Jump to content

Sony HDR-CX405 - zasilanie

QQa

Recommended Posts

Na wstępie przepraszam że trochę nie na temat komputerowy ale może ktoś mi pomoże.

Jestem zainteresowany i chciałbym kupić kamerę Sony HDR-CX405 ale ważne dla mnie jest to czy kamera będzie działała bez akumulatora a tylko zasilana przez port USB z dołączonym do zestawu zasilaczem.

Na filmie niby gość zrobił z takiej kamery kamerkę internetową podłączoną do zasilacza przez USB i bez akumulatora, jest obraz ale mnie interesuje czy takie połączenie daje pełną możliwość czyli nagrywanie we wszystkich formatach itd., wiem że taka opcja wymaga większej mocy.

Handycam Sony CX405 as a Webcam , Super Clean Video for live Streaming 2020

W takich kamerach jak np. Sony HDR-CX450, Sony HDR-CX625 jest dodatkowe wejście na dodatkowy zasilacz nie dołączony do zestawu i po podłączeniu takiego zasilacza nawet bez akumulatora kamera może pracować/nagrywać w pełnym zakresie ale kamera Sony HDR-CX405 jest nowsza i być może już nie potrzeba dodatkowego zasilacza.

Jeżeli ktoś posiada taką kamerę to bardzo proszę wyciągnąć z niej akumulator i podłączyć przez dołączony zasilacz i sprawdzić czy da się bez problemu nagrywać filmy we wszystkich możliwych formatach jakie umożliwia ta kamera.

@zdzisiek24 z ciekawości zapytam może odpiszą.

@Ryzenek właśnie powinien a czy będzie działać pewności nie mam, laptop to inna bajka z kamerami i USB jest inaczej. Mam aparat też Sony ale przez USB to tylko transfer danych tylko że musi być włożony naładowany akumulator bo nawet nie ładuje akumulatorów przez USB, akumulatory trzeba ładować na zewnętrznej ładowarce.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

sekcja zasilanie piszą:

ZASILACZ USB
Tak (nagrywanie/odtwarzanie (dostarczony zasilacz sieciowy AC-UUD11))/(odtwarzanie (niedostarczany zasilacz AC z ograniczeniem do 500 mA))
QQa likes this

Napisałem w kilka miejsc w tym do Sony i pozostaje mi czekać co odpiszą. W instrukcji obsługi też niby jest napisane że powinna działać ale być może są jakieś ograniczenia a zależy mi na tym żeby była pełna funkcjonalność. Szkoda że nie napisał ktoś kto ma taką kamerę i mógłby to sprawdzić w praktyce.

image.png.ba37f65763eb4d89d102865f7be8946d.png