bereall Posted March 27 Report Share Posted March 27 Witam potrzebuje szybkiej pomocy Posiadam kabel do auta który działa tylko na win7 32bit i chyba Xp, jednak potrzebuje on około 2.7gb dostepnego ramu a laptop widzi tylko 2.5gb Próbowałem z jakimś PAE ale zaczał widziec tylko 2gb Mam grafike zintegrowana i mysle że to może być problemem ze komputer przydziela sobie za duzo na inny sprzęt Bios okrojony ze nic nie da się zmienić Dałoby rade jakoś zwolnić te 200mb dostepnej pamieci widocznej w systemie ? Spróbuje może xp zainstalować ale nie jestem pewien czy ten kabel z sterownikami na nim działa muszę wyczytać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
C9S Posted March 27 Report Share Posted March 27 co to za kabel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bereall Posted March 27 Author Report Share Posted March 27 Coś takiego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Znowu na allegro pisze ze z 64bit volvo też działa [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Może inny kabel albo gdzieś literówka ? Ale na aliexpress na którejsc aukcji duzymi literami było ze 32bit only Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
C9S Posted March 27 Report Share Posted March 27 takiego nie mam to nie pomogę ale dziwne trochę że nie działa na 64bit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widzior Posted March 27 Report Share Posted March 27 Mam to samo na Win7 32-bit, bios okrojony do praktycznie zera w tym Fujitsu-Siemens i nijak nie mogę tego zmienić, żeby debilna zintegrowana grafika GeForce nie wciągała mi 512MB ramu Z integrą Intela nie ma tego problemu, ona na start bierze coś ok. 64MB. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hells Angels Posted March 27 Report Share Posted March 27 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tu masz dobrze opisane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nieobecny Posted March 27 Report Share Posted March 27 7 godzin temu, bereall napisał(a): Dałoby rade jakoś zwolnić te 200mb dostepnej pamieci widocznej w systemie ? Tak. Wyłącz w biosie i systemie wszystkie zbędne urządzenia. Powinieneś z systemu 32-bitowego wyciągnąć w laptopie 3,25GB, a w kompie stacjonarnym 3,5GB. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widzior Posted March 27 Report Share Posted March 27 22 minuty temu, wiktorynek napisał(a): Tak. Wyłącz w biosie i systemie wszystkie zbędne urządzenia. Powinieneś z systemu 32-bitowego wyciągnąć w laptopie 3,25GB, a w kompie stacjonarnym 3,5GB. No nie wiem Ja w lapie z integrą intela max co widziałem to 3GB, w PC - 3,25GB. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nieobecny Posted March 27 Report Share Posted March 27 30 minut temu, Widzior napisał(a): No nie wiem Ja w lapie z integrą intela max co widziałem to 3GB, w PC - 3,25GB. Wszystko zależy od urządzeń. W PC 2 karty sieciowe LAN to 3,25GB, po wyłączeniu w biosie 1 karty mamy 3,5GB i to jest max. dla systemu x86. Jeśli jest w płycie wbudowana jest jeszcze karta WLAN, to znowu będzie odpowiednio mniej. W laptopie z integrą z reguły jest 2,75GB, ale jeśli zaczniemy wyłączać karty sieciowe, touchpad, czytnik kart, express card i inne możliwe urządzenia, to max. do uzyskania wynosi 3,25GB dla systemu x86. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bereall Posted March 27 Author Report Share Posted March 27 2 godziny temu, wiktorynek napisał(a): Wszystko zależy od urządzeń. W PC 2 karty sieciowe LAN to 3,25GB, po wyłączeniu w biosie 1 karty mamy 3,5GB i to jest max. dla systemu x86. Jeśli jest w płycie wbudowana jest jeszcze karta WLAN, to znowu będzie odpowiednio mniej. W laptopie z integrą z reguły jest 2,75GB, ale jeśli zaczniemy wyłączać karty sieciowe, touchpad, czytnik kart, express card i inne możliwe urządzenia, to max. do uzyskania wynosi 3,25GB dla systemu x86. Niestety w hp g3 250 ustawilem pare pozycji na disable i nic to nie zmienilo Bios okrojony jak mieso w kebabie prze turka 4 godziny temu, Hells Angels napisał(a): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tu masz dobrze opisane. Niestety poniższa pozycja wchodzi mi failed w cmd reszta ok 5. Następnie musimy wyłączyć weryfikację sygnatury, aby PAEPatch2 nie był blokowany przez zabezpieczenia systemu. W tym celu wpisujemy: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A później przy uruchamianiu i wyborze startu ktory system ma być logowany wyskakuje po logu windows skanowanie bledow i czesc z nich wrzutam tutaj w formie zdjec bo troche scrolowania bylo [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bereall Posted March 28 Author Report Share Posted March 28 18 godzin temu, Hells Angels napisał(a): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tu masz dobrze opisane. Udało mi się przejść wszystkie procedury w cmd ale musiałem podmienić plik patchpae2.exe na dysku C Tutaj do pobrania na końcu wpisu Aktualizacja 18.02.2018 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zaraz resetuje komputer i testuje EDIT No i działa ŁEL DONE zaraz ide testować czy wgraja mi się sterowniki do kabla Było by bosko gdyby weszły i program wykrył mi auto i przez to miałbm pełen dostep do niego a nie płacił 70zł od sprawdzenia u dobrodzieja mechanika Tutaj zrzut ekranu gdzie widać 32bit wersje systemu i dostępy ram [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 20 godzin temu, Widzior napisał(a): Mam to samo na Win7 32-bit, bios okrojony do praktycznie zera w tym Fujitsu-Siemens i nijak nie mogę tego zmienić, żeby debilna zintegrowana grafika GeForce nie wciągała mi 512MB ramu Z integrą Intela nie ma tego problemu, ona na start bierze coś ok. 64MB. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jest to do zrobienia tak jak widać na moim przykładzie abyś mial dostępne tyle ile wsadzone w kosciach Mogę Ci pomóc przeprowadzić Cię przez to jakbyś miał problemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts