VACek Posted August 19 Report Share Posted August 19 Platforma testowa: Windows 11 Pro Intel i5 6400 Gigabyte H110M-S2 DDR4 2x8GB 2133 Kioxia BG4 256GB (według specyfikacji Odczyt:2200MB/s, Zapis: 1400MB/s) Adapter PCIe NVMe to x1 Adapter PCIe NVMe to x4 Programy: CCSIO Benchmark Crystal Disk Mark Metodologia i opis: Na dysku 13GB zajętego miejsca. Program CCSIO Benchmark z ustawieniami domyślnymi. Program Crystal Disk Mark ustawienia dla Dysków NVMe, Próbka 1GB z 5 powtórzeniami, średnia z dwóch pierwszych kolumn. Prędkości magistrali PCIe x16 ograniczane w biosie. Na złączu X1 temperatura w trakcie testu waha się w granicach 45-50 stopni. Na złączu X4 temperatura w trakcie testu waha się w granicach 65-75 stopni. Spirit and SirGon like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widzior Posted September 19 Report Share Posted September 19 Właśnie wpakowałem Kioxia Exceria G2 1TB w adapter PCIe x1, bo poza grafiką mam tylko sloty x1, nawet jednego x4 nie mam, i to na dodatek są one 2giej generacji (stara płyta B350m) System Win7, do którego teoretycznie nie ma oficjalnych sterowników NVMe dla tego dysku, ale ja mam (dzięki @wiktorynek ). I jest taki ogień Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirit Posted September 20 Report Share Posted September 20 W dniu 19.09.2023 o 17:45, Widzior napisał(a): Właśnie wpakowałem Kioxia Exceria G2 1TB w adapter PCIe x1 Możesz napisać jaki adapter użyłeś i jakie są tęmperatury , czy dysk ma jakiś radiator ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
digi Posted November 6 Report Share Posted November 6 Możesz użyć dowolny.Tam nie ma żadnego kontrolera. Ampcom(jest na alledrogo), Ugreen(jest w Proline), Axagon(z morele) albo Jeyi (masz na zdjęciu), Fovore z Ali. Jak chcesz 'markowe' to np Aquacomputer kryoM.2 albo [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Radiatorów jest na Ali dużo i prawdopodobnie najtańszy pozwala uniknąć throttlingu, ale nie dam głowy bo nie znam wszystkich dysków i ich problemów z tym związanych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts