Nerdio Posted May 21, 2022 Report Share Posted May 21, 2022 Modyfikacja Windowsa 11 Pro oparta na buildzie 10.0.22000.675 w wersji 64bitowej. Przystosowana do codziennego użytku na urządzeniach można powiedzieć młodszych niż 14 lat (zalecam minimum i5 1gen, C2Q lub Athlon II X2 + SSD, chociaż na HDD nie powinien źle działać). Modyfikacja idealna dla tych, którzy chcą wspieranego Windowsa i nie chcą aktualizacji, których nie można przez ustawienia całkowicie wyłączyć) Modyfikacja można powiedzieć zrobiona na poczekaniu, wycięte jest niewiele rzeczy: - Windows Update - Windows Defender - SmartScreen - Telemetria - TPM Check Dorzucone do tego programy tj. Discord, Rufus, HWMonitor i Driver Booster oraz przeglądarki - Chrome, Firefox, Brave, Opera i Opera GX. Najlepiej robić instalację bez internetu, bo może się odpalić usługa sprawdzająca aktualizacje, jednak i tak nie będzie mogła ich pobrać Link do pobrania: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6, Hendrix and WinBass like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba1211 Posted May 21, 2022 Report Share Posted May 21, 2022 cześć, na tym systemie normalnie będzie działać większość programów/gier? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzisiek24 Posted May 21, 2022 Report Share Posted May 21, 2022 ▲ Autor chyba by wspomniał w opisie , że mod nie nadaje się do użytku. maska007 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gelo3D Posted May 21, 2022 Report Share Posted May 21, 2022 2 godziny temu, Kuba1211 napisał: cześć, na tym systemie normalnie będzie działać większość programów/gier? Może nie śmigać xbox i np. takie gry ja co prawda mam jedną forze na xboxie, ale teraz mam takiego moda w którym sklep i xbox nie działa xD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nerdio Posted May 21, 2022 Author Report Share Posted May 21, 2022 2 godziny temu, zdzisiek24 napisał: ▲ Autor chyba by wspomniał w opisie , że mod nie nadaje się do użytku. nadaje się XDDD, sam przeczytaj bo jasno pisze ze jedyne co wycięte to Windows Update, Defender, SmartScreen i Telemetrią czyli Chyba najbardziej zamulajace Windowsa usługi. 2 godziny temu, Kuba1211 napisał: cześć, na tym systemie normalnie będzie działać większość programów/gier? Wszystko będzie działało bez problemu, jesli nie to wyślij to będę naprawiał, ale powinno działać wszystko. @zdzisiek24sorry wielkie XDDD, przeczytałem że autor nie napisał że mod nie nadaje się do użytku mój błąd zyguh likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robo32 Posted May 25, 2022 Report Share Posted May 25, 2022 Wszystko działa i nawet żwawo, modzik bardzo fajny delikatnie przycięty i nadający się do indywidualnego dopasowania. Podziękowania dla autora. Nerdio likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maska007 Posted June 9, 2022 Report Share Posted June 9, 2022 Witam.Komentarze @zdzisiek24 są genialne W dniu 21.05.2022 o 19:19, zdzisiek24 napisał: ▲ Autor chyba by wspomniał w opisie , że mod nie nadaje się do użytku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinBass Posted August 4, 2022 Report Share Posted August 4, 2022 W dniu 21.05.2022 o 14:33, Nerdio napisał: Modyfikacja można powiedzieć zrobiona na poczekaniu Jak na poczekaniu to zrobiłeś to gratuluje, wyszedł super Vanilla W11, wszystko co trzeba działa jak na razie bez problemów. Niektórzy robiąc mody zapominają o użyteczności i praktyczności, jak niespodziewanie trzeba coś zrobić na kompie to okazuje się że nie działa i trzeba kombinować, a chyba nie o to chodzi. Najważniejsze co chciałem wycięte, resztę usunę sam już pod siebie w systemie i gra. Dobra robota, pozdrawiam. Nerdio likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nerdio Posted August 7, 2022 Author Report Share Posted August 7, 2022 W dniu 5.08.2022 o 00:32, WinBass napisał: Jak na poczekaniu to zrobiłeś to gratuluje, wyszedł super Vanilla W11, wszystko co trzeba działa jak na razie bez problemów. Niektórzy robiąc mody zapominają o użyteczności i praktyczności, jak niespodziewanie trzeba coś zrobić na kompie to okazuje się że nie działa i trzeba kombinować, a chyba nie o to chodzi. Najważniejsze co chciałem wycięte, resztę usunę sam już pod siebie w systemie i gra. Dobra robota, pozdrawiam. Dzięki bardzo! Mogę zapowiedzieć, że jak tylko wejdą karty w eksploratorze w stabilnej wersji pojawi się aktualizacja moda. Może nie przegapię tego, na razie jest w Insider Dev z tego co pamiętam więc za jakiś czas już będzie Miałem też gotowy mod taki jak ten, ale Windows 10, ale go już nie mam bo niechcący go usunąłem WinBass likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GregorJan Posted August 16, 2022 Report Share Posted August 16, 2022 W dniu 7.08.2022 o 23:49, Nerdio napisał: Mogę zapowiedzieć, że jak tylko wejdą karty w eksploratorze w stabilnej wersji pojawi się aktualizacja moda. A jak wtedy zrobić sobie aktualizację moda (zakładając, że wypuścisz nowy)? Nakładka systemu czy jak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robo32 Posted August 17, 2022 Report Share Posted August 17, 2022 Zwyczajnie, zainstalować moda na czysto czyli wgrać system od nowa. Z modami tak bywa że tracą swą "Modowalność" po aktualizacji. elhand likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GregorJan Posted August 17, 2022 Report Share Posted August 17, 2022 2 godziny temu, robo32 napisał: Zwyczajnie, zainstalować moda na czysto czyli wgrać system od nowa. Z modami tak bywa że tracą swą "Modowalność" po aktualizacji. Ale jak zrobię format i instalkę od nowa to cały system trzeba konfigurować od nowa. Nie wspominając o utracie ustawień programów (rejestr) zainstalowanych na innej partycji. elhand likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boniek Posted August 19, 2022 Report Share Posted August 19, 2022 Odpalał ktoś na VBox? Nie bootuje mi się obraz iso. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nerdio Posted August 21, 2022 Author Report Share Posted August 21, 2022 W dniu 16.08.2022 o 16:59, GregorJan napisał: A jak wtedy zrobić sobie aktualizację moda (zakładając, że wypuścisz nowy)? Nakładka systemu czy jak? Wrzucę nowe iso. Zanim to to jeszcze sprawdzę czy nic się nie stanie po zrobieniu updatu. W dniu 19.08.2022 o 07:26, boniek napisał: Odpalał ktoś na VBox? Nie bootuje mi się obraz iso. Odpalałem sam, powinno wszystko działać bez zarzutu. W dniu 17.08.2022 o 06:57, robo32 napisał: Zwyczajnie, zainstalować moda na czysto czyli wgrać system od nowa. Z modami tak bywa że tracą swą "Modowalność" po aktualizacji. Tak też może być. Zanim wrzucę nowe iso sprawdzę czy po opcji aktualizacji nic się nie wywali. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinBass Posted August 21, 2022 Report Share Posted August 21, 2022 Jakbyś kiedyś robił to wrzuć do instalki net frameworka 3,5 bo czasem brakuje, a zainstalować nie idzie (chyba dlatego wszyscy go integrują) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Takumi Posted September 18, 2022 Report Share Posted September 18, 2022 Update i telemetria to najgorszy syf jaki może istnieć. Super ze to zostało usunięte wycięte. System marzeń, zobacze jak działa, teraz nowe gry nawet na Win 8.1 nie chcą działać, np cyberpunk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tentyp Posted October 1, 2022 Report Share Posted October 1, 2022 W dniu 21.05.2022 o 14:33, Nerdio napisał(a): Modyfikacja Windowsa 11 Pro oparta na buildzie 10.0.22000.675 w wersji 64bitowej. Przystosowana do codziennego użytku na urządzeniach można powiedzieć młodszych niż 14 lat (zalecam minimum i5 1gen, C2Q lub Athlon II X2 + SSD, chociaż na HDD nie powinien źle działać). [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] powiedz prosze jak doinstalowac do tego obrazu net framework 3.5 dla starszych aplikacji bo ciagle dostaje blad 0x8024402C Macie jakis pomysl jak to ruszyc? bo wczoraj kombinowałem ale sie nie udalo ... System super ale frame 3.5 jest mi niezbedny aby moc w pelni z niego korzystac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GregorJan Posted October 2, 2022 Report Share Posted October 2, 2022 Nie da rady z Włącz/Wyłącz funkcje systemu? Albo zainstalować z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tentyp Posted October 2, 2022 Report Share Posted October 2, 2022 No własnie nie, w obu przypadkach pojawia sie ten sam blad przy probie instalacji lub podciagniecia pliku od microsoftu przy dodawaniu funkcji systemu "system windows nie moze ukonczyc wprowadzania zadnych zmian. Nie mozna ukonczyc wprowdzania zmian kod bledu: 0x80242005" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GregorJan Posted October 2, 2022 Report Share Posted October 2, 2022 To chyba są błędy związane z Windows Update, który jest w tej modyfikacji wycięty. Nie wiem czy da się to naprawić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tentyp Posted October 2, 2022 Report Share Posted October 2, 2022 Moze jest zatem jakis sposob by zintegrowac obraz z net framework 3,5? bo windows update nie chce wlaczac @nerdio masz jakis pomysl? Szukam ale nic nie znajduje, da sie w jakis sposob dodac manualnie net framework 3.5 do tego obrazu? bo strasznie duzo aplikacji i nie koniecznie starych wymaga nf 3.5 az mi sie nie chce myslec o wizjii instalacji i konfiguracji wszystkiego od nowa ;/ Pomoze ktos z Was z tym? @nerdio lub ktos Was wiecie moze w jaki sposob w modzie zablokowany jest kontakt z microsoftem? w pliku hosts nic nie znajduje a bez frame 3.5 system jest dla mnie bezuzyteczny szkoda jednak poswieconego czasu na konfiguracje i przygotowanie reszty do uzytku... Pomocy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GregorJan Posted October 2, 2022 Report Share Posted October 2, 2022 A jakbyś zrobił nakładkę innej modyfikacji z windows update, bez formatu partycji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tentyp Posted October 2, 2022 Report Share Posted October 2, 2022 2 godziny temu, GregorJan napisał: A jakbyś zrobił nakładkę innej modyfikacji z windows update, bez formatu partycji? masz jakas konkretna na mysli? szkoda mi troche wylaczonej telemetrii itp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GregorJan Posted October 2, 2022 Report Share Posted October 2, 2022 Jakiegoś konkretnego nie, ale jakiś względnie dobry np z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] np [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To jeden z ostatnich FBConana z wyłączoną telemetrią itp (przeczytaj dokładnie opis), jest też wyłączony windows update i jednocześnie włączony .NET Framework 3.5. Na początku będziesz musiał zainstalować pakiet językowy (instrukcja w opisie lub np na jego kanale YT). Nie wiem czy da radę go instalnąć jako nakładkę, ale raczej konieczny będzie format (w instalatorze). Ew. bym poczekał na wersję oficjalnie stabilną 22621.608 od Conana, ale z drugiej strony niedługo będzie kolejny update wg [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tentyp Posted October 2, 2022 Report Share Posted October 2, 2022 Dzięki ale najbardziej chciałbym jednak poznać zdanie @Nerdio czy jest jakiś sposób na integrację bo trochę szkoda mi wszystko robić od nowa ;-( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nerdio Posted October 3, 2022 Author Report Share Posted October 3, 2022 17 godzin temu, tentyp napisał(a): Dzięki ale najbardziej chciałbym jednak poznać zdanie @Nerdio czy jest jakiś sposób na integrację bo trochę szkoda mi wszystko robić od nowa ;-( Ogólnie to jak najbardziej mogę zintegrować .neta 3.5, wtedy myślę że przy aktualizacji z instalki iso nic by się nie stało, aczkolwiek nie jestem pewien czy przepuści z zachowaniem danych. Coś popatrzę. Falkor miał zintegrowanego .neta, najwyżej mu podbiorę pliki (XD) A, i sorry że nie patrzyłem tu, ale szczerze mówiąc zapomniałem o istnieniu tego forum XD 18 godzin temu, GregorJan napisał(a): Ew. bym poczekał na wersję oficjalnie stabilną 22621.608 od Conana, ale z drugiej strony niedługo będzie kolejny update wg [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]... U mnie też będzie aktualizacja, jak tylko pojawią się karty w eksploratorze w wersji stabilnej. Chyba, że już się pojawiły, bo trochę przestałem się interesować tematem modyfikacji Windowsa, więc nie wiem, oświećcie mnie haha Wtedy też byłoby na rękę dla @tentyp, wtedy raczej bezproblemowo by przepuściło aktualizację Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tentyp Posted October 3, 2022 Report Share Posted October 3, 2022 To wielka prośba o zintegrowanie net3.5 z obecna wersja i podrzucenie jej tutaj lub na priv Z przyjemnością przetestuje od ręki obraz i sam system nawet już dziś @NerdioTwoim zdaniem robić wszystko od nowa na czystą partycje czy nakładkę na obecną wersję windy od Ciebie? Jak już będzie ma się rozumieć... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nerdio Posted October 3, 2022 Author Report Share Posted October 3, 2022 54 minuty temu, tentyp napisał(a): @NerdioTwoim zdaniem robić wszystko od nowa na czystą partycje czy nakładkę na obecną wersję windy od Ciebie? Jak już będzie ma się rozumieć... A to jak już ty chcesz. Dzisiaj raczej nie będzie, ale jutro/środa podrzucę Pobłogosławcie moje nośniki danych bo zgubiłem config XDDD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tentyp Posted October 3, 2022 Report Share Posted October 3, 2022 bardzo dziekuje z gory. Blogosławie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tentyp Posted October 3, 2022 Report Share Posted October 3, 2022 A czy te ISO mogłoby być zrobione w UEFI? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts