Jump to content

Brak możliwości zainstalowania systemu - brak dysku

Adek890127

Recommended Posts

Witajcie, sprawa wygląda tak. Postanowiłem zainstalować chrome OS ( FydeOs), jednak po kilku godz uznałem że to nie dla mnie i lepiej wrócić na Windowsa, na pendrive po użyciu ventoy okazało się że jest Windows 8.1. Uznałem że go zainstaluje ale przy samym końcu pokazało txt ' instalacja została anulowana, wył pc i spróbuj ponownie ". Uznałem że coś musi być nie tak z obrazem więc rzucę mój, jakie było moje zdziwienie jak się okazało że nie można normalnie na pendrive skopiować czegokolwiek. Więc po zabawie żeby stworzyć botowalny pendrive, przy użyciu ventoy chciałem znów spróbować wgrać system, i teraz owy problem, wychodzi jakby poprzednia próba instalacji usunęła partycje? Nie zrobiła dysku z literką? Ponieważ do wyboru przy instalacji systemu mam teraz tylko dysk C na którym jest owy FydeOs ( chrome OS). 

Czy jeśli dam usuń ( z tych opcji przy instalacji systemu i wyborze miejsca instalacji), to czy uda się aby na pewno stworzyć czysty dysk i na nim zrobić system? 

Boję się sytuacji że dam usuń, wyczyści dysk który jest innego formatu, niż dla Windowsa i zostanę w dołku, bo ani nie zainstaluje Windowsa przez zły format dysku ( jakbym dał usuń z dysku z system FydeOs), ani nie wejdę w system. 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

2 godziny temu, razor1995 napisał(a):

Daj Shitf+F10 w instalatorze, wpisz kolejno:

Wyczyści to cały dysk, ale Windows bez problemu się zainstaluje.

Masz mnóstwo jakichś partycji od poprzedniego systemu.

To są właśnie partycje od tego Frydeos. Ok zaraz to zrobię bo widzę że nawet ten android system nie wstanie. Zrobię i dam znać 

Ok system się udało zainstalować, póki co niby działa. Dzięki wielkie, tak to bym dalej grzebał w necie czy aby na pewno zadziałało 

Natomiast dysk HDD nie jest widoczny, @

Ok wiso jasne, jak się nazywa ten adapter? co się wpina do dysku i pod złącze w laptopie?