arek.kubiak97 Opublikowano 22 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2022 Cześć wam jaki os byście Polecili na tego lapka?.. Już nawet po recovery zaczyna mulić.... W grę nie wchodzi W11 ponieważ to dramat jak chodzi przez te 6gb ramu xdd...(Grafika RYŻA wpierdziela swoje hah).. Więc sie tak zastanawiam jaki OS tu wgrać... Oczy wiście na SSD siedzi OS [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Miastowy Opublikowano 22 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2022 Moja rada - zostań przy 10 i nic nie kombinuj, z g*wna bata nie ukręcisz jak to mówią. Zainstaluj na świeżo Windows 10 (wersja zgodna z kluczem - czyli Home), powgrywaj wszystkie aktualizacje z Windows Update, sterowniki itd. Ponadto po instalacji programów możesz wyłączyć praktycznie wszystko w autostracie, tam nie ma nic takiego a się tak czy siak wszystko uruchamia razem z systemem. Możesz po wszystkim skorzystać z systemowego oczyszczania dysku (zawsze jakiś syf usunie po Windows Update etc), włączyć Compact OS, ustawić sztywne 2GB (2048-2048) pamięci wirtualnej na partycji systemowej. Jeszcze, aby minimalnie odciążyć GPU można tak (a w ustawieniach wyłączyć przeźroczystość): To również przy okazji możesz odhaczyć (czas wyświetlania listy systemów operacyjnych): Jeszcze w msconfig można ustawić maksymalną ilość rdzeni podcza uruchamiania, chociaż szczerze żadnej różnicy nie widziałem. Jeszcze bym mógł pisać a pisać, lecz już wystarczająco dużo napisałem. Tak czy siak, niczego nie zepsujesz. LAGUNA lubi to Cytuj
FILAGOL Opublikowano 23 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2022 @arek.kubiak97 a może najlepszym rozwiązaniem byłoby Gdybyś zrobił full format i zainstalował Windows 10 od zera stworzył od zera nowe partycje wtedy komputer "odżyje" Cytuj
vegeta80 Opublikowano 23 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2022 I tak będzie muliło lepiej jak by zainstalował windows 8.1 ale nie podał dokładnego modelu laptopa to nie wiem czy stery są. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 23 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2022 Machnij go jeszcze Dism ++ Stosować nie musisz ale przeczytać możesz. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
VACek Opublikowano 23 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2022 Co wy za durnoty wygadujecie, jaki windows 8.1? na ryzena z integrą? Tu tylko Win 10 + optymalizacja Cytuj
FILAGOL Opublikowano 23 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2022 @arek.kubiak97 pomyśl nad modem Win 10 są lekkie wydania i tak jak napisał @VACek w grę wchodzi Windows 10 od biedy 11 lub np. dystrybucje Linixa Ubuntu, Zorin, Mint itd nie warto się cofać tylko bieżący system nic starego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi