Jump to content

ExplorerPatcher Windows 11 24H2

Recommended Posts

Posted

Tylko dodam od siebie, żeby czytać jeszcze przed ściągnięciem pełen opis programu. Micro$oft twardo walczy z tym softem, ubijając cały plik instalacyjny, albo jego części składowe. Bez dodania wyjątków w zaporze się nie obędzie. Oni po prostu nie lubią, jak się za nich poprawia...

Biblioteka likes this
Posted

Sam jestem fanem tego projektu lecz po tym jak M$ ubił go całkiem w 24H2 to już nie to samo.
Niby teraz działa ale pracując na dwóch monitorach 1440P mam pasek po lewej stronie i często gęsto miałem problem z tym iż okna jakby nie widziały kolizji z paskiem co skutkowało tym iż po prostu były nad nim rozciągając się na całość. Z pomocą przychodził przycisk "Restart Explorer Patcher". Jednak po tym jak robiło się tak z 3-4 razy w ciągu 8H miałem tego dość i po prostu zainwestowałem w StartisBack który eliminuje wszystkie bolączki. Nie jest też "zagrożeniem" dla Windowsa. Polecam sprawdzić.

Biblioteka likes this
Posted

Ten problem, o którym piszesz - gdzieś o nim czytałem, chyba na liście bugów. I z tego co mi wiadomo, to w najnowszej wersji prerelease został już naprawiony. Twórcy-pasjonaci i osoby ich wspierające rzetelnie do tego podchodzą, reagują na sugestie i pomysły użytkowników.
Niemniej fajne jest to, że każdy może używać, co mu pasuje. Jeśli odnalazłeś się w płatnym StartIsBack to też super - korzystaj z uśmiechem 😉

Biblioteka likes this
Posted
13 godzin temu, Eleks napisał(a):

Ten problem, o którym piszesz - gdzieś o nim czytałem, chyba na liście bugów. I z tego co mi wiadomo, to w najnowszej wersji prerelease został już naprawiony. Twórcy-pasjonaci i osoby ich wspierające rzetelnie do tego podchodzą, reagują na sugestie i pomysły użytkowników.
Niemniej fajne jest to, że każdy może używać, co mu pasuje. Jeśli odnalazłeś się w płatnym StartIsBack to też super - korzystaj z uśmiechem 😉

Znaczy obecnie jadę na trialu który jest na 100 dni. Nie mówię że nie wrócę do EP ale na chwilę obecną miałem takie problemy. Rozumiem że ludzie to robią nieodpłatnie dlatego też projekt jest dobry ale MS jak MS potrafi uj****ć wszystko.