swiniarobert69 Opublikowano 28 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2025 ale po za tym, petarda i3 10110u 8gb ram i 256 nbme zapierdziela jak szalone wersja lite, stery z w update, wszystko działa, drukarka napewno i bt też, nie ma żadnych BS boniek i srom-otnik lubią to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 28 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2025 18 minut temu, swiniarobert69 napisał(a): kiedy mogę sie mistrzu spodziewać iso z działającym gadaczem ok, wrzuciłem na razie sam boot.wim, spróbuj z nim: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - czy to rozwiązuje sprawę? Cytuj
swiniarobert69 Opublikowano 28 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2025 22 minuty temu, srom-otnik napisał(a): ok, wrzuciłem na razie sam boot.wim, spróbuj z nim: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - czy to rozwiązuje sprawę? ales gut, wszystko działa, kurde jak przy 10 by było to też super ale jak nie to sobie sam popodmieniam w plikach i tyle, ale jeszcze raz wielkie thx srom-otnik lubi to Cytuj
boniek Opublikowano 28 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2025 potwierdzam, że błędy podczas WU pojawiły się na eng wersji przez zbyt wczesne załadowanie customowych ikonek office instaluję zawsze po wszystkich procedurach, które trzeba wykonać jeszcze przed optymalizacją - więc dobra by była taka sugestia przy opisie i myślę, że rozwiąże problemy innych użytkowników system postawiony tym razem na lapku, póki co nie widzę żadnych bugów...i jest naprawdę cholernie szybki swiniarobert69 i srom-otnik lubią to Cytuj
Marko200 Opublikowano 28 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2025 Witam instalowałem system dwa razy i ten sam błąd wyskakuje , przy zdalnym pulpicie nie działają poświadczenia (Funkcja Windows Defender Credential Guard nie zezwala na używanie zapisanych poświadczeń). srom-otnik lubi to Cytuj
daytek 2 Opublikowano 29 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2025 Ale niespodzianka, najnowszy LTSC po polsku ! Przed chwilą zainstalowany bez defendera i pobierania sterowników, aktualizacje pobrał bez problemu ,jak na razie bez błędów. srom-otnik i swiniarobert69 lubią to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 29 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2025 17 godzin temu, Marko200 napisał(a): Witam instalowałem system dwa razy i ten sam błąd wyskakuje , przy zdalnym pulpicie nie działają poświadczenia (Funkcja Windows Defender Credential Guard nie zezwala na używanie zapisanych poświadczeń). Hej, to wygląda jakbyś miał włączoną funkcję Credential Guard / Virtualization-Based Security, która blokuje poświadczenia i uniemożliwia użycie zapisanych haseł w RDP. Stwórz punkt przywracania w systemie, a następnie wypróbuj taki zestaw kluczy: Windows Registry Editor Version 5.00 ; Wyłączenie Virtualization-Based Security (VBS) [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\DeviceGuard] "EnableVirtualizationBasedSecurity"=dword:00000000 ; Wyłączenie Credential Guard (LSA Isolated) [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa] "LsaCfgFlags"=dword:00000000 ; Upewnienie się, że polityki też nie wymuszają Credential Guard [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\DeviceGuard] "LsaCfgFlags"=dword:00000000 Sprawdź i daj znać. Będziemy szukać dalej... Cytuj
Marko200 Opublikowano 29 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2025 Pomogło wyłączenie dwóch pierwszych kluczy w rejestrze , na przyszłość co w biosie wyłączyć aby mieć spokój (laptop był kiedyś firmowy). srom-otnik i swiniarobert69 lubią to Cytuj
marcinwally Opublikowano 29 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2025 Podzielcie się z innego źródła jak ktoś ma już pobrane bo mega to jest mega dramt z tymi limitami swiniarobert69 lubi to Cytuj
boniek Opublikowano 29 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2025 W dniu 28.09.2025 o 20:08, srom-otnik napisał(a): Tak, mam zamiar. Musze jeszcze sprawdzić czy Extreme umożliwia instalację office'ów 2019 i nowszych. Spodziewać się jednak należy, ze nic z tego nie będzie. Załadowałem wersje extreme i mam tu pod ręką jakiś pakiet office ltsc 2024 - wlazł bez problemu. Z tym ze po zainstalowaniu tego office'a i podłączeniu do sieci od razu zaczyna szaleć WU, którego teoretycznie nie powinno być (?), ściąga na pewno sterowniki i nie wiem co jeszcze Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 29 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2025 @marcinwally Trzymaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] marcinwally i 88jankowalski88 lubią to Cytuj
marcinwally Opublikowano 29 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2025 8 minut temu, zdzisiek24 napisał(a): @marcinwally Trzymaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dzięki Cytuj
srom-otnik Opublikowano 30 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 11 godzin temu, boniek napisał(a): Załadowałem wersje extreme i mam tu pod ręką jakiś pakiet office ltsc 2024 - wlazł bez problemu. Z tym ze po zainstalowaniu tego office'a i podłączeniu do sieci od razu zaczyna szaleć WU, którego teoretycznie nie powinno być (?), ściąga na pewno sterowniki i nie wiem co jeszcze A czy jest problem z zapisem pliku np na pulpicie? Cytuj
swiniarobert69 Opublikowano 30 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 prosze mój up, jedyna różnica jest taka, żę został podmieniony boot.wim, na ten z narratorem, bierzcie i pijcie z tego wszyscy:[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] marcinwally i srom-otnik lubią to Cytuj
WinLab Opublikowano 30 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 Jest sens się przesiadać z windows 10 LTSC od sromotnika na ten? swiniarobert69 lubi to Cytuj
juh Opublikowano 30 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 Na dniach będę instalował ten system na nowym laptopie Lenovo Legion 5-15 z i7-13650HX to podzielę się wrażeniami. Mam tylko pytanie czy obraz .iso można wrzucić na pendrive z Ventoy czy musi to być RUFUS? Preferuję pierwsze rozwiązanie o ile to możliwe? swiniarobert69 lubi to Cytuj
zen888 Opublikowano 30 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 3 godziny temu, juh napisał(a): Na dniach będę instalował ten system na nowym laptopie Lenovo Legion 5-15 z i7-13650HX to podzielę się wrażeniami. Mam tylko pytanie czy obraz .iso można wrzucić na pendrive z Ventoy czy musi to być RUFUS? Preferuję pierwsze rozwiązanie o ile to możliwe? Jeśli sprzęt spełnia wymagania Win11 to nie ma znaczenia. Jeśli nie spełnia to obraz wrzucany na Ventoya musi już być odpowiednio spreparowany aby instalacja poszła. Na Rufusie nie trzeba bo on sam to zrobi (EDIT: "sam zrobi" - tzn. trzeba pozaznaczać odpowiednie opcje, które pokażą się jak naciśniesz przycisk START). swiniarobert69, juh i cloud2000 lubią to Cytuj
boniek Opublikowano 30 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 10 godzin temu, srom-otnik napisał(a): A czy jest problem z zapisem pliku np na pulpicie? Łooo...rzeczywiście apki office'a sypią się podczas wyboru lokalizacji pliku, czy to przez 'otwórz' czy 'zapisz' Doczytałem się że to może być jakiś konflikt z onedrive Cytuj
srom-otnik Opublikowano 30 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 Nie wiem, aktualizacja systemu daje pełną funkcjonalność, przez co wersje Extreme raczej tylko office do edycji 2016 swiniarobert69 lubi to Cytuj
boniek Opublikowano 30 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 To było do przewidzenia. Zapewne brak jakiś bibliotek bo wrzuciłem zrzut błędu do AI i mi wypisał: WebView2, VC++ i Net Frameworki Ale coś za coś swiniarobert69 lubi to Cytuj
CaTIVO Opublikowano 30 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 Ostatnio próbuję modów AtlasOS Nano11,teraz przyszyszedł czas na dzieło naszego rodaka. Wersja Lite bez defendera wszystko według instrukcji, najlepszy wynik co do ilości procesów jak i zużycia ram-u niż poprzednio wymieniane ,być może efekt braku defendera, zainstalowane kilka programów , bez problemowy update ,obecna kompilacja na załączonym zdjęciu, na razie bez problemów [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] cloud2000 i starcraft2fan lubią to Cytuj
sts Opublikowano 1 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2025 W jaki sposób (jakim programem, moze już jest w systemie?) usunąć z menu (po kliku prawym klawiszem myszy na pulpicie) Narzędzia i inne dostępne programy w tym menu, aby kowalski nie mógł nic tam namieszać. Cytuj
Mario51 Opublikowano 1 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2025 Można dodać plik rejestru. Aby przywrócić skasować - przed HKEY [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] sts, stens i Kocurek lubią to Cytuj
andere Opublikowano 1 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2025 U siebie zainstalowałem wersję extreme i wszystko ładnie śmiga, w optymalizatorze nie wybierałem WU , aż nagle po instalacji libre office taki komunikat , ktoś podpowie jak to ogarnąć bez przenstalowywania? Dodatkowo co dodam po ponownym uruchomieniu lub włączaniu wisi na czarnym ekranie, z opcją Windows update zamraża ekran [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] srom-otnik lubi to Cytuj
szymibtw Opublikowano 3 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2025 Będą jeszcze jakieś poprawki? Bo obecnie najnowszej wersji nie mam jak zainstalować i przetestować, dopiero po weekendzie będę miał czas to zrobić. Cytuj
bencom Opublikowano 3 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2025 Witam pobrany windows śmiga aż miło tylko problem z kluczem mam swój enterprice i pro jaki do niego ma być klucz Cytuj
srom-otnik Opublikowano 3 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2025 Godzinę temu, szymibtw napisał(a): Będą jeszcze jakieś poprawki? Bo obecnie najnowszej wersji nie mam jak zainstalować i przetestować, dopiero po weekendzie będę miał czas to zrobić. Tak, będą - nie poprawki, ale udoskonalenie do Lite, które umożliwia oczyszczanie dodatkowo ponad 1,2 gb po aktualizacji WU. Rozmiar po czyszczeniu niemal identyczny jak przed aktualizacją. Mistrzostwo świata Grzegorz83, Kocurek i swiniarobert69 lubią to Cytuj
WiesioKa Opublikowano 3 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2025 To czekamy . 22 minuty temu, srom-otnik napisał(a): Tak, będą - nie poprawki, ale udoskonalenie do Lite, które umożliwia oczyszczanie dodatkowo ponad 1,2 gb po aktualizacji WU. Rozmiar po czyszczeniu niemal identyczny jak przed aktualizacją. Mistrzostwo świata Kiedy można się spodziewać nowej wersji ? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 3 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2025 15 minut temu, WiesioKa napisał(a): To czekamy . Kiedy można się spodziewać nowej wersji ? Kiedy, kiedy, kiedy... jak będzie w zasięgu wolny czas. Może w weekend, albo w najbliższym tygodniu. Chcę to mieć już za sobą i zacząć prace nad w10 22h2 IoT LTSC Grzegorz83, swiniarobert69, Kocurek i 1 inny lubią to Cytuj
WiesioKa Opublikowano 3 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2025 Nie mogę się doczekać . swiniarobert69 lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi