Arek122 Opublikowano 1 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2022 tak, ale mam na myśli jak znaleźć tą informację gdy mam kość w ręce Cytuj
Widzior Opublikowano 1 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2022 12 minut temu, Arek122 napisał(a): tak, ale mam na myśli jak znaleźć tą informację gdy mam kość w ręce Na naklejce na ramie powinno być, ale nie zawsze jest. 2Rx"liczba" to Dual Rank. Cytuj
Arek122 Opublikowano 2 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2022 trochę offtopic, ale mam problem z dyskiem SSD. Kupiłem ponad rok temu dysk Kioxia Exceria TR20480G02 480GB i mam z nim problem. Jakiś czas temu oddałem go na gwarancję - laptop w którym siedział był rzadko używany, po np. miesiącu partycja z systemem była uszkodzona i nie dało się go uruchomić, drugim razem tak samo, skan powierzchni pokazał że są bardzo duże czasy dostępu i bad sectory, po zerowaniu było ok ale znów na chwilę. Wymienili na nowy i teraz znów po kilku dniach użytkowania robi się to samo - przeskanowało dopiero 2% a już znalazło 3500x150ms i 300x500ms. Na wykresie są znaczne piki wydajności a zaraz spadek bardzo nisko. Dostałem oryginalnie zapakowany dysk, więc raczej nowy (numer seryjny zgadza się z tym co na pudełku), z datą 07/22 więc nie wiem czy taka ich przypadłość i po porstu dysk śmietnik, czy wysyłać jeszcze raz. EDIT: okej, jakimś dziwnym trafem używanie dynamic update w hdd scan mocno zwiększało czasy dostępu do sektorów, mimo że test robiony jest na minixp z usb Cytuj
Widzior Opublikowano 2 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2022 Niestety Kioxia Exceria w wersji 2,5" to badziew, tylko wersja nvme m.2, szczególnie G2, jest całkiem spoko. starcraft2fan lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi