Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jaki dobralibyście system do takiego dziadka? Oryginalnie była 8-8.1 i nigdy nie chodził jakoś specjalnie dobrze. Potem można było za Free prześć na 10, ale to go już całkiem zamuliło. Czy jakiś system jest wstanie go uratować?
Potrzebuję do pracy biurowej, więc im lżej, tym lepiej (tak myślę :P) 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 15,6 cala, [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 1366 x 768 pikseli
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Intel® Core™ i3 4gen 4010U 1,7 GHz
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 4 GB DDR3 1600 MHz RAM
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 500 GB
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] NVIDIA® GeForce GT 720M + Intel HD Graphics 4400
System operacyjny   [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Opublikowano

Szczerze? Ten procesor to totalna tragedia więc takie systemy jak 10 czy 11 odradzam.

Poszukaj na forum jakiegoś zoptymalizowanego win 8.1

P.S Sam posiadam lapka z i5 3gen i nic lepiej nie działa jak 8.1

P.S.S Nie myl 8 z 8.1 bo to kolosalna różnica i fakt po aktualizacji z 8 do 8.1 system potrafił zamulać, dla tego format i instalacja na czysto.

P.S.S.S Dokup kolejną kostkę 4gb ram i SSD

podlos lubi to
Opublikowano
2 godziny temu, razor1995 napisał:

@Blancos, masz tam dysk SSD czy jeszcze HDD?

Eee HDD naturalnie :) Myślałem, że może dla odmiany coś innego niż 8, ale warto spróbować :)

3 godziny temu, VACek napisał:

Poszukaj na forum jakiegoś zoptymalizowanego win 8.1

No to skoro tak piszecie to tak zrobię. Nie chcę do niego juz dokładać, bo laptop który ma mi posłużyć do obsługi Baselinkera i podglądania zamówień :) nic więcej od niego nie oczekuję :) 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, razor1995 napisał:

Powiem tak - SSD to zupełnie inny komfort pracy, a za 100zł masz już te 240GB ;)

A to tak, na stacjonarce mam ssd i faktycznie to przyśpiesza. Tylko czy on po prostu już nie jest stary i tak czy tak będzie mulił? :)
Jakbym się zdecydował na SSD (bo to nawet 120 pod sam system mogę wziąć), to pewnie adapter na SATA III też potrzebny?

A nieee... bo to te dyski M2...

Edytowane przez Blancos
Pomyłka w myśleniu :)
Opublikowano
1 minutę temu, Blancos napisał:

A to tak, na stacjonarce mam ssd i faktycznie to przyśpiesza. Tylko czy on po prostu już nie jest stary i tak czy tak będzie mulił? :)
Jakbym się zdecydował na SSD (bo to nawet 120 pod sam system mogę wziąć), to pewnie adapter na SATA III też potrzebny?

SSD są w formacie 2,5 cala jak dyski w laptopie :)
Jak już wspominałem mam lapka na i5 3gen intela i mam w nim 2 ssd, nie ma znaczenia jaki jest sprzęt, używanie systemu na hdd to jest samookaleczanie się :) 

Opublikowano

A powiedz mi jeszcze z innej beczki, bo szkoda zakładać nowy temat. Kupiłem jakiś czas temu stacjonarkę z windą 10 Home. Jak sciągnę stąd jakiegoś moda i wklepię tamten klucz, to będzie normalnie działało? 

Opublikowano
W dniu 7.07.2022 o 21:08, VACek napisał:

SSD są w formacie 2,5 cala jak dyski w laptopie :)
Jak już wspominałem mam lapka na i5 3gen intela i mam w nim 2 ssd, nie ma znaczenia jaki jest sprzęt, używanie systemu na hdd to jest samookaleczanie się :) 

trzeba raz na jakiś czas programem robić defragmentacje plików wtedy HDD na kilka dni dostaje takie mini turbo hahaha

Opublikowano
9 minut temu, dudus2072 napisał:

trzeba raz na jakiś czas programem robić defragmentacje plików wtedy HDD na kilka dni dostaje takie mini turbo hahaha

Sztuka dla sztuki, to jak się ciąć ale na lekach przeciwbólowych żeby mniej bolało :)

jarexpol lubi to