Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć. Myślę że trochę ciężkie pytanie, czy dałoby się złożyć kompa za taką kwotę i tak żeby był gotowy pod dodanie karty coś typu RX 470 w niedalekiej przyszłości? Bo tyle mogę wydać a na grafikę musiałbym trochę dozbierać.

Posted
Teraz, VACek napisał:

Nowe? Używane? części.

Obudowa, zasilacz itp nic nie masz ze starego PC?

Nic z tego nie mam niestety, zależałoby mi na nowych ale pewnie nie ma wyjścia i będzie trzeba coś używane kupić

Posted
1 minutę temu, pocomitenazwy napisał:

AMD

Szczerze Intel będzie wydajniejszy w tej kwocie :) 

Ale tak na szybko jeśli chodzi o AMD:

CPU: szukać używki 1600af w okolicach 400zł 

MOBO: jakieś b450 - 300-350zł

Ram: 16gb - 300zł

Dysk SSD 500gb - 250zł

Zasilacz - 200zł-250zł

Obudowa - 150-200zł

Dodam że moim zdaniem lepszym rozzwiązaniem w porównaniu do 5 1600af/2600 jest i3 10100f

podlos likes this
Posted

Nie ma sensu w takiej kwocie kupować nowych gratów, a przynajmniej nie wszystko. Przede wszystkim używany procek, na nim najwięcej zaoszczędzisz. Ryzeny 3600 ostro spadły, nie kupuj 1600af, to już złom. Do tego płyta B450/m i 2x8GB DDR4 3000/3200MHz.

Posted

mam jeszcze szybkie pytanie bo ogólnie komputer już chodzi na starym GT 240 i kupiłem obudowę Natec Armadillo, słyszałem o niej że nie sprawdzi się ona do komputerów do gier jednakże póki co używam jej i nic nie przegrzewa mi się więc ktoś gadał głupoty czy po dołożeniu mocniejszego GPU będzie problem?

Posted

Sprawdź jakie teraz masz temperatury, zawsze możesz na tył zamontować wiatrak o ile już nie masz, też kwestia tego w co grasz bo nie każda gra odpala piekarnik w obudowie.