wlodarek1 Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2023 Posiadam kartę wifi na usb - Zyxel nwd 7605 . Jest ona zgodna z WIFI 6 AX . Mam neta o szybkości 600 Mbps . Po Wifi taka prędkość jest ale tylko wtedy gdy laptop jest zasilany z gniazdka . Gdy laptop jest zasilany z baterii - karta wifi osiąga tylko połowęn tego co powinna . Porty usb w moim laptopie są w wersji 3.1 , a na zasilaniu bateryjnym zachowują się tak jakby były tylko 2.0 . Co trzeba zmienić w ustawieniach Windows 11 23h2 , żeby porty usb na zasilaniu laptopa z baterii pracowały z pełnią swoich możliwości . Ten sam problem z połową szybkości neta przy zasilaniu lapka z baterii miałem też na linuksie , ale udało mi się znaleźć rozwiązanie na forum linuksowym . Proszę o porady , co zrobić na windows 11 by też mieć pełną szybkość neta po wifi przy zasilaniu z baterii . Cytuj
TheStraight Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2023 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] "Disable on battery" ?? Cytuj
wlodarek1 Opublikowano 10 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zajrzałem przed chwilą do ustawień . NIe ma tam takich opcji jakie widać na tych linkach z innych forów . Ja mam tylko tyle co na dołączonym screenie ....[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Dziadek13 Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2023 Wejdź w system i tam masz tam wybierz zasilanie i bateria. Lub tu. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
wlodarek1 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2023 Dziadek13 - wykonałem to co widać na menedżerze urządzeń . Pomimo to jest nadal to samo ; na zasilaniu z baterii karta wifi na usb działa tak jakby była zgodna z wifi 5 ac , a nie tak jak powinna czyli ; wifi 6 ax . Na linuksie jest lepiej ; po wifi wyszło przed chwilą 530 mbps . Do pełnych 600 dużo nie brakuje .... Cytuj
Dziadek13 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2023 Piszesz że masz neta 600Mbps a nie piszesz o operatorze i routerze model więc ja podam ci przykładowego linka i poczytaj. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Może sterowniki do podmiany. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
wlodarek1 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2023 Dziadek13 - czy nie zauważyłes że te dwa wątki na tamtych forach to założyłem ja . Na forum bez kabli ten sam nick, a na nasz. Orange @abcd to też ja . Routery to : FunBox od orange i własny tp-link ax 1500.. Światłowód 600 Mbps. Zewnętrzny ONT. Sterownik zainstalowałem najnowszy ze strony producenta. Taki jest w tej chwili wynik speedtestu na linuksie kali ; [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A taki jest wynik w tej chwili speedtestu na win 11 ; [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Oczywiście pomiary zrobione przy zasilaniu z baterii . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi