deadspace222 Posted June 10, 2022 Report Posted June 10, 2022 Dzień dobry. Mam problem z aktywacją systemu Win 7 Pro. w 2018 r. kupiłem klucz i aktywowałem system. Do tej pory działał bez problemów. Niestety wczoraj przy uruchamianiu systemu wyrzucił mi okienko, że mój system nie jest aktywowany i nie jest oryginalny. Wpisałem klucz produktu ponownie - nie puści aktywacji. Użyłem systemu audio od MS i wpisałem id potwierdzenia. Niestety dalej nic. Używałem aktywatorów, ale żaden nie podołał. Próbowałem też przez CMD komendą "slmgr /rearm", w rejestrze zmieniałem odpowiednie klucze, bo wyskakiwał błąd, że za dużo razy reaktywowałem i "SkipRearm" trzeba ustawić na wartość "1". Dalej system nie może się aktywować. Próbowałem też na innych kluczach, ale bez skutku. Co ciekawe problem występuje nie tylko na jednym komputerze, ale na 2 innych również. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem ? Quote
stens Posted June 10, 2022 Report Posted June 10, 2022 13 minut temu, deadspace222 napisał: kupiłem klucz i aktywowałem system Tak to jest jak sprzedający nie jest uczciwy i sprzedaje kilka razy ten sam klucz. Quote
marcin23imk Posted June 11, 2022 Report Posted June 11, 2022 Kupiłem na allegro klucze z naklejkami do win 7. Też był kłopot. Na szczęście była możliwość aktywacji poprzez telefon. Robiłem wg. filmu: i poprzez stronę: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
deadspace222 Posted June 13, 2022 Author Report Posted June 13, 2022 Niestety powyższy sposób u mnie nie działa. Jakieś inne pomysły jak można go aktywować ? Quote
deadspace222 Posted June 13, 2022 Author Report Posted June 13, 2022 LAGUNA niestety to też już próbowałem i dalej nic. Jednakże dzięki za feedback Quote
LAGUNA Posted June 13, 2022 Report Posted June 13, 2022 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
deadspace222 Posted June 13, 2022 Author Report Posted June 13, 2022 Dalej stan bez zmian. Nie aktywuje ani żadnym z kluczy, ani przez plik wsadowy. Quote
FILAGOL Posted June 13, 2022 Report Posted June 13, 2022 @deadspace222 Użyj: Windows_Loader_v2.2.2_Final_By_DAZ być moze ten aktywator Ci pomoze Quote
LAGUNA Posted June 13, 2022 Report Posted June 13, 2022 2 godziny temu, deadspace222 napisał: Dalej stan bez zmian. Patrz Pan co to się porobiło "putin" zablokował klucze do windowsa Co to będzie jak zablokuje klucze do domu. Zobacz też jak coś ten [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] FILAGOL likes this Quote
Nieobecny Posted June 13, 2022 Report Posted June 13, 2022 W dniu 10.06.2022 o 09:59, deadspace222 napisał: Do tej pory działał bez problemów. Niestety wczoraj przy uruchamianiu systemu wyrzucił mi okienko, że mój system nie jest aktywowany i nie jest oryginalny. Cuda się zdarzają, ale nie w tej materii. Zainstalowałeś 1 kluczem na kilku komputerach i korzystasz równocześnie (bo to jest najważniejsze). Zacząłeś kombinować z aktywatorami i tak namieszałeś, że teraz zostało już tylko zaorać system. Loader by Daz działa zawsze, ale nie na partycji GPT. Na wszelki wypadek sprawdź czy masz zainstalowaną poprawkę KB971033 - odinstaluj i zablokuj ponowną instalację. 9 godzin temu, deadspace222 napisał: Niestety powyższy sposób u mnie nie działa. Jakieś inne pomysły jak można go aktywować ? 6 godzin temu, deadspace222 napisał: LAGUNA niestety to też już próbowałem i dalej nic. 3 godziny temu, deadspace222 napisał: Dalej stan bez zmian. Nie aktywuje ani żadnym z kluczy, ani przez plik wsadowy. To już biadolenie i rozpacz. Link do aktywacji po ID: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jeśli nie przejdzie tzn. że klucz został zablokowany przez MS na amen i już nigdy go nie wykorzystasz lub namieszałeś w systemie. W przypadku zablokowania klucza zostaje Loader by Daz (tylko w przypadku partycji MBR) - musi działać. Jeśli nie działa tzn. że namieszałeś w systemie i zostaje tylko zaorać system. Nie ma co więcej kombinować, bo wszystkie inne sposoby są do bani (w przypadku Win 7 - po co kombinować przez KMS, który wymaga połączenia z netem i automatycznego odnawiania w tle). Quote
razor1995 Posted June 13, 2022 Report Posted June 13, 2022 Co do Windows 7 na GPT: Dodałem tam aktualne linki. JanKo6 and Nieobecny like this Quote
Nieobecny Posted June 13, 2022 Report Posted June 13, 2022 Ooo... bardzo dobrze, że dodałeś ten sposób, bo mało bym zapomniał, a mam pliki na dysku. Quote
Recommended Posts