Skocz do zawartości

acer nitro 5 nie dziala hdmi-->TV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Koledzy mam problem ,wszystko probowalem i nie wykrywa mi  po hdmi-tv , kable rozne jak i inny TV wyprobowalem i nie dziala, przeszedlem z w11 na w10 orginal i nadal to samo ,jakies sugestie :wacko:?

Opublikowano
2 godziny temu, Napromieniowany napisał:

Jeżeli każda metoda kończy się fiaskiem to w tej sytuacji moim zdaniem trzeba szukać problemu w samym Systemie czy czasami Microsoft czegoś nie popsuł , spróbować wersji Windows 7 albo Windows 10 w wersjach od 1809 i ostatnia rzecz może być to uszkodzone wejście albo nieodpowiednia wersja kabla (2.0 , 2.1 itd.) jest masa problemów trzeba szukać może ktoś miał taki sam wtedy szybciej rozwiązanie można znaleźć.

Dla wszystkich mających ten sam problem. Rozwiązanie okazało się banalne. Wyjęcie baterii laptopa oczywiście bez zasilania na ok 2min. Po uruchomieniu załączyło się i HDMI i panel dotykowy wraz z Bluetooth.
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

ale to nie o acer nitro 5  tylko   acer 6930 wiec nie wiem czy pomoze bo

tu nie ma wyjmowanej bateri , trzeba bebechy rozbierac , myslisz zeby sprobowac ?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] powiedział:
Mam ten sam problem. Mam w biurze skonfigurowany wiele monitorów, który działa dobrze z moim komputerem roboczym. Wypróbowałem 4 różne kable hdmi, które działają na innych urządzeniach i 3 różne monitory. Wyjście HDMI nie działa. Wisienką na torcie jest to, że 2 adaptery usbc-> hdmi, które mam, również nie działają, aby portować wideo przez USB-c. SO, w zasadzie utknąłem z wyświetlaczem laptopa, dopóki to nie zostanie rozwiązane. ACER AN515-44

Tak stary, też mam ten sam problem, nie mam nitro 5 i 515-44, ale an515-55, ale nadal mam ten sam problem, myślę, że ten problem jest spowodowany jedną z nowych aktualizacji systemu Windows, ponieważ wcześniej z tą aktualizacją nie miałem żadnych problemów, dostałem je po zainstalowaniu aktualizacji.
Musimy poczekać, aż Microsoft lub acer to naprawi. Mam też ten problem na Windows 10, nie wiem, czy na Windows 11 nadal jest problem, fajnie byłoby to sprawdzić.

Opublikowano
3 godziny temu, G77 napisał:

,jakies sugestie

Sprawdź jeszcze połączenie laptop z tv  bezprzewodowo , może jeszcze to cię poratuje [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]   [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

G77 lubi to
Opublikowano
15 minut temu, tadziu123 napisał:

Sprawdź jeszcze połączenie laptop z tv  bezprzewodowo , może jeszcze to cię poratuje [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]   [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

wykrywa jakis LG ale to somsiada , ja nie mam wifi w moim led bo ma troche lat Sharp ,ale obraz swietny nadal jest , dowiedzialem sie co nie co ze ponoc trzeba konkretny windows zdjac i zainstalowac 10 ponizej 1809  chyba z tego co pamietam , bo po wyzej sa wlasnie  spier,,,  sterowniki przez windows a acer umywa rece w tej kwesti  :wacko:

Opublikowano
W dniu 25.08.2022 o 22:35, vegeta80 napisał:

A możesz w ogóle oddać tego laptopa i zwrot kasy?

kupilem od goscia z olx ,stan jest bardzo dobry sprzetu , mowil ze wszystko dzialalo mu dobrze ogladal filmy na tv sony bravia , i mial podpiety tez do msi monitora laptop ,kablem hdmi 2.0 , przed sprzedaz dal do ustawien fabrycznych , jak kupilem przyjechalem do domu i pociagnelem z neta W11 a klucz sam wczytal z biosa , po dwoch dniach podpielem hdmi 1.3b do  tv sharp led 40" chcialem mecz ogladac i nie wykrwalo mi ,podlaczylem dwa inne hdmi kable tez to samo , inny TV  tez nie wykrwa, mam tez laptop acer aspire podipelm tym hdmi 1.3b i     10sekund i obraz jest na tv , zaczelm wiec od windowsa , wywalilem 11 i dalem 10 najnwsza , tez nie wykrywa , pozniej ziomek mi podpowiedzial ze ponoc trzeba w10 1809 dac i stery nie z windowsa a  z intel zainstalowac a pozniej z nvidia , tak zrobilem i nadal nie wykrywa  mi  tv 

rece opadaja ,nie ma rozwiazania , w zyciu juz nie kupie acer  :(

Ryzenek lubi to
Opublikowano
14 minut temu, G77 napisał:

kupilem od goscia z olx ,stan jest bardzo dobry

Może odsprzedaj na olx albo allegro i kupisz coś innego lepszego. Napewno ktoś kupi dla dzieciaka do nauki zdalnej.

Opublikowano
Teraz, Ryzenek napisał:

Może odsprzedaj na olx albo allegro i kupisz coś innego lepszego.

z niedzialajacym hdmi :pytajnik: chcialbys taki kupic :wacko: bo ja nie 

a moze musi byc kabel hdmi 2.0 ?  ten co mam to 1.3b  mozliwe ze to przez kabel ze nie wykrywa tv ?

Opublikowano
12 minut temu, G77 napisał:

z niedzialajacym hdmi :pytajnik: chcialbys taki kupic :wacko: bo ja nie 

a moze musi byc kabel hdmi 2.0 ?  ten co mam to 1.3b  mozliwe ze to przez kabel ze nie wykrywa tv ?

Może być kabel czy warto wydać pare groszy na kabel hdmi 2.1 bo taki u mnie działa.

Opublikowano
23 godziny temu, Ryzenek napisał:

Może być kabel czy warto wydać pare groszy na kabel hdmi 2.1 bo taki u mnie działa.

jaki wybrac model kabla zeby byl wstecznie kopaktybilny bo w SHARP 40" LE705 led  a ma ze 20 wiosen nie mam napewno 2.0 czy 2.1 standardu 

Opublikowano
Godzinę temu, wiktorynek napisał:

Kabel w nowszym standardzie działa z urządzeniami w starszy standardzie.

P.S.

Przesadziłeś. HDMI powstał w 2003 roku a TV masz pewnie ok. 2010 :lol:

no tak zaokraglilem ino , ale   12 wiosen  , kurna jak by wykrylo ekran przez kabel  hdmi 2.0 czy 2.1 to byla by to najwosza sesacja  jak dla mnie totalna :O

to dokladnie moj model [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

bios mam 1.33

Opublikowano

Temat do zamkniecie , niestety gniazdo hdmi bylo uwalone (taki mi sprzedal koles z olx skur.....  ) a ze bylo ponoc w ksztalcie L to   naprawa i wymiana drozsza i wyszla 250zl w komputronik .