Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam nadzieje uniknąć stycznosci z Linuxem/Ubuntu.

Processor

Processor manufacturer *
Intel
Processor model *
N550
Processor frequency *
1.5 GHz
Processor family *
Intel Atom®
Processor cores
2
Processor threads
4
Processor operating modes
64-bit

Memory
Internal memory *
1 GB
Internal memory type
DDR3-SDRAM
Memory clock speed
1066 MHz
Memory layout (slots x size)
1 x 1 GB
Maximum internal memory *
2 GB

Storage

Total storage capacity *

250 GB

HDD capacity

250 GB

HDD interface

SATA

HDD speed

5400 RPM

Graphics

On-board graphics adapter base frequency

200 MHz

Maximum graphics adapter memory

0.001 GB

Maximum resolution

1.400 x 1.050 pixels

Mam nadzieje, ze coś doradzicie, byłoby superancko! :D
Opublikowano

Antix.linux lub mxlinux  lub q4os linux takie systemy nadają się idealnie jeszcze na starsze laptopy , nawet win xp źle na tym by chodził zwłascza on a jak bardzo się upierasz to win 7 starter okrojony na maxa  jest do pobrania tu na forum , mam takiego w acer one 1,6 Ghz i działa dobrze ale on do diagnostyki aut mi tylko służy , działa nawet firefox esr .

Dezelant lubi to
Opublikowano

Tak w sumie to mam zamiar spróbowac tego Win JG7 ThinPC, co [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wyzej zapodał. Ale tak w sumie mysle czy to ma w ogole jakis sens? 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], rozumiem, ze warto Ci zaufać i dać sobie spokój?

Mi ogolnie ten "laptopik" ma słuzyc do oglądania filmów, byc moze jakies gierki ale raczej max typu Factorio jesli ruszy w ogóle. Tak wiec wstrzymam sie jeszcze niech wiecej osob się wypowie.
Dzieki za porady! :thumbsup:

Opublikowano
5 godzin temu, wiktorynek napisał:

Zmień sobie chociaż kość RAM z 1GB na 2GB. Szczytem rozkoszy były dowolny dysk SSD SATA.

Na razie chce ogarnać "jakis" system, proszę. Z upgrade'm sie wstrzymam bo to moze zajsc za daleko i w ogole wyj3bac na smietnik i kupic PC konkretnie składaka xD

Opublikowano
W dniu 13.01.2022 o 01:50, Dezelant napisał:

Na razie chce ogarnać "jakis" system, proszę.

W takim razie XP labo Linux.  :lol: Chyba czegoś nie rozumiesz. Nic nie da najbardziej okrojony system, który będzie używał mniej pamięci RAM, bo jak uruchomisz dowolną nową przeglądarkę, to cały wysiłek pójdzie w pi...! O YT nie ma nawet mowy - oprócz RAM, procesor za słaby. Kość 2GB RAM DDR3 1066MHz, to koszt 10pln + wysyłka (można wyszukać z odbiorem osobistym w pobliżu miejsca zamieszkania. Chyba warto spróbować. Albo od razu przez kolano i przez okno.