irvinsoner Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2022 Witam potrzebuje opinii i pomocnej rady która kartę wybrac Rx6600 RTX 2060 6 g Rtx 2060 12gb Interesuje mnie wasza opinia na temat jak AMD radzi sobie z Ray tracking który rtx lepszy? Osiągi AMD vs rtx Cytuj
FILAGOL Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2022 Dzień Dobry Jezeli to ma być karta wykorzystywana do gier to dla mnie TYLKO Nvidia RTX RTX 2060 12 GB to podkręcona wersja RTX 6GB ponad 90% gier jest tworzona pod karty Nvidia co mnie nie dziwi AMD stara się dogonić Nvidię lecz nie bardzo im to wychodzi AMD ma ten sam problem co zawsze czyli wcina prąd problem ze sterownikami niby AMD w specyfikacji daje "Lepsze" karty graficzne (więcej pamięci RAM mocniejsze procesory nizsza cena itd) lecz wydajnościowo nie ma to pokrycia wiec Nvidia jest bezpieczna nawet gdy na rynek wszedł Intel to Nvidia miała ma i będzie miała lepsze karty graficzne niz AMD i Intel razem wziete więc jezeli grac to tylko z kartami Nvidii AMD Radeon sprawdzają się w komputerach z nizszej polki jako zestaw ale jezeli Masz opcje dokupienia oddzielnej karty to TYLKO Nvidia GeForce RTX :-) AMD Radeon to taki odpowiednic Skody Octavi a Nvidia to Mercedes AMG :-) wiesz za co płacisz i co Ci oferuje producent jakość się ceni :-) Pozdrawiam Cytuj
irvinsoner Opublikowano 31 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2022 Ok a taka odpowiedź dostałem na innym forum że rx 6600 jest lepszy o 25 % też jestem za nvdia miałem rx 580 ale to porażka była miałem 1660 super ventusa i wszystko ok teraz rtx dzięki za odp do zamknięcia Cytuj
Widzior Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2022 23 godziny temu, irvinsoner napisał: rx 6600 jest lepszy o 25 % Bzdura. Są porównywalne (sumarycznie RX ciut szybszy), Dopiero RX 6600 XT jest szybszy o 20-25%. vegeta80 i nudzija lubią to Cytuj
FILAGOL Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2022 Widzior ma rację kto pisze takie bzdety ze RX6600 jest lepszy normalnie ręce opadają hahaha Cytuj
vegeta80 Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2022 teraz w kulki producenci sobie lecą Cytuj
irvinsoner Opublikowano 31 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2022 No to jeszcze jedno i biorę rtx stać mnie na rtx 2060 ale co lepiej 12 giga czy 6 wiadomo więcej chyba lepiej a według was? 12 czy nidprzeplacac 6 i tak się zastanawiam nad ventus czy gigabyta? Macie może coś do powiedzenia Cytuj
FILAGOL Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2022 RTX 2060 12 GB od MSI świetne karty dobry system chłodzenia i ciche pamięći w karcie NIGDY za wiele :-) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
MultiPhantom Opublikowano 1 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2022 Nie jestem jakoś za testami z YT, lecz patrząc po testach na stronach tematycznych, to generalnie trzymałbym stronę (nie patrząc na RT, bo na obu kartach to bardziej slide motion) RX6600. Patrząc na link wyżej z Allegro, to śmiałem się w głębi duszy, aby Żony nie obudzić, za taką cenę idzie śmiało dorwać RTX3060, który notabene jest bardziej responsywny. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]<- Przykład... Też dodam, że czytając co Filagol napisał tym porówaniem Octavia/AMG, to śmiałem się do rozpuku... Jeżeli typowo chodzi o gry z włączonym RT, to Nvidia ma większą swobodę i ostatecznie nie brałbym żadnej z wymienionych, a celowałbym, w tym pułapie cenowym w 3060. EDIT: Na Techpowerup, jest przetestowany RX6600 i... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Widzior Opublikowano 1 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2022 To może ja napisze jak to widzę. RTX 2060 z 12GB to dla mnie bezsens, W kwocie 2500zł brałbym RTX 2060 6GB albo RX 6600 (skłaniałbym się ku drugiej opcji). Ale skoro ceny są takie chore, to wolałbym już dopłacić te 500-700zł i kupić RTX 3060 albo RX 6600 XT. Radeon jest wydajniejszy, ale ta przewaga maleje, jeśli gramy w 4k lub używamy RT. Autor sam musi zdecydować, co dla niego ważniejsze. Co do testów, to najbardziej ufam PurePC - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
FILAGOL Opublikowano 1 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2022 Dzień Dobry wszystkim :-) ile ludzi tyle opinii co mnie cieszy :-) osobiście posiadam MSI GeForce RTX 3090 Gaming X Trio 24GB kupiony w czasach gdy karta graficzna ne była w cenie samochodu miałem karty od AMD lecz prawda jest taka ze jednak się nie sprawdzały więc przesiadłem się na Nvidię i nie załuję rozumiem opinię innych forumowiczów i kazdy ma swoją rację :-) lecz nadal uwazam iz Radeon miewa przypadki dobrych kart lub nawet lepszych od Nvidii lecz niestety to są pojedyncze przypadki więc trzeba się dobrze zastanowić przy zakupie karty graficznej tym bardziej ze zakup jest na kilka lat a nie wymiana co roku nie sztuka wyłozyc ciezko zapracowane pieniadze na karte graficzną a pozniej załować złego wyboru zwłaszca w obecnej sytuacji z cenami samych kart i ich dostępnością pozwolę sobie stwierdzić ze w takim przypadku lepiej postawić na pewniaka niz przypadek losowy to jak z zakupem samochodu gdy masz srodki na Meśka to nie rozgladasz się za Skodą tylko bierzesz AMG bo wiesz ze to dobry wybór :-) ja niestety przesadziłem i pazerność nie popłaca gdyz patrzyłem na AMG a wybrałem Lamborghini zapiernicza ze az miło lecz cena wyrywa z butów zaoszczędzoną kasę (róznice w cenie) mogłem dołozyć do lepszej obudowy ale coz tak jak napisałem pazerność nie popłaca Pozdrawiam :-) P.S. cieszę się ze rozbawiłem Cię MulltiPhantom śmiech to zdrowie :-) Cytuj
irvinsoner Opublikowano 1 Lutego 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2022 No ok rozumiem mój wybór a co powiecie o nowym wypuście rtx 3050? A może ten model? Cytuj
Widzior Opublikowano 1 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2022 To my ci mamy testy szukać? Słabizna, niewiele szybsza od GTX 1660 super, a cena za wysoka - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
FILAGOL Opublikowano 1 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2022 RTX 3050 to bardzo uboga wydajnościowa wersja z karty z rodziny RTX to jaki odpowiednik menela człowieka który nie wie ze zyje a starsze rodzeństwo i rodzina RTX się nim opiekuje a inni się litują dajc mu pare zł na mózgotrzepa rocznik bieżący Daruj sobie kupno 3050 Cytuj
irvinsoner Opublikowano 1 Lutego 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2022 ok dziękuje za wszystko pomogliście wybrać rtx 2060 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi