Jump to content

Windows 10| Problem STEROWNIKI

Tossoo

Recommended Posts

Witam wszystkich. Proszę o pomoc: Mianowicie zainstalowałem Windowsa 10 od Pana sromotnika ( ten najnowszy, wersja LITE,niewiem czy to istotne) Chodzi super, mega różnica od oryginalnego ! Tylko mam problem, 

System wgrany na laptopa: Program od lenovo ze stronki producenta niby do automatycznego wyszukiwania sterowników itp itd. po instalacji nie odpala się,i moje pytanie brzmi : czy da się coś z tym zrobić? czy muszę ręcznie wyszukiwać sterowników opierając się o nazwy danych podzespołów ?? co prawda przy końcówce instalacji rozdzielczość się zmieniła ,panel Nvidia oraz od zintegrowanej grafiki jest,a co z procesorem i innymi? chyba muszę wgrać manualnie(ręcznie) ? Z góry przepraszam ,bo jest tutaj tyle tego na forum lecz na chwile obecna to tak jakbym czytał książkę. 

Czy może już nie trzeba wgrywać? 

Dzięki wielkie i zarazem przepraszam. 

Pozdrawiam 

@UPDATE : Jednak poszło,niby skanowało na stronie www od lenovo itd program sie odpalił wyszukało mojego lapka,jednak nic nie wyskoczyło i nie wiem czy to poinstalowało czy nie? gdzie to zobaczyć,np. na stronie nvidia sa nowsze sterowniki ,więc już nie wiem... mam zaniki pamięci więc proszę o wyrozumiałość :) niegdyś ogarniałem sam.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Mam taką samą kartę graficzną .Laptop to Lenovo ideapad Z-710/20250.Ostatni sterownik z panelem nie ze sklepu to -472.12-notebook-win10-win11-64bit-international-whql do grafiki Intela -Intel(R) Graphics Driver: 20.19.15.5171.Reszta sterowników- Driver_Easy_Professional_5.7.0.39448_Portable .Oczywiście dobrze jest zaraz na początku zablokować instalację sterowników  z Windows Update.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Tossoo and Hells Angels like this

ok dzięki za poradę. Pozdro

P.S; Wcześniej wgrałem on nvidi ale nowsze : 511.79-notebook-win10-win11-64bit-international-dch-whql ( na stronie nvidia)

to nie wiem czy zostawić czy wgrać te które napisałeś,a te od intela zintegrowane Intel(R) Graphics Driver: 20.19.15.5171 nie mogę znaleść ... 

EDIT: OK już wszystko mam,tym programem  wyszukało co pisałeś,,tylko coś długo pobiera,mega wolno ,zostawię na noc ew. Driver_Easy_Professional_5.7.0.39448

Jeszcze raz dzięki.