MateuszCOMPANY Posted November 13, 2024 Report Posted November 13, 2024 Witam Jestem na głównym koncie admina (tym ukrytym, które wywołałem z cmd) i mam problem z uprawnieniami. Nadając dla dysku C pełne uprawnienia, wykrzaczaja się program files, program files x86 i Windows z komunikatem odmowa dostępu. Wszytkie inne foldery mam pod pełna kontrola, a te są blokowane. Co ciekawe mam do nich pełen dostęp i mogę w nich grzebać pomimo tego że nie mam do nich uprawnien. Ale jak instaluje jakiś program to woła że brakuje mu uprawnień administratora. Najprawdopodobniej namieszał mi któryś z poprzednich antywirusów. Czy mogę przywrócić do nich dostęp przez rejestr albo cmd? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Widzior Posted November 13, 2024 Report Posted November 13, 2024 Przecież z tymi systemowymi katalogami to zawsze tak było, bo ich właścicielem jest "TrustedInstaller". Nie polecam tego zmieniać. Do wszystkich innych zablokowanych rzeczy z powodu braku uprawnień polecam ten programik. Ostatnio uratował mi masę czasu z odzyskiwaniem zdjęć kolegi ze starego dysku z Windows XP - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] MateuszCOMPANY and stig like this Quote
Recommended Posts