lantis89 Posted December 22, 2022 Report Posted December 22, 2022 Cześć. Mam problem z mega zużyciem Ramu przez proces PowerShell. Proces uruchamia się po około 20min od uruchomienia systemu. Gdzie szukać przyczyny? Pozdrawiam Wszystkich! [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
rrroberto Posted December 22, 2022 Report Posted December 22, 2022 Sprawdzałeś kompa antywirusem? Quote
lantis89 Posted December 22, 2022 Author Report Posted December 22, 2022 39 minut temu, rrroberto napisał(a): Sprawdzałeś kompa antywirusem? Szczerze to nie, obecnie posiadam wbudowany w system program antywirusowy. Radzisz zainstalować np. Eset i nim przeskanować dyski? Quote
razor1995 Posted December 22, 2022 Report Posted December 22, 2022 Dodaj sobie kolumnę "Wiersz polecenia" do menadżera zadań (zakładka szczegóły): Będziesz widział jaka komenda/skrypt jest uruchomiona w tym powershellu: Po tym dojdziesz, co powoduje problem. Quote
lantis89 Posted December 23, 2022 Author Report Posted December 23, 2022 14 godzin temu, razor1995 napisał(a): Dodaj sobie kolumnę "Wiersz polecenia" do menadżera zadań (zakładka szczegóły): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Będziesz widział jaka komenda/skrypt jest uruchomiona w tym powershellu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Po tym dojdziesz, co powoduje problem. Tak to wygląda: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
razor1995 Posted December 23, 2022 Report Posted December 23, 2022 Pokaż zawartość tego skryptu. Zrób gdzieś backup i spróbuj go usunąć, problem powinien ustąpić. Niestety po wpisaniu nazwy w Google - wyskakuje niewiele, więc nie wiem co to za skrypt Quote
lantis89 Posted December 23, 2022 Author Report Posted December 23, 2022 Zgadza sie, google nic nie pakzauje... Usunąłem cały folder, zresetowałem komputer i zobaczymy. Na ten moment Dziękuję za pomoc. Quote
RemixPL1994 Posted December 23, 2022 Report Posted December 23, 2022 Dlaczego nie otworzyłeś tego pliku aby zobaczyć jaka jest jego zawartość oraz jakie komendy w nim były wpisane? Quote
lantis89 Posted December 25, 2022 Author Report Posted December 25, 2022 Za szybko to zrobiłem i kosz został opróżniony, teraz sam jestem ciekaw co zawierał skrypt... Jeszcze raz Dziękuję za pomoc. Quote
Recommended Posts