ramhell Posted March 7, 2024 Report Posted March 7, 2024 Sprawdzone sposoby na kopie wszystkich danych z firefoxa? kiedyś korzystałem z mozbackup ale przestało działać, probowałem też kopiować ten firefoxowy folder z danymi ale również dane szlag trafił jak wgrałem po formacie. Quote
BartAcid Posted March 7, 2024 Report Posted March 7, 2024 Przed chwilą zrobiłem backup za pomocą mozbackup, działa z najnowszym FF. Przegranie właściwego katalogu profilu i prawidłowe go wgranie po formacie zawsze działało. Nie wydaje mi się by nagle miało przestać. Więc wychodzi, że coś źle robisz. starcraft2fan likes this Quote
ramhell Posted March 7, 2024 Author Report Posted March 7, 2024 15 minut temu, BartAcid napisał(a): Przed chwilą zrobiłem backup za pomocą mozbackup, działa z najnowszym FF. Przegranie właściwego katalogu profilu i prawidłowe go wgranie po formacie zawsze działało. Nie wydaje mi się by nagle miało przestać. Więc wychodzi, że coś źle robisz. Korzystałem latami, to tak jakby ktoś powiedział że przestałem potrafić jezdzić samochodem którym jezdze od 10 lat Wrzucam screeny , na pierwszym w ogóle nie rusza, na drugim nie mam opcji by zrobić kopie haseł i reszty [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
BartAcid Posted March 7, 2024 Report Posted March 7, 2024 A weź ty sobie sprawdź bo obstawiam że dziwnym trafem twój profil to ten drugi wpis jest. Mi tez wyrzuca błąd na innym wpisie profilu. Dokładnie tak samo. Ale jak patrze co wypluwa w tym temacie przeglądarka to mi zwraca że mój obecny to właśnie ten default release Quote
Widzior Posted March 7, 2024 Report Posted March 7, 2024 A wystarczy używać Firefox Portable i po problemie, no ale po co, lepiej instalować przeglądarki i się potem pierdzielić. greg-1974 likes this Quote
ramhell Posted March 7, 2024 Author Report Posted March 7, 2024 12 minut temu, Widzior napisał(a): A wystarczy używać Firefox Portable i po problemie, no ale po co, lepiej instalować przeglądarki i się potem pierdzielić. Ale ja nie wiedzioł i nawet nie szukoł, obczaje portable firefoxa i spróbuję przerzucić po prostu profil. 55 minut temu, BartAcid napisał(a): A weź ty sobie sprawdź bo obstawiam że dziwnym trafem twój profil to ten drugi wpis jest. Mi tez wyrzuca błąd na innym wpisie profilu. Dokładnie tak samo. Ale jak patrze co wypluwa w tym temacie przeglądarka to mi zwraca że mój obecny to właśnie ten default release tylko że ten który "działa" to nie zapisuje haseł złośnik Quote
ramhell Posted March 8, 2024 Author Report Posted March 8, 2024 Dodam już podsumowując że danych nie udało się skopiować, firefox portable nadpisał dane zainstalowanego firefoxa i je wyzerował, z kopii nici, wszystko poszło w piach Quote
starcraft2fan Posted March 8, 2024 Report Posted March 8, 2024 Czemu nie postawisz na synchronizację kontem Mozilla? Staroszkolna obawa o prywatność? Quote
ramhell Posted March 8, 2024 Author Report Posted March 8, 2024 1 minutę temu, starcraft2fan napisał(a): Czemu nie postawisz na synchronizację kontem Mozilla? Staroszkolna obawa o prywatność? Synchro było, tak synchronizowało że zerowało Quote
Widzior Posted March 8, 2024 Report Posted March 8, 2024 38 minut temu, ramhell napisał(a): firefox portable nadpisał dane zainstalowanego firefoxa i je wyzerował, z kopii nici, wszystko poszło w piach nie wiem jak wy to robicie, macie talent. Mój FF Portable odpalam na różnych systemach, przenoszę go na inne komputery, i wszędzie mam to samo, bo nie ingeruje on w zainstalowanego FF i jego profil, bo ma swój własny w katalogu Portable\Data\Profile. Przecież o to właśnie chodzi w wersji Portable. Mam na PC wersje zainstalowaną Firefoxa i portable, i każda ma swój własny, niezależny profil. Quote
ramhell Posted March 8, 2024 Author Report Posted March 8, 2024 Godzinę temu, Widzior napisał(a): nie wiem jak wy to robicie, macie talent. Mój FF Portable odpalam na różnych systemach, przenoszę go na inne komputery, i wszędzie mam to samo, bo nie ingeruje on w zainstalowanego FF i jego profil, bo ma swój własny w katalogu Portable\Data\Profile. Przecież o to właśnie chodzi w wersji Portable. Mam na PC wersje zainstalowaną Firefoxa i portable, i każda ma swój własny, niezależny profil. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jest tak jak mówisz, więc dlaczego? Nie wiem, testowałem teraz na opera gx, z bólem ale udało się zaimportować zakładki które stworzyłem na potrzeby testu Quote
Recommended Posts