nowo 😂😂

Czy będzie sens instalować na nowo czy na tym można zostać bo to to samo będzie dla tych co już testują ?

Można zostać, bo nie będzie żadnych poprawek w narzędziach/skryptach. Będzie tylko mniejsze iso, brak problemu z WU i szybsza instalacja. Poprawki - ewentualne - wprowadzę, jeśli coś wyłapiecie

Opublikowano

Dzień dobry,

Wszystko zainstalowało się pięknie, nawet łatka z WU przeszła bez stosowania naprawy przy pomocy dism. 

Porównując do wcześniej zainstalowanej wersji 25H2 mam o dwa procesy więcej, i minimalnie wolniej uruchamiają mi się aplikacje, stosunkowo długo trzeba też czekać na ponowny restart systemu po zastosowaniu optymalizatora usług.

Zużycie ramu jest na tym samym poziomie (w moim przypadku 1,9 do 2,0 GB).

Koniec czepiania się, bo to jak zwykle jest świetna robota! 

W gry nie grywam, więc szczegółowej analizy nie zrobię. Wracam do najlepszego moda wydanego przez Ciebie, czyli Windows 10 22H2 w wersji extreme :d

Pozdrawiam i dziękuję za świetną robotę. Wiem, że to nie jest łatwe, sprzątać ten bajzel jaki funduje nam M$.

Opublikowano
Godzinę temu, srom-otnik napisał(a):

Czekać, w weekend nowsza wersja - mniejsze iso, bez problemów  z  windows update.

25H2 jest bez sensu - w tym przypadku cyferki NIC nie wnoszą, powtarzam NIC. W Pro owszem, tu absolutnie NIC.

Skasuję chyba projekt 25H2 na tej platformie...

P.S. czekam na wyniki Waszych benchmarkow

dziękuje serdecznie Mistrzu zatem czekamy

Opublikowano
29 minut temu, kamilpl napisał(a):

A macie jak się najeżdża kursorem na ikonę ( te menu informacyjne w dymku) bo ja nie. Ale możliwe że wyłączyłem w wineo.

U mnie od nowej instalacji nie ma tych dymków, nic nie wyłączałem optymalizator na fabryczne. 

Opublikowano

Już rozwiązałem problem

Zmiana ustawień w Opcjach Folderów

Upewnij się, że system ma włączoną funkcję wyświetlania opisów pomocniczych: 

1. Otwórz dowolny folder (Eksplorator plików).
  2. Kliknij ikonę trzech kropek na górnym pasku i wybierz Opcje.
  3. Przejdź do karty Widok.
  4. Na liście "Ustawienia zaawansowane" znajdź i zaznacz opcję: Pokaż opis podręczny dla elementów folderów i pulpitu.
  5. Kliknij Zastosuj i OK.
LaptopIpc lubi to
Opublikowano
Teraz, NightRiderss87 napisał(a):

Już rozwiązałem problem

Zmiana ustawień w Opcjach Folderów

Upewnij się, że system ma włączoną funkcję wyświetlania opisów pomocniczych: 

1. Otwórz dowolny folder (Eksplorator plików).
  2. Kliknij ikonę trzech kropek na górnym pasku i wybierz Opcje.
  3. Przejdź do karty Widok.
  4. Na liście "Ustawienia zaawansowane" znajdź i zaznacz opcję: Pokaż opis podręczny dla elementów folderów i pulpitu.
  5. Kliknij Zastosuj i OK.

Def. jest to wyłączone także w win10.

Opublikowano

Zassysam i robie reupa na gdrive byście nie narzekali co po niektórzy :D > PS na Winde jest megadownloader 1.8 , pobierzcie sobie i będzie lepiej hulać niż na ich stronie ... 

Google Drive: 

Checksuma zgodna. Pobierać :D 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Witam panowie jak ta wersja się sprawuje z grami wcześniej miałem zainstalowaną wersję 

Win JG10 21/22H2 LTSC

30.11.2025

I się teraz zastanawiam czy nie przejść na 11 jak działa staram i innego tego typu programy i gry on-line 

Opublikowano
Godzinę temu, Kierzek napisał(a):

Witam panowie jak ta wersja się sprawuje z grami wcześniej miałem zainstalowaną wersję 

Win JG10 21/22H2 LTSC

30.11.2025

I się teraz zastanawiam czy nie przejść na 11 jak działa staram i innego tego typu programy i gry on-line 

No to poczekaj dzień i spróbuj,  bo są fajne rozwiązania dedykowane dla graczy

Opublikowano
1 godzinę temu, srom-otnik napisał(a):

Chyba też postawie na dwóch różnych lapkach 🤣 bo kusi , i wytrzymać nie mogę xd

wislak00 lubi to
Opublikowano
6 godzin temu, srom-otnik napisał(a):

Nie wytrzymałem z ciekawości i zacząłem instalację obecnej wersji najwyżej jutro po premierze będzie kolejna instalacja😅

wislak00 lubi to
Opublikowano

System mega szybki

Mam tylko problem z ustawieniami jasności ekranu - przy użyciu suwaka nic się nie zmienia  dobra po instalacji najnowszych sterowników karty graficznej problem znikł