wojtekcc Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Witam forum. Wrzucam moda jedenastki w miarę nowego .832 Średnio podcięty na słabsze maszynki, instalator od W10 żeby o TPM nie krzyczało, zmieści się na 4gb pendraku. (napiszcie jak się sprawuje na wczesnym core 2 lub pentium D, dzięki.) Dodane: - Język polski - Instalator Firefox'a Usunięte: - Edge - Xbox i co z nim związane - Cortana - Defender - Aplikacje typu "netflix" "facebook" "messenger" i tak dalej. - Telemetria i podobne - Windows store - Podsystemy dla androida i linux'a - Resztę do odkrycia zostawiam wam Poniżej zdjęcie po wstępnym "ułożeniu się" w maszynce wirtualnej. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wyniki mogą być różne! - Lepiej albo gorzej Na moim, dość żwawym, prywatnym blaszaku świeżo po zainstalowaniu zajmował 110 procesów i 1,5 GB ramu. Potem po którymś uruchomieniu spadło do 90 i 1,2 GB Na starszym sprzęcie z core 2 duo i 2gb ramu - 53-57 procesów i między 700mb a 1gb zużycia. (testowane 9 sierpnia) Nie aktualizowałbym przez Windows Update, który jest wyłączony w usługach, jednak nie będę wam niczego narzucał. Wyłączcie plik wymiany/swap - dysk pożyje dłużej. Bierzcie, testujcie, róbta co chceta. Mogą być błędy! Jak komuś coś nie będzie pasowało to zawsze można potem dłubnąć według swojego widzimisię. Nie pytajcie o hasło bo nie ma! [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 3.23 GB - .esd Gwarancja standardowo: Do bramy Jerzy68, MarcinGX, Dystopia i 6 innych lubią to Cytuj
CzarnyPSP Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Pobiorę i sprawdzę, ale czekam na opinie Jerzego bo pewnie juz zainstalował i przetestował XD Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2022 3 godziny temu, CzarnyPSP napisał: ale czekam na opinie Jerzego bo pewnie juz zainstalował i przetestował XD Oczywiście na czternastoletnim lapku. System instaluje się bezproblemowo, na razie nie sprawdziłem oprogramowania. Jakoś się przyzwyczaiłem do ciemnych theme a tu wycięte - albo nie widzę. Edit: OK, poradziłem sobie z tłem. Doinstalowałem trochę oprogramowania i mogę powiedzieć że jest to bardzo dobry mod - brzydki MS nie dał rady nic tu namieszać jak w modach wybitnego twórcy z tego forum - po prostu wszystko działa jak należy. Szacun Wojtek. CzarnyPSP lubi to Cytuj
Jerzy68 Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2022 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] przesadził jak zawsze, nie na 14 latku, tylko 11 latku. System zainstalował się bez problemu (25 minut). Instalacja sterowników i programów używanych przeze mnie bez problemu. System pracuje bardzo dobrze , jest szybki, jedyna uwaga, nie można zmienić ikony myszki, ale to nie jest istotne. System jest zmodyfikowany bardzo dobrze i warto go instalować. Teraz, Jerzy68 napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] przesadził jak zawsze, nie na 14 latku, tylko 11 latku. System zainstalował się bez problemu (25 minut). Instalacja sterowników i programów używanych przeze mnie bez problemu. System pracuje bardzo dobrze , jest szybki, jedyna uwaga, nie można zmienić ikony myszki, ale to nie jest istotne. System jest zmodyfikowany bardzo dobrze i warto go instalować. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
seba007 Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Cytat Poniżej zdjęcie po wstępnym "ułożeniu się" - CPU 34% - po ułożeniu się? - tak jest ciągle? Poza tym - z opisu wygląda ze to prawie stock. Z jakiego iso robiony - bo pisze - dodany j.polski. Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2022 38 minut temu, seba007 napisał: CPU 34% - po ułożeniu się? - tak jest ciągle? Ale gdzie tam, 2 do 8% przy 127 procesach. Cytuj
seba007 Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2022 2 do 8% przy 127 procesach. Czyli nic specjalnego. Własnie go pobieram - i sprawdzę trochę głębiej niż - jest szybki i wszystko działa - wszystko działa - bo to prawie stock. Przy bezczynności powinien mieć 0 % - i w porywach 1% Wtedy to jest dobry mod. A ilość procesów jest nieważna - zależy ile rzeczy wyłączonych ( i wtedy coś może nie działać) I bardzo popularny twek - compakt svhost - który wizualnie redukuje ilośc procesów - Najbardziej - ale obecnie prawie nigdzie nie jest już polecany. A zwłaszcza na win11 - zgłaszano wiele problemów po jego zastosowaniu - nie pytajcie gdzie - po prostu wiele czytam i gdzieś to czytałem - i zapamiętałem. A tą ilość procesów widać tylko po otwarciu menedżera zadań - kto to ciągle otwiera i się upaja tym, że ma mało procesów - które i tak nie wpływają na szybkość danego moda - systemu. I znowu się niechcący rozpisałem Cytuj
User997 Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Witam. Czy programy do usuwania szpiegowania żeby system stał się duchem typu: Cytat OOSU10.exe DoNotSpy10 DWS Lite.exe RemoveSPY_AIOv24.cmd Będą działać, lub czy są alternatywy? Czy jest to mod z zablokowanymi na amen w pacierzu aktualizacjami? Cytuj
wojtekcc Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2022 W dniu 27.08.2022 o 08:09, User997 napisał: Witam. Czy programy do usuwania szpiegowania żeby system stał się duchem typu: OOSU10.exe DoNotSpy10 DWS Lite.exe RemoveSPY_AIOv24.cmd Będą działać, lub czy są alternatywy? Czy jest to mod z zablokowanymi na amen w pacierzu aktualizacjami? Jest tylko jeden sposób by się przekonać. Zainstaluj i sprawdź czy Ci podpasuje. Ryzenek lubi to Cytuj
Dystopia Opublikowano 8 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2022 Będziesz robił wersje 22H2? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi