kris51 Posted October 26, 2024 Report Posted October 26, 2024 Aby bez kłopotów zaktualizować Windows 11 23H2 do wersji 24H2 należy przed uruchomieniem instalacji z obrazu ISO trzeba uruchomić program MkWin11ver24H2unlocker z prawami administratora. Nie trzeba już używać Rufusa 4.6 aby zmodyfikować instalację Windows 11 24H2. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 likes this Quote
mmaciek12 Posted October 26, 2024 Report Posted October 26, 2024 Program wykonuje tylko kilka zmian w rejestrze by oszukać system, że można bezpiecznie wykonać aktualizację. Tutaj główny skrypt "odblokowujący" aktualizację do 24H2 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Śmiało można to sobie wkleić do notatnika i zapisać jako *.bat. Posiada też drugą funkcję odwracającą wyżej wypisane zmiany, cały skrypt wygląda tak: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Osobiście uważam, że zrobienie tego samemu poprzez edycję rejestru bądź skrypt będzie bezpieczniejsze niż odpalanie programu z kompletnie nieznanego źródła, gdyż autor postu nie podzielił się z nami kto wykonał powyższy program. LaptopIpc, JanKo66, gumish93 and 3 others like this Quote
kris51 Posted October 26, 2024 Author Report Posted October 26, 2024 2 godziny temu, mmaciek12 napisał(a): Program wykonuje tylko kilka zmian w rejestrze by oszukać system, że można bezpiecznie wykonać aktualizację. Tutaj główny skrypt "odblokowujący" aktualizację do 24H2 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Śmiało można to sobie wkleić do notatnika i zapisać jako *.bat. Posiada też drugą funkcję odwracającą wyżej wypisane zmiany, cały skrypt wygląda tak: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Osobiście uważam, że zrobienie tego samemu poprzez edycję rejestru bądź skrypt będzie bezpieczniejsze niż odpalanie programu z kompletnie nieznanego źródła, gdyż autor postu nie podzielił się z nami kto wykonał powyższy program. Jeśli się boisz, nie używaj! Opisany plik jest stworzony przez autora powyższego filmu. gumish93, egoiszt, mmaciek12 and 1 other like this Quote
kamilek2007xd Posted October 27, 2024 Report Posted October 27, 2024 U mnie brak funkcji sse 4.2 i odpalenie tego programu nie momoglo . Nadal wyskakuje mi komunikat o braku tej funkcji Quote
stens Posted October 27, 2024 Report Posted October 27, 2024 18 minut temu, kamilek2007xd napisał(a): U mnie brak funkcji sse 4.2 No to nie zainstalujesz, musisz pozostać przy 23H2 Quote
egoiszt Posted January 22, 2025 Report Posted January 22, 2025 u mnie właśnie wszystko przebiegło bez ZAJĄKNIĘCIA , witam z 24H2 , idą kolejne aktualki więc dla mnie fajna sprawa Quote
TheStraight Posted January 22, 2025 Report Posted January 22, 2025 A ja tam popiera @mmaciek12. Masz gotowy widoczny kod zapisujesz w pliku .bat odpalasz i kropka a nie jakieś programiki pokodowane wuj wie z czym i od kogo. mmaciek12 likes this Quote
egoiszt Posted January 22, 2025 Report Posted January 22, 2025 dla jednych i jedno i drugie będzie dobrym wyborem . i tyle Quote
skwara Posted December 26, 2025 Report Posted December 26, 2025 Witam,skopiowałem i utworzyłem jak plik bat. cały skrypt,ale niemoge otworzyć tego pliku:( jaka jest przyczyna?? pozdrawiam Quote
zen888 Posted December 26, 2025 Report Posted December 26, 2025 3 godziny temu, skwara napisał(a): Witam,skopiowałem i utworzyłem jak plik bat. cały skrypt,ale niemoge otworzyć tego pliku:( jaka jest przyczyna?? pozdrawiam Sprawdź za pomocą Regedit czy te wpisy są w rejestrze. Quote
Recommended Posts