Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam takiego strucla bezużytecznego bo nikt nie pamięta hasła do windowsa i tel do wyrzucenia ale dla celów testowych jak najbrdzej bym go poświęcił bez żadnego żalu ,dziś w śmietniku już miał być ale coś mnie tchęło przecież zima idzie czas zabić trzeba .

Opublikowano
11 godzin temu, wiher123 napisał:

To spróbuj to najpierw to

Bo z tego co pamiętam to do customów i tak musisz mieć dostęp do Windowsa, ale mogę się mylić, bo dawno WP nie miałem w ręce

Poszło zrestartowało ale z hasłami pobawię się później czasu mało , gdzieś wyczytałem że da się na tym androida zainstalować ale linki do zagranicznych stron prowadzą a i siedzenie przy tym to trochę nie teges , sprawdzę później czy login przyjmie a jak przyjmie to pewnie i tak w koszu się znajdzie bo po cuż komu taki antyk , bardziej ciekawość tu rolę gra .

Opublikowano
1 godzinę temu, berthold61 napisał:

to pewnie i tak w koszu się znajdzie bo po cuż komu taki antyk , bardziej ciekawość tu rolę gra .

No co Ty chłopie  taki antyk  - wychuchać wydmuchać  i do szufladki  .

To żeś  teraz  zrobił wykopki archeologiczne  :tooth:  a mam  takie cudo gdzieś zachowane  ( prawie nówka nie chodzona  ) trzeba odkopać  i sprawdzić czy bateria  jeszcze trzyma ? .

Swojego  czasu byłem  " lew "  w te klocki i z tego co pamiętam  idzie to cudo postawić do baczności  a androida na to  to nie ten model  był ćwiczony   ? jaki ? dokładnie nie pamiętam  ale  nie ten ?.

Gdzieś chyba mam ?  wszystkie zabawki do tego telefonu muszę  zrobić wykopaliska - jak będzie czas to poszukam i dam znać ewentualnie mogę podesłać co nie co  do zabawy.

Jako telefon  i przy 512 MB RAM   na WIN 10 działał nawet , nawet   no nie ma porównania do  obecnych  ale podstawowe  " pierdoły  " obsługiwał  nawet - nawet .

To się postarałeś  przed świętami   taką  " zagryzkę  " podrzucić  mi do głowy  :tooth:.

Opublikowano

Nawet nie mam pojęcia czy są do tego aktualizacje jakieś czy do 10-ki to po synach zostało leżeć oni poklikali i do szuflady . coś bym pokombinował , szukam po stronach ale mało co jest na ten temat .

Opublikowano

O aktualizacjach to można zapomnieć   tylko te ostatnie wydania ewentualnie  ale te  Nokie  najlepiej chodziły na win 8.1  - jak  znajdę chwilę to poszperam czy coś tam zachowałem ? gdzieś też miałem adres do  FTP z oprogramowaniem  ale gzie co i jak ? muszę zrobić odkrywkę tak jak ci z węglem brunatnym :tooth:

3 godziny temu, berthold61 napisał:

coś bym pokombinował

Tu masz romy   [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]   

U rusków też można poszperać  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

parę stron sprawdzałem ale już trupy !

Opublikowano

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Pobawić się możesz ale tylko pobawić.

Androida na niego nie wgrasz bo go nie ma na ten akurat model.

Jedynie możesz aktualizacje do 10 zrobić jak jeszcze nie masz i tyle.

W windowsie 8.1 nie działa sklep,  jest (albo był) na 10 i można kilka aplikacji zainstalować.

Opublikowano
44 minuty temu, berthold61 napisał:

Dobra andka nie da się to dajcie coś laikowi abym mógł tą 10-kę wrzucić .

Przecież podałem Ci adresy  tam masz porady jak to zrobić  - poczytaj bo z głowy Ci już nie podpowiem bo wypadłem z gry też bym musiał sobie przypominać co i jak  spróbuj ten kreator MS  na  początek

zobacz czy będzie pobierać ?

Opublikowano
3 minuty temu, berthold61 napisał:

Nic z tego nie kumam jakis intertop co kolwiek to znaczy , nic tam nie pisze o aktualizacji do 10-ki .

:laie_67: no jak ? nie pisze  - pisze jak na danym modelu nie udostępnili  fabrycznie dziesiątki to  żeby ją wgrać trzeba tylne wrota wyważyć  czyli wejść od zaplecza .

Dla tego  pisałem żebyś to najpierw sprawdził :  Windows Device Recovery Tool

czy będzie działać czy cokolwiek pobierać ?  - jak nie sprawdzisz to nie będziesz wiedział  a u rusków masz resztę .

Opublikowano
10 godzin temu, woj_ani217 napisał:

:laie_67: no jak ? nie pisze  - pisze jak na danym modelu nie udostępnili  fabrycznie dziesiątki to  żeby ją wgrać trzeba tylne wrota wyważyć  czyli wejść od zaplecza .

Dla tego  pisałem żebyś to najpierw sprawdził :  Windows Device Recovery Tool

czy będzie działać czy cokolwiek pobierać ?  - jak nie sprawdzisz to nie będziesz wiedział  a u rusków masz resztę .

Coraz mniej mam zapału czytając o tym dziadowstwie , andka się nie da a do windowsa ten programik jest wszędzie usunięty , a zalogować do tego telefonu w żaden sposób się nie da bo po prostu nie łączy się z żadnym serwerem .

Opublikowano
1 godzinę temu, berthold61 napisał:

Coraz mniej mam zapału czytając o tym dziadowstwie , andka się nie da a do windowsa ten programik jest wszędzie usunięty , a zalogować do tego telefonu w żaden sposób się nie da bo po prostu nie łączy się z żadnym serwerem .

Oj kolego widzę  że  naprawdę ciężko  idzie w tej " bitwie "   :tooth:   trwało  to  5 min   i już mam ?  gdzie ty to szukałeś ?

1.jpg

2.jpg

3.jpg

i jak widać od razu mogę instalować  fabryczne MS  oprogramowanie   i tak masz zrobić  ( ja mam jeszcze starszego strucla niż Ty  )

tu masz   link do pobrania  zainstalować podłączyć telefon  i szafa powinna grać  :tooth:  jak widać na załączonych zdjęciach  ( nie jestem pewny ale Tobie powinno pobierać od razu win 10 ?   a jak nie to dałem Ci link do romów ) zrób tak  a jak będzie win 8  do pobierzesz  ( ręcznie  ) win 10  i zainstalujesz jak koniecznie go chcesz mieć  - musisz trochę zgłębić wiedzę na ten temat nie jest to takie  " pstryk "  ale i nie takie żeby tego nie zrobić.

Tu masz link to programiku  ze zdjęcia :

powodzenia a nie od razu  " ręce do góry "  :22

Opublikowano

Dobra to już miałem zrobione za pierwszym razem jak podpowiedziałeś mi z tymi guzikami  teraz robiłem z tym programem device-recowery-tool i zrobił dokładnie to samo ale to mi nic nie daje bo nie ma dalej możliwości zalogowania się do tego sklepu czy tam innych bo nie łączy z serwerem ,   chyba że robię to bez karty sim a tylko poprzez wifi no to baran ze mnie jeśli tak jest , już wkładam kartę .

Opublikowano

Berthold używam W10 Mobile cały czas i wszystko działa sklep office jak wszedłem to nawet coś się aktualizuje tylko niezgodne z moim urządzeniem, mam 3 telefony przypisane do konta . Właśnie mam połączenie WiFi .Pozdrawiam Hermogenes

Opublikowano

Czy karta jest potrzebna ?   nie sprawdzałem ale pamiętam że  konto u nich to na 100%  bo cztery litery zawracało bez niego  i nic  nie można chyba zrobić ?  ( nie pamiętam dokładnie  ? )  muszę to sprawdzić ?.

Chyba konto u nich  jak nie masz to załóż  na  jakiegoś  KRECIKA  i sprawdzaj   a co ty konkretnie chcesz zrobić  ?

1 minutę temu, Hermogenes napisał:

mam 3 telefony przypisane do konta

więc koniecznie konto u nich ?  bo bez tego ani rusz ?

Opublikowano

No właśnie z tym kontem u nich jest problem bo w win 8,1 już nie ma sklepu a z nim wszystko się wiąże , zaloguję się kontem do skype ale nie pobierze skypa no bo właśnie , servery do ósemki już wyłączyli a nie mam pomysłu aby zapodać tam win 10 bo nie mogę  wrzucić aplikacji ze sklepu aby to zrobić , ale mapy mają fajne .

Opublikowano

Coś sobie przypominam że można na konto poprzednika jak było zapamiętane hasło ale to było dawno. Jak kupiłem tel po zwrocie dla Joanny i nie zrobiłem hard resetu to mimo usunięcia poprzednich aplikacji one wracały przy każdej aktualizacji. Pozdrawiam Hermogenes

Ja mam 950xl tam od początku była WM10 a na 640 robiłem aktualizację dawno bo się dopraszał system :L.Pozdrawiam Hermogenes

Opublikowano

Ja robiłem dwa razy hardreset i po wznowieniu zawsze staje na Niderlandy potem wybieram PL i następny krok to albo podać swój login lub stworzyć nowe konto ale ani swoje ani tworzone nie nawiązuje połączenia z serwerem , nie wiem czy oni całkowicie wyłączyli do ósemki te serwery i trzeba by jakoś zapodać tą 10-kę czy co , w sumie telefon działa dzwoni ssm przychodzą mapy działają ale reszta leży .

Opublikowano
Godzinę temu, berthold61 napisał:

Ja robiłem dwa razy hardreset i po wznowieniu zawsze staje na Niderlandy potem wybieram PL i następny krok to albo podać swój login lub stworzyć nowe konto ale ani swoje ani tworzone nie nawiązuje połączenia z serwerem , nie wiem czy oni całkowicie wyłączyli do ósemki te serwery i trzeba by jakoś zapodać tą 10-kę czy co , w sumie telefon działa dzwoni ssm przychodzą mapy działają ale reszta leży .

Ładuje to cudo bo po 2 latach  nie używania  było wydojone  - później  jak będę miał czas to poszukam oprogramowania do wgrywania win 10  ( można na dwa sposoby z tego co pamiętam  ) teraz spróbuj  założyć  konto u nich przez komputer i to wskaż w tel.....

Apki  trzeba szukać do ręcznej instalacji a nie przez ich już nie działający też idzie to zrobić ale jak to robiłem też dokładnie nie pamiętam  ( z pięć lat tam nie grzebałem ?  )  wszystko idzie zrobić ! no prawie wszystko !

A Tobie co instaluje win 8 ?  a nie win 10 ?  - na Twoim modelu już była chyba  dycha ?  nie pamiętam ?

W każdym razie idzie zainstalować WIN 10 bez  ich konta  itd..  tylko wszystko robisz ręcznie  włącznie z dodatkowymi apkami    gdzieś to wszystko miałem  jak nie skasowałem i znajdę  to dam Ci znać  i będziesz się bawił  z nim :tooth:

Opublikowano
1 godzinę temu, woj_ani217 napisał:

Ładuje to cudo bo po 2 latach  nie używania  było wydojone  - później  jak będę miał czas to poszukam oprogramowania do wgrywania win 10  ( można na dwa sposoby z tego co pamiętam  ) teraz spróbuj  założyć  konto u nich przez komputer i to wskaż w tel.....

Apki  trzeba szukać do ręcznej instalacji a nie przez ich już nie działający też idzie to zrobić ale jak to robiłem też dokładnie nie pamiętam  ( z pięć lat tam nie grzebałem ?  )  wszystko idzie zrobić ! no prawie wszystko !

A Tobie co instaluje win 8 ?  a nie win 10 ?  - na Twoim modelu już była chyba  dycha ?  nie pamiętam ?

W każdym razie idzie zainstalować WIN 10 bez  ich konta  itd..  tylko wszystko robisz ręcznie  włącznie z dodatkowymi apkami    gdzieś to wszystko miałem  jak nie skasowałem i znajdę  to dam Ci znać  i będziesz się bawił  z nim :tooth:

To luknij bo ja nie potrafię narazie tego ruszyć  próbowałem tym programem ale nie rusza [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] usb oczywiście ustawione na transmisję  , tak ja mam 8-kę i nijak tej 10 nie mogę zainstalować . 

ps co do konta to nawet nie jest w stanie się połączyć z serwerem ani moje które mam na pc a ni nowe nie da się tego ruszyć widocznie 8 =kę całkowicie wyłączyli.

Opublikowano
2 godziny temu, berthold61 napisał:

To luknij bo ja nie potrafię narazie tego ruszyć  próbowałem tym programem ale nie rusza [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] usb oczywiście ustawione na transmisję  , tak ja mam 8-kę i nijak tej 10 nie mogę zainstalować . 

ps co do konta to nawet nie jest w stanie się połączyć z serwerem ani moje które mam na pc a ni nowe nie da się tego ruszyć widocznie 8 =kę całkowicie wyłączyli.

Masz tu lektury na pół dnia   ( kiepsko szukasz ?  )  - poczytać pobrać i działać  albo szukaj już przerobionej dychy i tym od MS wgrasz.

Musisz ręcznie uaktualnić Windowsa do wersji 10, bo dla 8.1 wyłączyli serwery, dlatego pojawia się błąd.
Podpinasz kablem USB do komputera i uaktualniasz poprzez tą aplikację:

Windows Phone 8.1 OTC updater

Jak zainstalować system Windows 10 w telefonach Nokia Lumia (aktualizator OTC)

Opublikowano

Tym programem fidler nic nie da się zrobić ,proxy włączone adres ip komputera wpisany w tel oraz port i coś tam pokazuje jak naciskam sklep ale nie można się połączyć oczywiście dalej z poziomu win 8 .

otcupdater to samo stanie w miejscu i stoi bez rezultatów ,.

przekopałem wszystkie możliwości i nic z tego nie wychodzi  być może jak bym się zapisał do tego insider to coś by ruszyło ale mi odpisali że jest zmiana meila czy coś takiego i dopiero w styczniu być może będzie to możliwe , ręce mi opadają z tym .