seba007 Opublikowano 17 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2022 Mam i7-8700k który ma 6 rdzeni i 12 wątków - jak wiadomo. Jednak wszystkie programy pokazuja mi tylko 3 działające rdzenie. Ktoś wie o co chodzi? Cytuj
ampa Opublikowano 17 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2022 Oj tam, pozostałe rdzenie się nudzą i śpią. VACek lubi to Cytuj
seba007 Opublikowano 17 Września 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2022 Zrobiłem WSZYSTKO z tej strony - nawet w biosie powłączałem wszystko co jest w zakładce - performance - mam uefi więc trochę sie to różni. Co było na auto - dałem na włącz. Liczba rdzeni - była na auto - włączyłem 6 - bo tyle pokazał bios - więc prawidłowo. Po restarcie - wszystkie programy dalej pokazują to samo. Cytuj
kp1971 Opublikowano 17 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2022 Jaki system operacyjny? Jeżeli Windows 11 to zmień ustawienie Defendera na takie: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i restart systemu. Cytuj
seba007 Opublikowano 17 Września 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2022 Chol..ra - to wina systemu. Jestem - przeważnie na modyfikowanym systemie serwer 2022.xxxxxx I to on tak pokazuje. Tylko nie wiem czy tak pokazuje - czy faktycznie tak używa? Ale coś mnie tknęło po analizie waszych wpisów - i przełączyłem się na - niemodyfikowany - win 11. I tak to wygląda - Więc to nie wina sprzętu - trochę mi ulżyło. Dzięki za pomoc - i za zamieszanie bo już się bałem - w końcu procesor i płyta to dość drogie rzeczy. Cytuj
wlodarek1 Opublikowano 17 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2022 A jeszcze sprawdź coś takiego ; uruchom ''msconfig'' i tam znajdziesz opcję ustawienia ilości rdzeni . Tam ustaw na prawidłowe 8 , zastosuj i po restarcie kompa powinno być lepiej Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 17 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2022 ▲ Jakie 8 ??? Wiadomo inflacja ... ale nie na rdzenie. Ryzenek lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi