lukcio31 Posted September 26 Report Share Posted September 26 Z uupdump.net pobrałem obraz iso Windows 11 23H2 kompilacja: 22631.4247 Chciałem z poziomu zainstalowanego na dysku systemowym Windows 11 23H2 za pomocą obrazu iso zainstalować Windows 11 23H2 w najnowszej dostępnej kompilacji 22631.4247,ale po pierwszym etapie instalacji w momencie restartu komputera,jest czarny ekran,komputer zawiesza się,a jak w końcu uda się bez problemu uruchomić komputer,kiedy pojawia się pulpit,wyświetla się na na nim komunikat,że nie udało się zainstalować systemu,czy jakoś tak(nie zapisałem kodu komunikatu o błędzie)? Co zrobić by bez potrzeby formatowania dysku systemowego i ponownej instalacji Windows 11 w kompilacji podanej w poście,z poziomu zainstalowanego już systemu,zainstalować bez problemu Windows 11 23H2 w kompilacji 22631.4247? Pytam,bo nie chciałbym robić kolejnego formatu dysku systemowego i na nowo instalować na nim Windows 11 23H2 kompilacja: 22631.4247 pobrany z uupdump.net Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ampa Posted September 26 Report Share Posted September 26 Z czego instalowałeś tzn. obraz iso zamontowany, pen czy inna metoda. To jest aktualizacja skoro chcesz zachować dane. Komputer spełnia wymogi? Moja rada to wypakować iso na inny dysk i spróbować z setup lub zrobić pena rufusem i jego zawartość skopiować do jakiegoś folderu na inny dysk i setup. LAGUNA likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LAGUNA Posted September 26 Report Share Posted September 26 albo spokojnie zaczekać na tym co jest zainstalowany obecnie,aż sam dociągnie nowe łatki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biblioteka Posted September 26 Report Share Posted September 26 Dziś chyba będzie najnowsza aktualizacja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzisiek24 Posted September 26 Report Share Posted September 26 Rozpakuj, uruchom skrypt jako admin, wybierz 0 i na koniec restart. Problem z głowy i masz co chciałeś. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ps Dziś wyszła kolejna aktualizacja na WU więc będziesz miał 22631. 4249 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukcio31 Posted September 26 Author Report Share Posted September 26 Dzięki za odpowiedzi. Instalowałem Windows 11 23H2 w najnowszej kompilacji z obrazu iso zamontowanego w Daemon Tools i może dla tego miałem problemy. Rozpakowałem obraz iso do folderu na dysk magazynowy i dałem Setup. Niestety po instalacji komputer się zrestartował i jak pojawił się pulpit wyświetlił mi się komunikat pokazany na screenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LAGUNA Posted September 26 Report Share Posted September 26 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] piotr55 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stens Posted September 26 Report Share Posted September 26 Po co Daemon Tools, po co rozpakowałeś? Od 8-ki już explorator Iso montuje. A z Twoim błędem to uruchom CMD i wpisz sfc /scannow i niech przeskanuje, może masz błędy systemu. Powtórz instalację ale kliknij na ISO ppm i wybierz "otwórz w exploratorze" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukcio31 Posted September 27 Author Report Share Posted September 27 Przed kolejną próbą instalacji Windows z poziomu zainstalowanego systemu w Wiersz poleceń uruchomionym jako administrator zrobiłem sfc /scannow i nie wykryło błędów. Następnie kliknąłem PPM na obraz iso Windows 11 23H2 w najnowszej kompilacji,wybrałem : Otwórz za pomocą i wybrałem Eksplorator plików. Na pasku zadań wyświetliło mi powiadomienie o zamontowaniu obrazu iso przez Eksplorator plików i wybrałem Setup. Przejdę przez instalację i zobaczę czy po restarcie komputera, komputer normalnie się uruchomi,a jak pojawi się pulpit Windows nie będzie komunikatu o błędzie jaki podałem na screenie w jednym z postów i Windows będzie w najnowszej kompilacji. Niestety próba ponownej instalacji Windows 11 23H2 w najnowszej kompilacji za pomocą obrazu iso na zainstalowanym już Windows skończyła się ponownie restartem komputer i po załadowaniu pulpitu wyświetlił się komunikat podany na screenie w jednym z postów. Pozostaje chyba tylko czysta instalacja Windows na dysku systemowym . Ostatecznie sprawdziłem w WU czy są dostępne nowe aktualizacje i pobierała mi się i zainstalowała aktualizacja KB5043145. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LAGUNA Posted September 27 Report Share Posted September 27 5 godzin temu, lukcio31 napisał(a): Ostatecznie sprawdziłem w WU czy są dostępne nowe aktualizacje i pobierała mi się i zainstalowała aktualizacja KB5043145. tak ma być co wprowadza aktualizacja KB5043145? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciek777 Posted September 28 Report Share Posted September 28 W dniu 26.09.2024 o 10:10, lukcio31 napisał(a): Z uupdump.net pobrałem obraz iso Windows 11 23H2 kompilacja: 22631.4247 Chciałem z poziomu zainstalowanego na dysku systemowym Windows 11 23H2 za pomocą obrazu iso zainstalować Windows 11 23H2 w najnowszej dostępnej kompilacji 22631.4247,ale po pierwszym etapie instalacji w momencie restartu komputera,jest czarny ekran,komputer zawiesza się,a jak w końcu uda się bez problemu uruchomić komputer,kiedy pojawia się pulpit,wyświetla się na na nim komunikat,że nie udało się zainstalować systemu,czy jakoś tak(nie zapisałem kodu komunikatu o błędzie)? Co zrobić by bez potrzeby formatowania dysku systemowego i ponownej instalacji Windows 11 w kompilacji podanej w poście,z poziomu zainstalowanego już systemu,zainstalować bez problemu Windows 11 23H2 w kompilacji 22631.4247? Pytam,bo nie chciałbym robić kolejnego formatu dysku systemowego i na nowo instalować na nim Windows 11 23H2 kompilacja: 22631.4247 pobrany z uupdump.net należy wymienioną kompilację rozpakować za pomoca np easy7zip i uruchomić po rozpakowaniu plik setup. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts