Skocz do zawartości

Windows.7.SP2.PL.x64.2022.01-NiKKA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, mrdick napisał(a):

Mam pytanie dotyczace bypass. Do czego to służy co to jest?

Windows 7 stracił oficjalnie wsparcie 10.01.2022 ale Microsoft pozwolił użytkownikom wyższych edycji kupić dodatkowe wsparcie w formie subskrypcji, na szczęście dla użytkowników okazało się że to ma luki i można dostawać aktualizację z dodatkowego wsparcia bez płacenia za nie.

Opublikowano
19 godzin temu, Hip3r napisał(a):

Windows 7 stracił oficjalnie wsparcie 10.01.2022 ale Microsoft pozwolił użytkownikom wyższych edycji kupić dodatkowe wsparcie w formie subskrypcji, na szczęście dla użytkowników okazało się że to ma luki i można dostawać aktualizację z dodatkowego wsparcia bez płacenia za nie.

Dziękuje za odpowiedź

Opublikowano

Witam, mam problem instalacja przebiega pomyślę i pod koniec już na zakończeniu instalacji po punkcie aktualizacji systemu leci restart i odpala się spowrotem od nowa okna instalacji Windows 7. Ktoś miał podobny przypadek lub wie czym to może być spowodowane. Instalacja z pendrive. 

Opublikowano
1 godzinę temu, klakson napisał(a):

Ktoś miał podobny przypadek lub wie czym to może być spowodowane. Instalacja z pendrive

Ustaw sobie w biosie w zakładce Boot  np pendrive na drugą pozycje , potem uruchom instalke  z Boot Manager można wywołać pod klawiszem f12 ale to w biosie musisz mieć ustawione " F12 boot menu  " na  enabled  

Opublikowano

Ktoś jeszcze jakieś pomysły bo już sił nie mam do tego. Jaka wersję widnwos nie instaluje to po instalowanie aktualizacja odpala się ostatni punkt kończę nie instalacja i komputer się restart uje i instalator odpala się od nowa hmm? 

Opublikowano
W dniu 15.05.2022 o 00:47, Widzior napisał(a):

Podać specyfikacje sprzętu!!! Ileż razy można się o to prosić?? :OIMasz zapewne za nowy sprzęt na Win7, więc sajonara.

No i kolejny do kompletu :22

Problem z BSODami na tym obrazie występuje u mnie z HP Elite 8300 SFF (config w załączniku) z dyskiem SATA SSD zarówno z MBR jak i GPT.

Z DELLami OptiPlex 3020 i3-4130 8GB 120GB SSD tego problemu nie było. Już kilka komputerów chciałem wysłać na złom, a tu się okazało, że to wina obrazu, coś jest "na rzeczy", ale nie mam zamiaru tego diagnozować, ewidentny konflikt sterowników.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
4 minuty temu, sebbas napisał(a):

Problem z BSODami na tym obrazie występuje u mnie z HP Elite 8300 SFF (config w załączniku) z dyskiem SATA SSD zarówno z MBR jak i GPT.

Z DELLami OptiPlex 3020 i3-4130 8GB 120GB SSD tego problemu nie było

Bo na 2/3gen Intela muszą być inne sterowniki USB 3.0 niż te z obrazu. Te walą BSODa. Pisane było miliony razy na forum o tym!! Od 4gen nie ma problemu.

Opublikowano
3 minuty temu, Widzior napisał(a):

Bo na 2/3gen Intela muszą być inne sterowniki USB 3.0 niż te z obrazu. Te walą BSODa. Pisane było miliony razy na forum o tym!! Od 4gen nie ma problemu.

Dziękuje za info i faktycznie nie doczytałem, wszystko jasne.

Opublikowano

Koniec aktualizacji automatycznych. :(((( Nie wiem. Mam Windows 7 Ultimate x64. Klikam sprawdź aktualizacje i wyszukało narzędzie do usuwania złośliwego oprogramowania w wersji v5.111.  I tyle. Szkoda. Coś mnie podkusiło i weszłam na stronę Microsoft. Wpisałam tam Windows Embedded Standard 7 i wyskoczyły 2 łatki datowane na 14.03.2023 dla systemu x64.  Pobrałam. Wpisałam też Internet Explorer 11 i wyskoczyła jedna łatka pobrałam. Klikam po kolei i zainstalowałam. Wszystko hula.  Łatki: KB 5022835; 5023759; 5023769. .NET Framework pobrałam ale mimo ustawień baypassa nie instalowały się. Szkoda. Ktoś coś kombinuje jak ja? Nawet nie wiem czy dobrze robię? Od tak napisałam co zrobiłam. Mam nadzieje że to zabezpiecza luki w moim systemie.  Ale ja się nie znam. Napisałam co zrobiłam, liczę na merytoryczną odpowiedź dodanie otuchy, czy zganienie mnie, ale mam nadzieje że nie zostanę zwyzywana i obrażana. Z drugiej strony mam hejt gdzieś, liczę na merytoryczną rozmowę o dalszej aktualizacji systemu Windows 7 i jak sobie z tym radzicie?

Opublikowano

Witam. Mam pytanko - przy instalacji tego systemu potrzebny jest klucz? i jesli tak to czy zadziala moj z poprzedniego systemu? Musialem zrobic na starym komputerze format, a teraz win 7 czyscioch  zamula i szukam czegos

Opublikowano

zadziała o ile oczywiscie wgrasz tą wersje co masz klucz, w najgorszym razie bedziesz musiał aktywować telefonicznie w razie problemów albo wywalić na chwile bypass esu bo on lubi przerabiac wersje systemu i pozniej problem jest z aktywacją np home premium

do samej instalacji nie jest potrzebny, masz 30 dni triala

Opublikowano

Witam.
Zainstalowałem Windows Embedded Standard 7 SP1 64bit.
Sprzęt  - HP EliteBook 8440p
14.1" HD 
i5-520M / 6GB DDR3 | 120GB SSD
Klucz z Windows 7 PRO nie aktywował systemu.  Jestem zielony w temacie Embedded, liczę na Waszą pomoc. Wcześniej staruszek śmigał na Linuxie lecz sentyment do Windowsa zwyciężył.  W trakcie instalacji wstukałem oryginalny klucz z Win 7 ale wyskoczył ,, błąd" , a teraz lipa, bo zostało tylko 10 dni. 
Nie ukrywam, zależy mi na aktywacji. Stąd prośba o pomoc w temacie, prosić nie wstyd. 
Mam nowego peceta  ale uważam , że ratowanie starego sprzętu nie jest bezcelowe z wielu względów.

Opublikowano

Lenovo t400  błąd przy instalacji każe zmienić język. dodawałem dodatkową partycję w rufus ale nie obsługuje mbr. więc zrobiłem sam bootowalny pendrive i mam błąd odnośnie języka i każe zmienić język. i spróbować ponownie podczas uruchamiania z pendrive.

Opublikowano

@NiKKA.Labs Pamiętam, że przy twoich obrazach była adnotacja by do momentu zabootowania systemu nie usuwać pendrivea ponieważ wykonują się jakieś instrukcje jeszcze po załadowaniu systemu.

Chcę skorzystać z narzędzia Ventoy: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Czy instalacja przebiegnie pomyślnie?
To super narzędzie bootowalne na który można wrzucić dowolną liczbę ISO i wtedy można instalować system za pomocą wyboru odpowiedniego ( niewypakowanego) ISO

Pytam ponieważ po załadowaniu plików instalacyjnych do pamięci i instalacji windowsa system nie zobaczy nic innego niż ISO więc jeśli masz jakieś skrypty które czerpią z plików które są w ISO zakładam, że system zainstaluje się z błędami?
Czy korzystałeś kiedyś z tego? Jak uważasz?

Opublikowano
W dniu 27.12.2023 o 09:40, infernovip napisał(a):

@NiKKA.Labs Pamiętam, że przy twoich obrazach była adnotacja by do momentu zabootowania systemu nie usuwać pendrivea ponieważ wykonują się jakieś instrukcje jeszcze po załadowaniu systemu.

Chcę skorzystać z narzędzia Ventoy: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Czy instalacja przebiegnie pomyślnie?
To super narzędzie bootowalne na który można wrzucić dowolną liczbę ISO i wtedy można instalować system za pomocą wyboru odpowiedniego ( niewypakowanego) ISO

Pytam ponieważ po załadowaniu plików instalacyjnych do pamięci i instalacji windowsa system nie zobaczy nic innego niż ISO więc jeśli masz jakieś skrypty które czerpią z plików które są w ISO zakładam, że system zainstaluje się z błędami?
Czy korzystałeś kiedyś z tego? Jak uważasz?

Instalowałem już system w ten sposób. Instalacja powinna wykonać się pomyślnie i bez żadnych błędów.

Tutaj rzeczywiście w pliku .iso jest schowany folder z  dodatkowymi rzeczami, które samemu można wyciągnąć i zainstalować w przypadku gdyby coś poszło nie tak, ale jeśli wszystko pójdzie dobrze to nie ma takiej potrzeby.

Opublikowano

Witam, pobrałem lecz na moim laptopie nie działa :( Brak wymaganego sterownika urządzenia stacji dysków CD/DVD”. Jeśli masz dyskietkę, dysk CD, DVD lub dysk flash USB ze sterownikiem, włóż go teraz. Uwaga: jeśli nośnik instalacyjny systemu Windows znajduje się w stacji dysków CD/DVD, możesz go bezpiecznie wyjąć w celu wykonania tego kroku

jak to naprawić??

Opublikowano
2 godziny temu, Matixio napisał(a):

jak to naprawić??

Kupić sobie mózg na bazarku i wtedy podać specyfikacje sprzętu, bo nikt tu zdolności jasnowidzenia nie ma. To naprawdę jest dramat, 99% postów z prośbą o pomoc to "mam jakiegoś laptopa i mi nie działa, help". Proponuję użyć najnowszego moda kolegi @wiktoryneki jak on nie zadziała, to już nic nie pomoże.

Opublikowano

13 godzin temu, Widzior napisał(a):

Kupić sobie mózg na bazarku i wtedy podać specyfikacje sprzętu, bo nikt tu zdolności jasnowidzenia nie ma. To naprawdę jest dramat, 99% postów z prośbą o pomoc to "mam jakiegoś laptopa i mi nie działa, help". Proponuję użyć najnowszego moda kolegi @wiktoryneki jak on nie zadziała, to już nic nie pomoże.

laptop msi gf 75 thin 10sdr

Opublikowano
15 godzin temu, Widzior napisał(a):

Tak myślałem, lap na 10gen intela i Win7. Po raz n-ty - NIE DA SIĘ!

a na tym laptopie da się wgrać? Laptop MSI GE75 Raider 8SE jest tam intel 8 generacji