Dezelant Opublikowano 11 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2022 Siema, mam nadzieje uniknąć stycznosci z Linuxem/Ubuntu. Processor Processor manufacturer * Intel Processor model * N550 Processor frequency * 1.5 GHz Processor family * Intel Atom® Processor cores 2 Processor threads 4 Processor operating modes 64-bit Memory Internal memory * 1 GB Internal memory type DDR3-SDRAM Memory clock speed 1066 MHz Memory layout (slots x size) 1 x 1 GB Maximum internal memory * 2 GB Storage Total storage capacity * 250 GB HDD capacity 250 GB HDD interface SATA HDD speed 5400 RPM Graphics On-board graphics adapter base frequency 200 MHz Maximum graphics adapter memory 0.001 GB Maximum resolution 1.400 x 1.050 pixels Mam nadzieje, ze coś doradzicie, byłoby superancko! Cytuj
Lucas1981r Opublikowano 11 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2022 Możesz spróbować ktorego MODa Windows 7 - ThinPC, np.: -> Dezelant lubi to Cytuj
BartAcid Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2022 A internet to chyba w wersji tekstowej w konsoli by jakoś działał względnie. Dezelant lubi to Cytuj
berthold61 Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2022 Antix.linux lub mxlinux lub q4os linux takie systemy nadają się idealnie jeszcze na starsze laptopy , nawet win xp źle na tym by chodził zwłascza on a jak bardzo się upierasz to win 7 starter okrojony na maxa jest do pobrania tu na forum , mam takiego w acer one 1,6 Ghz i działa dobrze ale on do diagnostyki aut mi tylko służy , działa nawet firefox esr . Dezelant lubi to Cytuj
Dezelant Opublikowano 12 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2022 Tak w sumie to mam zamiar spróbowac tego Win JG7 ThinPC, co [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wyzej zapodał. Ale tak w sumie mysle czy to ma w ogole jakis sens? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], rozumiem, ze warto Ci zaufać i dać sobie spokój? Mi ogolnie ten "laptopik" ma słuzyc do oglądania filmów, byc moze jakies gierki ale raczej max typu Factorio jesli ruszy w ogóle. Tak wiec wstrzymam sie jeszcze niech wiecej osob się wypowie. Dzieki za porady! Cytuj
Nieobecny Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zmień sobie chociaż kość RAM z 1GB na 2GB. Szczytem rozkoszy były dowolny dysk SSD SATA. Dezelant i brygada69 lubią to Cytuj
Dezelant Opublikowano 13 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2022 5 godzin temu, wiktorynek napisał: Zmień sobie chociaż kość RAM z 1GB na 2GB. Szczytem rozkoszy były dowolny dysk SSD SATA. Na razie chce ogarnać "jakis" system, proszę. Z upgrade'm sie wstrzymam bo to moze zajsc za daleko i w ogole wyj3bac na smietnik i kupic PC konkretnie składaka xD Cytuj
BartAcid Opublikowano 13 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2022 Ale bez tego upgradu ten sprzęt jest tylko do złomowania na dzisiejsze czasy. Cytuj
dizelek Opublikowano 15 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2022 Ewentualnie linux bunsenlabs, ale i tak co by nie wrzucić to będzie katorga w tej konfiguracji [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Nieobecny Opublikowano 15 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2022 W dniu 13.01.2022 o 01:50, Dezelant napisał: Na razie chce ogarnać "jakis" system, proszę. W takim razie XP labo Linux. Chyba czegoś nie rozumiesz. Nic nie da najbardziej okrojony system, który będzie używał mniej pamięci RAM, bo jak uruchomisz dowolną nową przeglądarkę, to cały wysiłek pójdzie w pi...! O YT nie ma nawet mowy - oprócz RAM, procesor za słaby. Kość 2GB RAM DDR3 1066MHz, to koszt 10pln + wysyłka (można wyszukać z odbiorem osobistym w pobliżu miejsca zamieszkania. Chyba warto spróbować. Albo od razu przez kolano i przez okno. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi