Jump to content

Jaki system pod te parametry

Recommended Posts

witam tak jak w temacie bo już nie mam pomysłu na Windows 7 gry zacinają a na win10 wszystko działa dobrze przez tydzień potem się zaczyna wszystko zacinać

Czyszczony pasty wymieniane 

Parametry:

Intel Core i3 2100 @ 3.10GHz

6,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 532MHz (7-7-7-20)

Płyta główna ASRock H61M-VS

1024MBNVIDIA GeForce GT 220 (Gigabyte)

465GB Western Digital WDC WD5000AADS-00S9B0 (SATA )

Czekam na szybkie info bo nie mam bladego pojęcia od czego to może być

Ktoś co poleci na szybko 

Grafikę zostaw, bez przesady, jest do bani, ale jest sporo lepsza od integry HD 2000. Co do systemu, to ja nie widzę sensu używania Win10 na złomach, chyba że jakiś program/gra go wymaga, np. DX12. Jak będziesz miał i5 3gen, to możesz Win8.1 stawiać. Wg kolegi @VACekto najlepszy system na tę generację.

VACek likes this

6 minut temu, Pixel98 napisał:

@Widzior @VACek to jaki system do niego dać tak żeby gry w miarę dobrze działały 

Głównym wąskim gardłem w kolejności jest HDD, Grafika, Procesor i ram :D w tej dokładnie kolejności.

System polecałby ci Win 8.1 mod lub czysty + optymalizacja.

Wymiana procka na 3generacje da możliwość obsługi ramów o taktowaniu 1600mhz co będzie kolejnym boostem.

Głównie jako plan numer jeden zalecałbym zainwestować w ssd przynajmniej te 240-256gb używki na dobrych kościach mlc chodzą w okolicach 100zł, a często i nawet 80zł.

Mając już dysk ssd w przypadku takiego systemu jak windows 10 wąskim gardłem będzie niestety procesor.

Ale czy modernizacja tej platformy finansowo ma sens? SSD to pozycja obowiązkowa bo można go przełożyć do innej platformy.

SSD - 240-256gb MLC 80-100zł

CPU - jakaś i5 3gen 70-80zł przy dobrych wiatrach

RAM - 2x4GB 1600MHZ +-80zł

To jest istne wywalanie pieniędzy w błoto. Zyskasz może 4 fps-y więcej i tyle z tego podkręcania będziesz miał. Jedyna warta uwagi karta ze stajni intela to iris, a te wszystkie inne integry z dopiskiem HD są o kant du*y potłuc. Graj w gry wyprodukowane od 2008- 2013, a na te nowsze to cóż... jeszcze sobie poczekasz skoro nie masz kasy na lepszy sprzęt :)