franekfranek Posted November 19 Report Share Posted November 19 Przeglądałem zbliżony wątek: winclub.pl/topic/20600-czy-po-usb-30-da-się-wykorzystać-pełny-potencjał-szybkości-dysku-nvme-ssd/page/2/ ale mam nieco inne założenia podstawowy sprzęt Lenovo Carbon X1 gen 6: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] teoretycznie z portami: 2 x USB 3.1 Gen 1 2 x USB 3.1 Type-C Gen 2 / Thunderbolt 3 z którego co ok 1 miesiąc chciałbym robić kopię bezpieczeństwa wszystkich plików. Aktualnie jest dysk NvME 500 GB, ale wkrótce wymienię go na większy bo przybywa danych. Z jednej strony nie zależy mi na jakiś mega szybkościach i do niedawna wystarczał istniejący SSD SATA podłączany przez adapter pod USB, ale z drugiej strpny gdybym miał adapter USB obsługujący dyski M.2 PCIe i łatwiej by było przesiadać się oraz testować nowsze sprzęty. Obecnie też chyba jeszcze łatwiej będzie się pozbyć SSD na sata. Poza tym jak mam kupować większy dysk to może od razu coś w nowszej technologii Przejrzałem wstępnie allegro i znalazęłm kilka podobnych modeli, jedna nawet Xiaomi: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] niektóre są w miarę uniwersalne bo obsługują różne klucze „M key” i „M+B key” oraz długości 2230, 2242, 2260, 2280. Co Wy na to ? Ktoś używał ktorejś ? Ewentualnei może aliexpress lub inne referencje ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widzior Posted November 19 Report Share Posted November 19 Po co chcesz dać zarobić Januszom z alledrogo? Teraz na ali są mega przeceny, sam zamówiłem Orico combo NVMe + SATA 10Gbps za grosze po użyciu tony kuponów i zniżek franekfranek and renatan like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
franekfranek Posted November 19 Author Report Share Posted November 19 Każdy chce żyć, żdzierstwo jeśli już jest na ali.. mając na uwadze niemal identyczne aktualnie wyjściowe ceny. Nie posiadam aż tyle kuponów, monet itp Poza tym w kraju prawie zawsze 2 lata gwarancji, czy tam rękojmi. No ale nie o tym miało być Czarny piątek dopiero za kilka dni to sprawdzę, bo skurczybyki windują ceny. Poza tym ali obsługa dramat. Dzięki za linka ! Napisz dlaczego akurat Orico wybrałeś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widzior Posted November 19 Report Share Posted November 19 17 minut temu, franekfranek napisał(a): Napisz dlaczego akurat Orico wybrałeś Bo były mega kupony sklepu, zbijające cenę o prawie połowę, więc wykorzystałem okazję. Poza tym mam już kilka rzeczy Orico i zero problemów. To porządna firma, wg mnie jedynie Ugreen jest lepszy, no ale ich ceny są chore. franekfranek and TomOlej like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomOlej Posted November 20 Report Share Posted November 20 Na takie no-name z chin to bym nie patrzył. Ugreen, orico oraz sabrent - te obudowy mogę spokojnie polecić. Ugreen można kupić na amazonie za 17euro, orico można wyrwać na aliexpresie za połowę tej ceny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts