Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wersje 4.9 -4.7-4.6

też robią 

sprawdzać sobie

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

ktoś chce niech czyta,sprwdza,podmienia

plusik i madrid 2012 lubią to
Opublikowano

Cześć,

Mam pytanie/problem. Jaka usługa powiązana być może z regulacją jasności?

Laptop Lenovo legion  regulacja działa tylko w pierwszych 10 sekundach po resecie i zalogowaniu.

Nowy laptop wiec aktualizowany bios, wszystkie sterowniki ze strony producenta, uruchamianie optymalizatora usług zgodnie z instrukcją.

Przeszukałem  wpisy i chyba tylko ja się z tym spotkałem.

say lubi to
Opublikowano
1 godzinę temu, yanokashi napisał(a):

Czy można liczyć na wstawienie buildu z 02.07 na jakiś inny hosting niż mega? Strasznie irytujące są ich limity pobierania 😐

powinno działać.

yanokashi lubi to
Opublikowano

Witam - wielkie dzięki dla Mistrza - sromotnika za tak wspaniały "wypiek"

to jest naprawdę błyskawica - ale mam malutki problem ...

mam predatora, i7.16 ram - włączam - ukazuje się logo predator, zakręci się kółko i czarny ekran - nic się nie dzieje mimo czekania nawet kilka minut. 

wyłączam lapka przytrzymując przycisk i po 2-3 sek włączam - wszystko chodzi dobrze. myślałem, że to sporadycznie ale nie - po każdym wyłączeniu /obojętnie czy na minutę czy na godzinę/ i włączeniu nie załaduje się system. jeżeli dam "uruchom ponownie" to wszystko działa normalnie

jeżeli ktoś ma jakiś pomysł to bardzo proszę podzielić się - bo nie chce się stawiać od nowa wszystkich apek

srom-otnik lubi to
Opublikowano
W dniu 4.07.2025 o 11:06, evaneek napisał(a):

Cześć,

Mam pytanie/problem. Jaka usługa powiązana być może z regulacją jasności?

Laptop Lenovo legion  regulacja działa tylko w pierwszych 10 sekundach po resecie i zalogowaniu.

Nowy laptop wiec aktualizowany bios, wszystkie sterowniki ze strony producenta, uruchamianie optymalizatora usług zgodnie z instrukcją.

Przeszukałem  wpisy i chyba tylko ja się z tym spotkałem.

Witam usługa NVIDIA container display LS. Włącz powinno pomóc przynajmniej u mnie działa :)

Opublikowano
2 godziny temu, ewabem5 napisał(a):

Witam - wielkie dzięki dla Mistrza - sromotnika za tak wspaniały "wypiek"

to jest naprawdę błyskawica - ale mam malutki problem ...

mam predatora, i7.16 ram - włączam - ukazuje się logo predator, zakręci się kółko i czarny ekran - nic się nie dzieje mimo czekania nawet kilka minut. 

wyłączam lapka przytrzymując przycisk i po 2-3 sek włączam - wszystko chodzi dobrze. myślałem, że to sporadycznie ale nie - po każdym wyłączeniu /obojętnie czy na minutę czy na godzinę/ i włączeniu nie załaduje się system. jeżeli dam "uruchom ponownie" to wszystko działa normalnie

jeżeli ktoś ma jakiś pomysł to bardzo proszę podzielić się - bo nie chce się stawiać od nowa wszystkich apek

Hej, włącz Ekran logowania, masz o tym napisane jak byk na pulpicie, w TUNING=>SKRYPTY jest włącznik

Opublikowano

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - I3-6006U, 16GB  - JG 24H2 LTSC z 02.07.2025

System działa nieprzyzwoicie szybko jak na ten sprzęt. Zainstalowałem co córka potrzebowała, Office 2024, Corel 2022, Photoshop 2020, SQL2019, INSertGT, NEXO i inne pomniejsze programy.  Nie przymuliło to systemu i programy te żwawo się uruchamiają. Choć po tych instalacjach i sterownikach ilość procesów wzrosła do 145 (75 na czysto). Po skorzystania z opcji zawartej w Winaero - Split Threshold for svchost- Set above RAM ilość procesów w idle spadła do 85. Tak więc system jak najbardziej godny polecenia, szczególnie na starsze jednostki. Aż chce się pracować na "złomkach".

Kolejny raz śle podziękowania za wysoce owocny wkład pracy w  modyfikacje systemów Windows dla Srom-otnika. Dzięki tobie taki laptop może jeszcze trochę wydajniej posłużyć, co szczególnie ważne dla słabiej uposażonych osób.

srom-otnik i cloud2000 lubią to
Opublikowano

Robie zgodnie z instrukcja. Czekam a sklep nie pojawia się w aplikacjach. Cos tu brakuje. Nie wiem co. Dlatego pytam.

Juz gotowe. Zabraklo wlaczenia trybu serwisowego.

Sytem rakieta. Nie nadazam za nim Dzieki 

srom-otnik lubi to
Opublikowano
W dniu 10.05.2025 o 10:21, reotem napisał(a):

Wszstko fajne tylko, że jest problem : Jest takie oprogramowanie MT 5  do niego jest  dodatek mt5 apps.   MT 5 instaluje się bez problemu ale mt5 apps podczas instalacji każe mi znaleźć katalog z plikiem mt5.exe . No to mu pokazuje, a on mi pisze ,  nie może znaleźć i się zamyka.  W normalnym Windowsie nawet nie pyta , po prostu instaluje się i już. 

Idzie na to coś poradzić? 

Jest rozwiązanie : Odpaliłem instalatora w Normalnym Win 10 i wtedy wykrył, że MT5 jest zainstalowany w dwóch lokalizacjach : na C win 10 i na "innym" C  gdzie jest zaintalowany win11 jg lstc w wersji lite.  Wybrałem instalacje na dysku z win jg, wtedy wywaliło komunikat: ze potrzebuje pliku Allow dll imports,  google wypluło, że w Mt5  trzeba: opcje/strategie/zezwalaj na import dll. 

Natomiast ja kliknąłem ok i zainstalował  i jest i działa. Po 7 latach  prób - zaczynając od win jg8.1 - wreszcie się udało 🙄

Dlaczego nie warto instalować  przeróbek  Sromotnika:

1 Komunikacja z użytkownikiem na poziomie win 95, czyli  instalujecie jakiś program, program się nie instaluje albo nie działa i nie dostajecie żadnej zwrotnej informacji dlaczego tak się dzieje, albo dostajecie jakiś bzdurny komunikat, na podstawie, którego możecie przeczytać całego Googla i nie połapiecie się o co chodzi. 

2 Programy mogą nie działać prawidłowo, bo coś czego potrzebują zostało wycięte z systemu i nie informować o tym .  Wycinanie diagnostyki ma też negatywne efekty

3 wycinanie przywracania systemu 

4 Jeżeli nie zainstalujecie z Rufusa z zalecanymi ustawieniami(przez Sromotnika), tylko np z Ventoya, uruchomienie optymalizatora usług rozwali kontrolę przerwań. 

5 Po przejściu na zwykłego win  takie ambiwalentne uczucie - niby taki zły, tylko że wszystko jest i działa bez problemów. Niechciane programy można samemu pousuwać.

Konkluzja - Sromotnik dostarcza Muscle car z potężnym silnikiem, który świetnie się prezentuje i rozpędza się w 3 sekundy do 100. Tylko że na pierwszym zakręcie wpadniecie do rowu, bo wyciął  ABS i inne systemy kontroli trakcji.

Opuszczam sektę, Żegnam