Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaskoczyłem w końcu i podłączyłem ten tel pod inny komputer z systemem win 7 32 bit i coś niby próbował robić ale wyskoczyło cuś takiego ,co dalej jeszcze można ? 

OtcUpdater 8.2.1.0

Waiting for next device.  Please connect a device via USB.  Press q to quit.

d5cf807c751896473da6a5dd5f77eba7: Lumia 735(RM-1038_1026) 8.10.15148.160
 Wystąpił błąd podczas tworzenia żądania HTTP skierowanego do obiektu https://f

Opublikowano
W dniu 7.12.2021 o 17:36, woj_ani217 napisał:

Masz tu lektury na pół dnia   ( kiepsko szukasz ?  )  - poczytać pobrać i działać  albo szukaj już przerobionej dychy i tym od MS wgrasz.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Musisz ręcznie uaktualnić Windowsa do wersji 10, bo dla 8.1 wyłączyli serwery, dlatego pojawia się błąd.
Podpinasz kablem USB do komputera i uaktualniasz poprzez tą aplikację:

Windows Phone 8.1 OTC updater

Jak zainstalować system Windows 10 w telefonach Nokia Lumia (aktualizator OTC)

Tym od MS nic nie wgram bo go po prostu już nigdzie nie ma a jak ju gdzieś znalazło to chce jakiś kod a z kija mam ten kod wziąść .

W dniu 7.12.2021 o 13:51, woj_ani217 napisał:

Ładuje to cudo bo po 2 latach  nie używania  było wydojone  - później  jak będę miał czas to poszukam oprogramowania do wgrywania win 10  ( można na dwa sposoby z tego co pamiętam  ) teraz spróbuj  założyć  konto u nich przez komputer i to wskaż w tel.....

Apki  trzeba szukać do ręcznej instalacji a nie przez ich już nie działający też idzie to zrobić ale jak to robiłem też dokładnie nie pamiętam  ( z pięć lat tam nie grzebałem ?  )  wszystko idzie zrobić ! no prawie wszystko !

A Tobie co instaluje win 8 ?  a nie win 10 ?  - na Twoim modelu już była chyba  dycha ?  nie pamiętam ?

W każdym razie idzie zainstalować WIN 10 bez  ich konta  itd..  tylko wszystko robisz ręcznie  włącznie z dodatkowymi apkami    gdzieś to wszystko miałem  jak nie skasowałem i znajdę  to dam Ci znać  i będziesz się bawił  z nim :tooth:

Co bym nie robił to ta wredna ósemka za każdym razem powstaje jak fenix z popiołów , nie ma jakiejś aplikacji o tego distro-romu czy jak to się nazywa aby to normalnie jakoś wrzucić ?

połowa tych programów wogule nie rusza na jednym kompie na innym coś tam ruszy ale przerwie .

Opublikowano
W dniu 7.12.2021 o 13:51, woj_ani217 napisał:

Ładuje to cudo bo po 2 latach  nie używania  było wydojone  - później  jak będę miał czas to poszukam oprogramowania do wgrywania win 10  ( można na dwa sposoby z tego co pamiętam  ) teraz spróbuj  założyć  konto u nich przez komputer i to wskaż w tel.....

Apki  trzeba szukać do ręcznej instalacji a nie przez ich już nie działający też idzie to zrobić ale jak to robiłem też dokładnie nie pamiętam  ( z pięć lat tam nie grzebałem ?  )  wszystko idzie zrobić ! no prawie wszystko !

A Tobie co instaluje win 8 ?  a nie win 10 ?  - na Twoim modelu już była chyba  dycha ?  nie pamiętam ?

W każdym razie idzie zainstalować WIN 10 bez  ich konta  itd..  tylko wszystko robisz ręcznie  włącznie z dodatkowymi apkami    gdzieś to wszystko miałem  jak nie skasowałem i znajdę  to dam Ci znać  i będziesz się bawił  z nim :tooth:

Co bym nie robił to ta wredna ósemka za każdym razem powstaje jak fenix z popiołów , nie ma jakiejś aplikacji o tego distro-romu czy jak to się nazywa aby to normalnie jakoś wrzucić ?

połowa tych programów wogule nie rusza na jednym kompie na innym coś tam ruszy ale przerwie .

W końcu udało mi się zainstalować na tej padlinie tego windowsa 10 ale rozczarowanie zostało , mamy na 8-ce się aktualizowały a na 10 ce już nie , głupiego watshapa nie da się zainstalować , kiepski ten sprzęt a raczej system nic to poleży jeszcze trochę i w śmietnik tam jego miejsce .

Opublikowano
11 minut temu, berthold61 napisał:

W końcu udało mi się zainstalować na tej padlinie tego windowsa 10 ale rozczarowanie zostało , mamy na 8-ce się aktualizowały a na 10 ce już nie , głupiego watshapa nie da się zainstalować , kiepski ten sprzęt a raczej system nic to poleży jeszcze trochę i w śmietnik tam jego miejsce .

:good3:  i widzisz dałeś radę  win 8  szybciej  " chodzi "  do dzwonienia  starczy  i innych  rzeczy  to  jest tragedia !  nie  miałem czasu  bawić się tym bo muszę roboty pokończyć ( cisną mnie żeby przed świętami to porobić ) ale miałem dzisiaj  szukać  no ale jak sobie poradziłeś to ok.

U mnie też on leży w szufladzie  bardziej jako eksponat muzealny  a nie sprzęt do użytku  ale jak by inne padły to  i jego do dzwonienia  można użyć :tooth:.

Widzę że jesteś  uparty i do kapitulacji  doprowadziłeś  padlinkę a nie siebie  i to jest duży plus.

Apki  musisz szukać i " ręcznie " instalować    czy jakieś mam  zachomikowane  ? też to nie było takie pstryk  ale da radę .

Jak coś znajdę to dam Ci  znać  - powodzenia.

Opublikowano

Nie mogę zainstalować aplikacji ze sklepu Dashcam GTX, ( rejestrator jazdy ), wywala mi że problem z ich strony.

Mam apkę gdzieś tam znalezioną i  też nie można zainstalować.

Telefon bym wykorzystał jako rejestrator jazdy, może.

Znalęźć apki na ten system to tragedia, nie mówię o chomiku bo tam trochę jest tego.