arkkub32 Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2015 Witam chce się dowiedzieć jak będzie sie zachowywał windows 8.1 na lapku Spec;nieżej. HP COMPAQ 6715s Procek-Mobile AMD Sempron procesor 3600+ 2ghz (1 rdzeń) Ram- 1.5gb dysk- 160gb Grafika-Ati Radeon X1200(512mb) Potrzebuje jakieś konkretnej opini Cytuj
nemo1960 Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2015 Witam chce się dowiedzieć jak będzie sie zachowywał windows 8.1 na lapku Spec;nieżej. HP COMPAQ 6715s Procek-Mobile AMD Sempron procesor 3600+ 2ghz (1 rdzeń) Ram- 1.5gb dysk- 160gb Grafika-Ati Radeon X1200(512mb) Potrzebuje jakieś konkretnej opini My nie wróżki jak nie zainstalujesz to nie będziesz wiedział Cytuj
arkkub32 Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2015 mi chodzi oto czy sprzęt uciągnie ten system Cytuj
xkx Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2015 No cóż. Ujmę to tak. Zapewne system ruszy (komputer go uciągnie) bo parametry są powyżej minimalnych. Ale komfort pracy zapewne będzie zerowy. Można spróbować zainstalować jakiegoś kastrata ale jakie tego będą efekty (to znaczy czy wszystko będzie działało) trudno przewidzieć. Jeśli już musi być coś innego niż XP radzę zainteresować się którąś z maksymalnie okrojonych wersji Win 7 stworzonych pod kątem tak słabych maszyn. Taki mod bazujący na Win 7 Starter powinien zachowywać się w sposób przyzwoity. Alternatywą może być Windows THIN czyli tak specyficzna odmiana Win 7 przewidziana do pracy na bardzo specyficznych komputerach jak to je określono / nazwano "mydelniczkach". Ale oczywiście jeśli bardzo chcesz win 8.1 to instaluj ale w przypadku pełnych wersji musisz się liczyć mało komfortową pracą. Coś wiem na ten temat bo używałem win 8.1 pro na netboku z jednordzeniowym atomem i mimo dość szybkiego dysku i 2GB RAM dość ciężko wszytko szło. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2015 Brak sterowników grafiki do Win 7, a co dopiero do Win 8.1 To jest sprzęt stworzony do XP, a i na nim nie będzie w obecnych czasach komfortowej pracy. Win 8.1 x86 da się zainstalować, ale działanie ... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi