winter4ever Posted December 6, 2024 Report Posted December 6, 2024 Kontynuacja wątku z Retro. System na bazie modyfikacji od FBConan. Windows 11 Pro 24h2. Nada się na komputery z epoki od około 2011 roku. Podpasuje także na najnowsze maszyny. Co nowego? - nareszcie system można aktualizować o najnowsze łatki z poziomu samego Windowsa. Jest to spory plus. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Udane aktualizacje ( ręczne ) : - windows11.0-kb5048667-x64_d4ad0ca69de9a02bc356757581e0e0d6960c9f93 ====> do wersji 2605 Kolejne aktualizacje ( z początkowymi problemami )ale się udało 1. najpierw w wierszu polecenia komendy CMD ( jako administrator) wpisujemy i zatwierdzamy enterem: Reg.exe Add HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion /v AllowInplaceUpgrade /t REG_DWORD /f /d 1 - windows11.0-kb5050009-x64_97aac2ab4f607b11d50ad2fd88a5841ee0b18dd5 ====> do wersji 2894 - kolejna udana aktualizacja KB5050094 do wersji 3025 JanKo66, wis68, mirr and 1 other like this Quote
FILAGOL Posted December 6, 2024 Report Posted December 6, 2024 Dzień Dobry czy, można prosić na inny serwer np. Mega, Google itd Pozdrawiam winter4ever likes this Quote
LuckyMan Posted December 11, 2024 Report Posted December 11, 2024 Winter is coming... no, nieźle, nieźle Quote
Kuba555 Posted December 11, 2024 Report Posted December 11, 2024 Nie można pobrać, przychylam się do prośby FILAGOL FILAGOL and winter4ever like this Quote
winter4ever Posted December 11, 2024 Author Report Posted December 11, 2024 4 godziny temu, Kuba555 napisał(a): Nie można pobrać, przychylam się do prośby FILAGOL Potwierdzam, chwilowa awaria. Trzeba próbować po kilka razy ale powinno się udać pobrać. Ignorować pojawiające się ostrzeżenia. Czasami tak bywa. FILAGOL and swiniarobert69 like this Quote
boniek Posted December 12, 2024 Report Posted December 12, 2024 Z wielkimi bólami, ostrzeżeniami od av, ale jakoś się udało pobrać. Jeszcze z takim dziwnym i niepewnym hostingem, to nie miałem do czynienia Tak na przyszłość - proszę używać normalnych. Może wieczorem uda się przetestować system. winter4ever likes this Quote
winter4ever Posted December 12, 2024 Author Report Posted December 12, 2024 30 minut temu, boniek napisał(a): Z wielkimi bólami, ostrzeżeniami od av, ale jakoś się udało pobrać. Jeszcze z takim dziwnym i niepewnym hostingem, to nie miałem do czynienia Tak na przyszłość - proszę używać normalnych. Może wieczorem uda się przetestować system. Hosting jest ok. Jakby co używajcie narazie firefox do pobierania. Quote
Kuba555 Posted December 12, 2024 Report Posted December 12, 2024 To co pisze udostępniający moda FBConan, "nada się na komputery z epoki od około 2010 roku", nie do końca jest prawdą, laptop i komputer musi mieć SSE4,2, bez tego System się zinstaluje, ale się nie uruchomi. Proszę pisać prawdę do końca. boniek and pawelek1980 like this Quote
boniek Posted December 12, 2024 Report Posted December 12, 2024 Postawiony na lapku z i5-2gen, 8gb ram, integra, ssd (jednostka jest mniej więcej z 2011/12 roku) Jak dla mnie nawet nieźle śmigał. Choć na początku przeskakiwanie miedzy okienkami napawało optymizmem, to rzeczywiście, z czasem "rozkręca się" i im więcej było restartów, to system zadziwiająco coraz responsywniej reagował. Na początku było około 60 procesów, po jakiś dwóch godzinach, ale jeszcze przed aktualkami zmniejszyło się do 52. Wyłączony jest fastboot i w opcjach zasilania nie widzę żeby można go było włączyć, ale to może i dobrze Thorium - ciekawy projekt dla chroma, działa tu jak błyskawica. Startallback jest Pierwszy zauważony problem - wydawało mi się ze ustawienia wysypują się po wejściu w ustawienia opcji logowania, ale to tylko zwiecha okienka na około minutę. Być może to wina wiekowego sprzętu, sprawdźcie to u siebie. System nie aktywował się z automatu, musiałem "ręcznie" kliknąć w ustawieniach. Czar pryska po wciśnięciu magicznego guziczka "wznów aktualizacje"...skończyło się rumakowanie...i to w zasadzie na tyle na ten moment może jeszcze się rozkręci? Dam mu szansę bo w sumie to nic od siebie jeszcze nie zainstalowałem, ale jak zacznie się jeszcze bardziej mulic po tym odpaleniu aktualek, to nie będzie sensu dalej testować. Ten mod i każdy inny będę porównywał do modow @srom-otnik bo nie znam nikogo innego kto potrafi ujarzmić te twory od mikroso-tfu... Do jutra! Dobrej nocy Wszystkim! srom-otnik likes this Quote
winter4ever Posted December 13, 2024 Author Report Posted December 13, 2024 9 godzin temu, boniek napisał(a): Postawiony na lapku z i5-2gen, 8gb ram, integra, ssd (jednostka jest mniej więcej z 2011/12 roku) Jak dla mnie nawet nieźle śmigał. Choć na początku przeskakiwanie miedzy okienkami napawało optymizmem, to rzeczywiście, z czasem "rozkręca się" i im więcej było restartów, to system zadziwiająco coraz responsywniej reagował. Na początku było około 60 procesów, po jakiś dwóch godzinach, ale jeszcze przed aktualkami zmniejszyło się do 52. Wyłączony jest fastboot i w opcjach zasilania nie widzę żeby można go było włączyć, ale to może i dobrze Thorium - ciekawy projekt dla chroma, działa tu jak błyskawica. Startallback jest Pierwszy zauważony problem - wydawało mi się ze ustawienia wysypują się po wejściu w ustawienia opcji logowania, ale to tylko zwiecha okienka na około minutę. Być może to wina wiekowego sprzętu, sprawdźcie to u siebie. System nie aktywował się z automatu, musiałem "ręcznie" kliknąć w ustawieniach. Czar pryska po wciśnięciu magicznego guziczka "wznów aktualizacje"...skończyło się rumakowanie...i to w zasadzie na tyle na ten moment może jeszcze się rozkręci? Dam mu szansę bo w sumie to nic od siebie jeszcze nie zainstalowałem, ale jak zacznie się jeszcze bardziej mulic po tym odpaleniu aktualek, to nie będzie sensu dalej testować. Ten mod i każdy inny będę porównywał do modow @srom-otnik bo nie znam nikogo innego kto potrafi ujarzmić te twory od mikroso-tfu... Do jutra! Dobrej nocy Wszystkim! Masz tylko dwurdzeniowy procesor więc podczas aktualizacji będziesz miał około 50% jego ciągłego użycia. To już pretensje do Microsoftu a nie do mnie po zakończeniu aktualizacji możesz je ponownie wyłączyć na tyle czasu ile chcesz. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] boniek likes this Quote
boniek Posted December 13, 2024 Report Posted December 13, 2024 Sorry, nie doprecyzowałem. Podczas instalacji, wiadomo, że taki procek będzie drenowany. Chodzi mi o to, że po zrobieniu aktualek, to już nie jest ten sam system, co przed. Oczywiście, że to nie Twoja wina a MS, ale fajnie by było chociaż zablokować instalację sterowników, bo MS namieszał swoimi, było 50 kilka procesów, teraz jest ponad 60. Nie wymagam jakiegoś skryptu optymalizującego, chyba, że takowy jest, tylko działa w tle. Sam rekomendujesz system na starsze sprzęty, więc użytkownicy się skuszą, ale słusznie zwrócił uwagę @Kuba555 - nie przesadzaj z tą zachętą Modyfikacja zapowiada się obiecująco, więc będę testował dalej i pewnie zainstaluję ją na nowszej maszynie. Quote
stens Posted December 13, 2024 Report Posted December 13, 2024 System Super, jest jedno ALE. Aplikacja Aparat nie może połączyć się z kamerą, wszystko ustawione. W Zoom_ie kamera działa. Zainstalowałem drugi raz na innym dysku i to samo. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
winter4ever Posted December 13, 2024 Author Report Posted December 13, 2024 10 minut temu, boniek napisał(a): Ilość procesów fluktuje cały czas więc się nie skupiaj nad tym. U mnie po aktualizacjach jest ok. Działa tak samo. boniek likes this Quote
winter4ever Posted December 13, 2024 Author Report Posted December 13, 2024 43 minuty temu, stens napisał(a): System Super, jest jedno ALE. Aplikacja Aparat nie może połączyć się z kamerą, wszystko ustawione. W Zoom_ie kamera działa. Zainstalowałem drugi raz na innym dysku i to samo. Wejdź w Usługi i uruchom: Serwer klatek kamer systemu Windows ustaw na automatyczny [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
stens Posted December 13, 2024 Report Posted December 13, 2024 46 minut temu, winter4ever napisał(a): Serwer klatek kamer systemu Windows Super, działa. winter4ever and deejayadam like this Quote
mentor74 Posted December 13, 2024 Report Posted December 13, 2024 Bufor wydruku, jak uruchomić ? Quote
winter4ever Posted December 13, 2024 Author Report Posted December 13, 2024 42 minuty temu, mentor74 napisał(a): Bufor wydruku, jak uruchomić ? Start i wejdź w folder X-lite tools i masz: windows print spooler on Quote
boniek Posted December 14, 2024 Report Posted December 14, 2024 No ma potencjał ta modyfikacja, oj ma. Wcześniej jakoś mnie nie przekonywały mody ze stajni FBConana, ale ta naprawdę bardzo dobrze się prezentuje i to na takiej wiekowej jednostce! Bez problemu załadowały się i działają podstawowe apki, m.in. office2007, eis, pdf x-change. BT, wifi działają. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] winter4ever likes this Quote
profilm34 Posted December 14, 2024 Report Posted December 14, 2024 nie da sie pobrać..... 2 paczki 3 sie wywala Quote
winter4ever Posted December 14, 2024 Author Report Posted December 14, 2024 4 minuty temu, profilm34 napisał(a): nie da sie pobrać..... 2 paczki 3 sie wywala Kliknij w tym miejscu aż zacznie pobierać Quote
19wilczek95 Posted December 16, 2024 Report Posted December 16, 2024 Pobieranie z tego hosta boli, zobaczymy, mam kandydata na test, stary laptop sony vaio z 2012 winter4ever likes this Quote
winter4ever Posted December 23, 2024 Author Report Posted December 23, 2024 Na prośbę użytkowników dodane dodatkowe linki do systemu wesołych świąt JanKo66 likes this Quote
WaldiMarek Posted January 28 Report Posted January 28 Zainstaluje się na AMD Athlon(tm) II X4 640 8gb ram. po restarcie podczas instalacji restarty na okrągło. Quote
winter4ever Posted February 5 Author Report Posted February 5 Udana ręczna aktualizacja systemu do wersji 3025 Quote
winter4ever Posted February 15 Author Report Posted February 15 Nowa wersja Thorium: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] I ponownie udana aktualizacja windowsa do wersji 3194. Dodanie klucza do rejestru rozwiązało na stałe problem aktualizacji. Quote
winter4ever Posted February 19 Author Report Posted February 19 Jest ok wszystko się ładnie aktualizuje, teraz do wersji 3321 sami już sobie poradzicie dalej z resztą projekt zakończony. Obrazy dla was. Groszek1962, plusik and JanKo66 like this Quote
Groszek1962 Posted March 12 Report Posted March 12 Witam Też testuję od stycznia Twoją Pracę, no i nie jest źle. Ładnie Szybko i Spokojnie Pozdrawiam {: winter4ever likes this Quote
Recommended Posts