Franz Maurer Posted June 25, 2023 Report Share Posted June 25, 2023 Witam serdecznie, dlaczego pojawiają mi się białe ikony programów ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] coś takiego jak na tym zdjęciu (zdjęcie nie moje) mam to na razie tylko w dwóch programach "HWmonitor" i "Samsung Magician" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fat64 Posted June 25, 2023 Report Share Posted June 25, 2023 Heja. Mam zewnętrzny dysk ne gierki. Jeśli go podłączę zanim się Winda uruchomi, ikonki wyświetlają się tak jak powinny, każda ma swój odpowiedni awatar. Jeśli podłączę twardziela dopiero po uruchomieniu systemu, na pulpicie widzę tylko białe karteczki z zawiniętym rogiem i nazwą pod karteczką, tak jak u Ciebie, ale działają bez problemu, nawet jeśli odświeżę pulpit dalej są białe. Wygląda na to , że coś się doczytuje z delikatnym opóźnieniem. Czy po odświeżeniu pulpitu dalej masz ten problem? (F5) Pozdro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LAGUNA Posted June 26, 2023 Report Share Posted June 26, 2023 Spróbuj sobie może tym: Kerish Doctor jest wszechstronnym narzędziem do kompleksowej konserwacji i optymalizacji systemów z rodziny Windows. Dysponuje szeroką paletą przydatnych funkcji, umożliwiających naprawę typowych problemów z środowiskiem operacyjnym, oczyszczania zawartości komputera ze zbędnych plików, a także zarządzania zainstalowanymi w systemie aplikacjami, usługami itp. Napromieniowany likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Napromieniowany Posted June 26, 2023 Report Share Posted June 26, 2023 Myślę , że czyszczenie pamięci cache ikon mogłoby pomóc przeważnie tak się dzieje kiedy zapisana wartość ikony zostaje zmieniona lub przeniesiona wtedy wyświetla się biała ikona czasami trzeba wskazać ścieżkę położenia zawartości (programu itp.).Jak już korzystać z programów to mają dwa takie możliwości resetowania pamięci cache ikon i usuwania , pierwszy to [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] drugi to [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a czasami są wstanie odświeżyć się z automatu ale nie zawsze.Ostatnia opcja to ustawienie ikony ręcznie po wybraniu Ikona>Prawy>Właściwości>Dostosowywanie>Zmień Ikonę < Lecz nie zawsze działa a czasami z opóźnieniem. - Teraz nie pamiętam , który ze sposobów pomógł mi bo przenosiłem ikony do folderu z pulpitu i kilka programów nie była wstanie odświeżyć sobie ikony i była biała kartka. Kerish Doctor też ma całkiem fajne multum opcji. LAGUNA likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzisiek24 Posted June 26, 2023 Report Share Posted June 26, 2023 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ▼ i to samo dla oczu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ziloth, Napromieniowany and LAGUNA like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franz Maurer Posted June 26, 2023 Author Report Share Posted June 26, 2023 Dziękuje Panowie za odpowiedź, ustawiłem te ikonki jeszcze raz ręcznie za pomocą właściwości>zmień ikonę i załapało. Zobaczymy czy po czasie znowu nie będzie jakiś kwiatków. Pozdrawiam LAGUNA and Napromieniowany like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts