Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. Mam stary komputer, cały czas śmigam na windowsie 7, ale z racji tego że wsparcie zakończyło się to niektóre aplikacje mi nie działają. Mam do was pytanie czy da radę wgrać do tego PCta Windowsa 11 i czy nie będzie problemów z jego działaniem w grach?

Specyfikacja:

i5-2400

ASrock p8h61-m

2x2gb ram

GTX 1050ti

512gb ssd

Do płyty głównej z tego co widzę nie ma sterowników max. do windows 10.

Dzięki za podpowiedź!

Posted
W dniu 28.07.2024 o 14:31, wazelina napisał(a):

Witam. Mam stary komputer, cały czas śmigam na windowsie 7, ale z racji tego że wsparcie zakończyło się to niektóre aplikacje mi nie działają. Mam do was pytanie czy da radę wgrać do tego PCta Windowsa 11 i czy nie będzie problemów z jego działaniem w grach?

Specyfikacja:

i5-2400

ASrock p8h61-m

2x2gb ram

GTX 1050ti

512gb ssd

Do płyty głównej z tego co widzę nie ma sterowników max. do windows 10.

Dzięki za podpowiedź!

Z taką specką to tylko Windows 10 i to pewnie LTSC bez kombinacji.
4GB to stanowczo za mało w dzisiejszych czasach na cokolwiek. Jak nie masz dużo kasy sprzedaj to dołóż do używki Ryzena 3600 + jakieś B450 i 16GB RAM i masz po kłopocie.

Franz Maurer, C9S and VACek like this
Posted
7 minut temu, TheStraight napisał(a):

Z taką specką to tylko Windows 10 i to pewnie LTSC bez kombinacji.
4GB to stanowczo za mało w dzisiejszych czasach na cokolwiek. Jak nie masz dużo kasy sprzedaj to dołóż do używki Ryzena 3600 + jakieś B450 i 16GB RAM i masz po kłopocie.

Baa wystarczy że sprzeda płyte procka i ram, wydaje mi się że udało by się to w okolicach 150-200zł.
Nawet kupno 5 1600af będzie ogromnym przeskokiem i do tej karty się sprawdzi znakomicie, a kosztuje w okolicach 90zł, płyta jakaś b350/b450 kolejne 150-200zł i 16gb ddr4 za 100-120zł