Jump to content

Trojany w obrazach płyt Windowsów - FloxifA /.D /.E - Error 0xc000005

Recommended Posts

Posted
55 minut temu, rrroberto napisał:

Z opisów trojana wynika, że nie kitra się w żadnych BIOSach/UEFI, w żadnych obrazach ISO tylko siedzi w instalce/instalkach programów. Jak ma na płycie lub pendrive infekcję, której się nie pozbył i dalej ich bezmyślnie używa to trojan dalej się rozprzestrzenia.

Tu się nie zgodzę autor napisał w pierwszym poście 

Objawy:

- zawsze po każdej instalacji systemu, jeszcze przed instalacją sterowników - była już w systemie Infatica.io jakiś pseudo program biznesowo torentowy.

Czyli to dzieje się  zaraz po instalacji systemu a nie po instalacji oprogramowania. Ja jednak nadal stawiam na zawirusowane obrazy systemów, tym bardziej , że autor nic nie wspomina o ich źródle 

Posted
3 godziny temu, rrroberto napisał:

A jaką masz pewność, że instalkę Windowsa wrzuca na pendrive, na czystym, niezawirusowanym systemie?

"Rzecz jasna nie podawałem dystrybucji żeby nie robić zamieszania, ale Obrazy Winów ściągałem na Lapka z windowsem 10, czystym bez żadnych wirusów, pendrive 2 nowe z opakowania, skan obrazów ISO zero błędów, zero problemów z utworzeniem Bootowalnego pendrive. /teraz jeszcze spróbuje instalacji bez połaczenia z netem/ ale po sprawdzeniu 4 róznych winów, każdy miał w Windowsie INFATICA przy pierwszym uruchomieniu,

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

wczoraj zainstalowałem, tak samo, nowy pendrive, ta sama dystrybucja WIN7, na lapku z win 10, uruchomienie windowsa a tam w procesach Infatica, instaluje spyhunter 5 i od razu wykrywa trojany Floxit.A i Floxit.D."

Rzecz jasna nigdy my jako osoby postronne nie możemy mieć co do tych informacji 100% pewności ale jeśli autor tematu  - który to notabene - jakby przestał interesować się sprawą , tak twierdzi to chyba tak jest. 

Myślę,  że to nie są czyste systemy a modowane bo autor chce zainstalować Windows 7 na nowym sprzęcie  ( też jak zwykle rzadnych konkretów co do komponentów  komputera - brak ) a skoro to nowy sprzęt to czysty Windows 7 raczej odpada, ale tak jak napisałem nic nie wiemy na temat tego sprzętu.

Posted

Pobierz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Uruchom z Uprawnieniami Administratora

Wybierz język polski

Na ekranie Zanim zaczniemy zaznacz opcje według własnego wyboru

Wybierz Skanowanie komputera

Wybierz Pełne skanowanie

Wybierz „Włącz wykrywanie i przenoszenie…”

Rozpocznij skanowanie

potem 

Posted

Wybaczcie co niektórzy że co godzinę nie zdaje relacji z naprawiania Kompa, ale mam też życie w realnym świecie, czasu siedzenia 20 h przy kompie i ręczne sprawdzanie logów minęły.

Co do sprzętu, nie ma sensu mowić o sprzęcie skoro wiadomo że to nie wina Hardware.

Skąd pochodza te windowsy Z TEJ STRONY, z TEGO FORUM, każden jeden , nie pisze czyje to dystrybucje żeby nie siac fermentu, dlaczego mam podawać nazwy skoro 100% pewności nie ma że to w tych dystrybucjach, chociaż 99% na to wskazuje, ale na czystą logikę czemu wczesniej nie było tego problemu skoro miałem Win7 Nikka i przez ok 4 lata zero problemów.

Deamon Tools darmowy , bo przyzwyczajenie, instaluje go uruchamiam ISO z Officem instaluje i tyle używania Deamon Toolsa.

Jak mówiłem konfiguruje PC a potem nic w nim nie zmieniam nic nie dodaje.

I zero problemów , jak się pojawi jaka kolwiek zmiana to od razu mogę ją wykryć.

@LAGUNA Dzięki za sugestie, po wyczyszczeniu systemu Malwarebyte z poziomu DOS, na razie wszystko chodzi Firefox, rzecz jasna znowu infatica jest w systemie, spy hunter 5 wykrywa mi ze nadal sa te same wiry no kilka mniej 2 foxile zostały jeden zniknała, będe doinstalowywał programy i stery i zobacze co się zmieni.

W niedziele porzyczam WIN 10, który ma zero wirusow i przeskanuje własnei obrazy płyty ktorych używałem, jak mówię kazdy pochodzi z tego forum.

Nie liczać Win XP Symilion który przegrałem od kolegi x lat temu, od Win 7 do 10 wszystkie jakie instalowałem , sa z tego forum, głównie dystybucje NIKKA i nigdy nie było problemów.

Jestem pewien ze problem musial powstać u mnie tylko, sherlock holmes nawet po LSD wymiekł jak badal te sprawę....

Posted
9 godzin temu, morinehtar napisał:

Skąd pochodza te windowsy Z TEJ STRONY, z TEGO FORUM, każden jeden , nie pisze czyje to dystrybucje żeby nie siac fermentu

Napisz priv do autora i do moderów forum i wyjaśnijcie te kwestie. Wypadałoby aby ktoś jeszcze potwierdził te ewentualne trojany w obrazach.... :tea: 

Posted
12 godzin temu, morinehtar napisał:

W niedziele porzyczam WIN 10, który ma zero wirusow

Jak będziesz instalował tego czyściocha to nie używaj ani nie instaluj tego

Cytat

spy hunter 5 wykrywa mi ze nadal sa te same wiry

Skąd pochodza te windowsy Z TEJ STRONY, z TEGO FORUM

Raczej są dobrymi systemami.

Co innego jak by pochodziły od putina:)

Możesz sobie tak dla sprawdzenia tego czyściocha przelecieć tym:

Posted

W niedziele porzyczam WIN 10, który ma zero wirusow i przeskanuje własnei obrazy płyty ktorych używałem, jak mówię kazdy pochodzi z tego forum.

Jak sprawdzisz i już będzie pewne które to systemy to koniecznie to zgłoś i napisz w tym temacie publicznie  
Część forumowiczów z pewnością mają te systemy i to pewnie z różnych okresów być może nawet jeszcze nie były instalowane.

Posted
W dniu 4.06.2022 o 11:12, LAGUNA napisał:

Sprawdź sobie w tych pobranych czy jest to:

"C:\Program Files (x86)\Infatica P2B\infatica-service-app.exe"

Tak jest wlasnie to cos na tych obrazach i po instalacji jest juz w systemie, dlatego mi wyglada ze te obrazy windowsow sa zasyfione.

Szczerze mowiac sie poddajem mam dosc, nie mam 15 lat, nie mam czasu siedziec po 20 h, nic niedziala, darmowe antywiry to syf, nawet z rejestracja, na win 7 nawet nortona legalnego jest problem kupic , pisza ze nowy norton w sklepie nie dziala na win 7, uzylem wszystkich tych antywirow, problem nie znikl, jak w innym temacie bylo ze gosciu jakims fartem to naprawil.

System rozwalony, NIC na nim nie zrobisz, ani nic nie zainstalujesz, ani nie otworzysz, zainstalowalme malware byte, wykryl syf, ze niby usunal, reset, po resecie malwarebytes error 00005 a syf daj wykrywa. Zamykam zycia, ide na ubntu, leje na windowsy,

ale wszystim dziekuje za pomoc naprawde dziekuje

Posted

Podaj jakie systemy z tej strony instalujesz, które niby mają ten syf w sobie już. Ktoś, kto się lepiej zna szybko sprawdzi w wirtualnej maszynie, czy problem rzeczywiście leży w obrazach, czy w tym, że instalujesz je w zasyfionym uefi, albo z zasyfionego nośnika...

Posted

No a jak sprawa wygląda z instalacja czystego systemu ze strony Microsoft ?

Jeśli tam będzie to samo,to wina nie leży w systemach.

20 godzin temu, morinehtar napisał:

"C:\Program Files (x86)\Infatica P2B\infatica-service-app.exe"

spróbuj jeszcze zatrzymać to w procesach.