Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, wujenta napisał(a):

Zainstalowałem w Vmware Workstation 17.6.4. System działa bez problemu i BSODów. Niestety office  (tu: 2019) po próbie zapisaniu pliku wywala się. Można utworzyć plik docx na pulpicie z prawokliku i zapisać, jednak zapisanie nowego pliku z worda jest nie możliwe, program wyłącza się. To samo na ustawieniach fabrycznych i zoptymalizowanych.

Podgląd z dziennika zdarzeń:

- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
  <Provider Name="Application Error" Guid="{a0e9b465-b939-57d7-b27d-95d8e925ff57}" /> 
  <EventID>1000</EventID> 
  <Version>0</Version> 
  <Level>2</Level> 
  <Task>100</Task> 
  <Opcode>0</Opcode> 
  <Keywords>0x8000000000000000</Keywords> 
  <TimeCreated SystemTime="2025-09-28T12:34:42.2625295Z" /> 
  <EventRecordID>485</EventRecordID> 
  <Correlation /> 
  <Execution ProcessID="2756" ThreadID="3668" /> 
  <Channel>Application</Channel> 
  <Computer>DESKTOP-FO7NA24</Computer> 
  <Security UserID="S-1-5-21-302034691-2083722729-482050819-1001" /> 
  </System>
- <EventData>
  <Data Name="AppName">WINWORD.EXE</Data> 
  <Data Name="AppVersion">16.0.13127.20616</Data> 
  <Data Name="AppTimeStamp">5f7d2c69</Data> 
  <Data Name="ModuleName">KERNELBASE.dll</Data> 
  <Data Name="ModuleVersion">10.0.26100.3775</Data> 
  <Data Name="ModuleTimeStamp">d070e954</Data> 
  <Data Name="ExceptionCode">c06d007f</Data> 
  <Data Name="FaultingOffset">0015d424</Data> 
  <Data Name="ProcessId">0xa00</Data> 
  <Data Name="ProcessCreationTime">0x1dc30743e7a3e65</Data> 
  <Data Name="AppPath">C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Root\Office16\WINWORD.EXE</Data> 
  <Data Name="ModulePath">C:\Windows\System32\KERNELBASE.dll</Data> 
  <Data Name="IntegratorReportId">b6e2f026-ed5c-4066-b928-d647a373e0a6</Data> 
  <Data Name="PackageFullName" /> 
  <Data Name="PackageRelativeAppId" /> 
  </EventData>
  </Event>

Super, dzięki. Extreme, czy Lite i jaki office konkretnie, daj linka do niego, będę badał temat

Opublikowano
12 minut temu, wujenta napisał(a):

Wersja Lite, Office 2019 Professional Plus (kompilacja 13127.20616)

THX, już go ściągam. A w między czasie przyszło mi do głowy to, że może włącznie praw administratora dla użytkownika powoduje taki bug. Sprawdź proszę zamianę w kluczu rejestru wartości 

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]

"ConsentPromptBehaviorAdmin"=dword:00000000

"EnableLUA"=dword:00000000

"PromptOnSecureDesktop"=dword:00000000

na domyślne:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
"ConsentPromptBehaviorAdmin"=dword:00000005
"EnableLUA"=dword:00000001
"PromptOnSecureDesktop"=dword:00000001

Zrestartuj i zobacz, czy błąd wystąpił ponownie?

Opublikowano

Po odinstalowaniu Office 2019, zainstalowałem Office 2024 za pomocą narzędzia OfficeTool. Również ten sam problem. Nie zapisuje plików w lokalizacjach (wywala się). Nie eksportuje również do pdf. Choć o dziwo drukuje do drukarki pdf i pojawia się wybór lokalizacji pliku.

Sprawdziłem, czy robi to samo w OpenOffice, ale nie... ten pakiet zapisuje bez problemów.

Opublikowano
32 minuty temu, wujenta napisał(a):

Po odinstalowaniu Office 2019, zainstalowałem Office 2024 za pomocą narzędzia OfficeTool. Również ten sam problem. Nie zapisuje plików w lokalizacjach (wywala się). Nie eksportuje również do pdf. Choć o dziwo drukuje do drukarki pdf i pojawia się wybór lokalizacji pliku.

Uff, mam, DZIAŁA, tylko teraz muszę sprawdzić co jest potrzebne, bo zrobiłem szereg rzeczy. Dam znać później.

Opublikowano

panie @sromotnik, dlaczego teraz w nowych iso nie dziala narrator w instalatorze czy to dycha z lipca czy jedynachy z sierpnia, czy ta nowa co wlaśnie żem zabootowal na moim l13 na 10 gen gdzie zawsze audio, więc mam pewność że działa narrator  bo na iso z ms działa, nie wiem czy coś w win pe modyfikowalęs ale jeśli tak prosze napraw to bo nie chce mi sie przerzucać za każdym nowym iso install.esd, albo prosić widzącego. ZG

srom-otnik lubi to
Opublikowano
6 minut temu, swiniarobert69 napisał(a):

panie @sromotnik, dlaczego teraz w nowych iso nie dziala narrator w instalatorze czy to dycha z lipca czy jedynachy z sierpnia, czy ta nowa co wlaśnie żem zabootowal na moim l13 na 10 gen gdzie zawsze audio, więc mam pewność że działa narrator  bo na iso z ms działa, nie wiem czy coś w win pe modyfikowalęs ale jeśli tak prosze napraw to bo nie chce mi sie przerzucać za każdym nowym iso install.esd, albo prosić widzącego. ZG

Lite czy Extreme? 

Opublikowano
2 minuty temu, srom-otnik napisał(a):

Lite czy Extreme? 

mi chodzi o instalator od samego wyboru edycji nie działa, to jest kwestia nie moda tylko samego iso

1 minutę temu, swiniarobert69 napisał(a):

mi chodzi o instalator od samego wyboru edycji nie działa, to jest kwestia nie moda tylko samego iso

to jak ci sie iso zabootuje, robione rufusem 4.5 nic nie zaznaczone, klika sie windows ctrl enter 

Opublikowano
3 minuty temu, swiniarobert69 napisał(a):

to jak ci sie iso zabootuje, robione rufusem 4.5 nic nie zaznaczone, klika sie windows ctrl enter 

A na wcześniejszych wersjach ode mnie działało? 

Opublikowano
10 minut temu, srom-otnik napisał(a):

Ok, podmienię obecny boot.wim na starszy i powinno działać. 

spoczko, bo jest to ułatwienie 

to jak cie moge prosić to daj mi tego wima ja sobie w każdym iso podmienie, bo nie zawsze instaluje 11, niektórzy chcą 10 

Opublikowano
Teraz, czarmucha napisał(a):

A co w takiej sytuacji panowie? Zawsze tak wyskakuje i olać, czy coś źle zrobiłem?
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

matko dasz zainstaowac rade tego windowsa? wątpie .. daj tak

czarmucha lubi to
Opublikowano
Godzinę temu, srom-otnik napisał(a):

Uff, mam, DZIAŁA, tylko teraz muszę sprawdzić co jest potrzebne, bo zrobiłem szereg rzeczy. Dam znać później.

Najprościej - zainstalować system, zaktualizować i dopiero wtedy zainstalować office 2019. Działa zapisywanie 😉

boniek lubi to
Opublikowano
5 minut temu, WiesioKa napisał(a):

Nigdy na Twoich modach nie miałem problemów z instalacją drukarki po Wi-fi .

widzisz instalacja przebiegała ok, tylko drukować nie dało rady ... teraz nowego moda nie mam jak sprawdzić 

Opublikowano
6 minut temu, sebio napisał(a):

widzisz instalacja przebiegała ok, tylko drukować nie dało rady ... teraz nowego moda nie mam jak sprawdzić 

Przed chwilą sprawdzałem , działa drukarka po wi-fi , drukuje .

Opublikowano
7 minut temu, wujenta napisał(a):

Można by w opisie moda dopisać, że przed instalacją office należy zaktualizować system, aby nie było zdziwień z zapisem plików.

Tak, mam zamiar. Musze jeszcze sprawdzić czy Extreme umożliwia instalację office'ów 2019 i nowszych. Spodziewać się jednak należy, ze nic z tego nie będzie. 

6 minut temu, swiniarobert69 napisał(a):

kiedy mogę sie mistrzu spodziewać iso z działającym gadaczem 

Raczej jutro