Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dzień dobry.
Mam problem z aktywacją systemu Win 7 Pro. w 2018 r. kupiłem klucz i aktywowałem system. Do tej pory działał bez problemów. Niestety wczoraj przy uruchamianiu systemu wyrzucił mi okienko, że mój system nie jest aktywowany i nie jest oryginalny. Wpisałem klucz produktu ponownie - nie puści aktywacji. Użyłem systemu audio od MS i wpisałem id potwierdzenia. Niestety dalej nic. Używałem aktywatorów, ale żaden nie podołał. Próbowałem też przez CMD komendą "slmgr /rearm", w rejestrze zmieniałem odpowiednie klucze, bo wyskakiwał błąd, że za dużo razy reaktywowałem i "SkipRearm" trzeba ustawić na wartość "1". Dalej system nie może się aktywować. Próbowałem też na innych kluczach, ale bez skutku. Co ciekawe problem występuje nie tylko na jednym komputerze, ale na 2 innych również. 
Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem ?

Posted
13 minut temu, deadspace222 napisał:

kupiłem klucz i aktywowałem system

Tak to jest jak sprzedający nie jest uczciwy i sprzedaje kilka razy ten sam klucz.

Posted

Kupiłem na allegro klucze z naklejkami do win 7.  Też był kłopot. Na szczęście była możliwość aktywacji poprzez telefon.

Robiłem wg. filmu:

i poprzez stronę: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted
2 godziny temu, deadspace222 napisał:

Dalej stan bez zmian.

Patrz Pan co to się porobiło "putin"  zablokował klucze do windowsa:) Co to będzie jak zablokuje klucze do domu.

Zobacz też jak coś ten 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

FILAGOL likes this
Posted
W dniu 10.06.2022 o 09:59, deadspace222 napisał:

Do tej pory działał bez problemów. Niestety wczoraj przy uruchamianiu systemu wyrzucił mi okienko, że mój system nie jest aktywowany i nie jest oryginalny.

Cuda się zdarzają, ale nie w tej materii. Zainstalowałeś 1 kluczem na kilku komputerach i korzystasz równocześnie (bo to jest najważniejsze). Zacząłeś kombinować z aktywatorami i tak namieszałeś, że teraz zostało już tylko zaorać system.

Loader by Daz działa zawsze, ale nie na partycji GPT. Na wszelki wypadek sprawdź czy masz zainstalowaną poprawkę KB971033 - odinstaluj i zablokuj ponowną instalację.

9 godzin temu, deadspace222 napisał:

Niestety powyższy sposób u mnie nie działa. Jakieś inne pomysły jak można go aktywować ?

6 godzin temu, deadspace222 napisał:

LAGUNA niestety to też już próbowałem i dalej nic.

3 godziny temu, deadspace222 napisał:

Dalej stan bez zmian. Nie aktywuje ani żadnym z kluczy, ani przez plik wsadowy.

To już biadolenie i rozpacz.

Link do aktywacji po ID:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Jeśli nie przejdzie tzn. że klucz został zablokowany przez MS na amen i już nigdy go nie wykorzystasz lub namieszałeś w systemie.

W przypadku zablokowania klucza zostaje Loader by Daz (tylko w przypadku partycji MBR) - musi działać. Jeśli nie działa tzn. że namieszałeś w systemie i zostaje tylko zaorać system.

Nie ma co więcej kombinować, bo wszystkie inne sposoby są do bani (w przypadku Win 7 - po co kombinować przez KMS, który wymaga połączenia z netem i automatycznego odnawiania w tle).