berthold61 Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2021 Panowie mam takiego strucla bezużytecznego bo nikt nie pamięta hasła do windowsa i tel do wyrzucenia ale dla celów testowych jak najbrdzej bym go poświęcił bez żadnego żalu ,dziś w śmietniku już miał być ale coś mnie tchęło przecież zima idzie czas zabić trzeba . Cytuj
sabrex11 Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2021 no to niejedna zima przed Tobą Cytuj
wiher123 Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2021 To spróbuj to najpierw to Bo z tego co pamiętam to do customów i tak musisz mieć dostęp do Windowsa, ale mogę się mylić, bo dawno WP nie miałem w ręce Cytuj
berthold61 Opublikowano 6 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2021 11 godzin temu, wiher123 napisał: To spróbuj to najpierw to Bo z tego co pamiętam to do customów i tak musisz mieć dostęp do Windowsa, ale mogę się mylić, bo dawno WP nie miałem w ręce Poszło zrestartowało ale z hasłami pobawię się później czasu mało , gdzieś wyczytałem że da się na tym androida zainstalować ale linki do zagranicznych stron prowadzą a i siedzenie przy tym to trochę nie teges , sprawdzę później czy login przyjmie a jak przyjmie to pewnie i tak w koszu się znajdzie bo po cuż komu taki antyk , bardziej ciekawość tu rolę gra . Cytuj
Gość Opublikowano 6 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2021 1 godzinę temu, berthold61 napisał: to pewnie i tak w koszu się znajdzie bo po cuż komu taki antyk , bardziej ciekawość tu rolę gra . No co Ty chłopie taki antyk - wychuchać wydmuchać i do szufladki . To żeś teraz zrobił wykopki archeologiczne a mam takie cudo gdzieś zachowane ( prawie nówka nie chodzona ) trzeba odkopać i sprawdzić czy bateria jeszcze trzyma ? . Swojego czasu byłem " lew " w te klocki i z tego co pamiętam idzie to cudo postawić do baczności a androida na to to nie ten model był ćwiczony ? jaki ? dokładnie nie pamiętam ale nie ten ?. Gdzieś chyba mam ? wszystkie zabawki do tego telefonu muszę zrobić wykopaliska - jak będzie czas to poszukam i dam znać ewentualnie mogę podesłać co nie co do zabawy. Jako telefon i przy 512 MB RAM na WIN 10 działał nawet , nawet no nie ma porównania do obecnych ale podstawowe " pierdoły " obsługiwał nawet - nawet . To się postarałeś przed świętami taką " zagryzkę " podrzucić mi do głowy . Cytuj
kamiloxf Opublikowano 6 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2021 Ja mam Lumia 630 szkoda że nie dostała aktualizacji do Windows 10 Mobile działa na 8.1 Cytuj
berthold61 Opublikowano 6 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2021 Nawet nie mam pojęcia czy są do tego aktualizacje jakieś czy do 10-ki to po synach zostało leżeć oni poklikali i do szuflady . coś bym pokombinował , szukam po stronach ale mało co jest na ten temat . Cytuj
Gość Opublikowano 6 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2021 O aktualizacjach to można zapomnieć tylko te ostatnie wydania ewentualnie ale te Nokie najlepiej chodziły na win 8.1 - jak znajdę chwilę to poszperam czy coś tam zachowałem ? gdzieś też miałem adres do FTP z oprogramowaniem ale gzie co i jak ? muszę zrobić odkrywkę tak jak ci z węglem brunatnym 3 godziny temu, berthold61 napisał: coś bym pokombinował Tu masz romy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] U rusków też można poszperać [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] parę stron sprawdzałem ale już trupy ! Cytuj
gustaw Opublikowano 6 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2021 @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pobawić się możesz ale tylko pobawić. Androida na niego nie wgrasz bo go nie ma na ten akurat model. Jedynie możesz aktualizacje do 10 zrobić jak jeszcze nie masz i tyle. W windowsie 8.1 nie działa sklep, jest (albo był) na 10 i można kilka aplikacji zainstalować. Cytuj
berthold61 Opublikowano 6 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2021 Dobra andka nie da się to dajcie coś laikowi abym mógł tą 10-kę wrzucić . cichy0017 lubi to Cytuj
Gość Opublikowano 6 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2021 44 minuty temu, berthold61 napisał: Dobra andka nie da się to dajcie coś laikowi abym mógł tą 10-kę wrzucić . Przecież podałem Ci adresy tam masz porady jak to zrobić - poczytaj bo z głowy Ci już nie podpowiem bo wypadłem z gry też bym musiał sobie przypominać co i jak spróbuj ten kreator MS na początek zobacz czy będzie pobierać ? Cytuj
berthold61 Opublikowano 6 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2021 Nic z tego nie kumam jakis intertop co kolwiek to znaczy , nic tam nie pisze o aktualizacji do 10-ki . Cytuj
Gość Opublikowano 6 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2021 3 minuty temu, berthold61 napisał: Nic z tego nie kumam jakis intertop co kolwiek to znaczy , nic tam nie pisze o aktualizacji do 10-ki . no jak ? nie pisze - pisze jak na danym modelu nie udostępnili fabrycznie dziesiątki to żeby ją wgrać trzeba tylne wrota wyważyć czyli wejść od zaplecza . Dla tego pisałem żebyś to najpierw sprawdził : Windows Device Recovery Tool [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] czy będzie działać czy cokolwiek pobierać ? - jak nie sprawdzisz to nie będziesz wiedział a u rusków masz resztę . Cytuj
berthold61 Opublikowano 6 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2021 Dawno bym to pobrał tylko za każdym razem pisze nie można bezpiecznie pobrać tego pliku i czerwony krzyżyk , na pc oczywiście .Reset do ustawień fabrycznych zrobiłem już . Cytuj
berthold61 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2021 10 godzin temu, woj_ani217 napisał: no jak ? nie pisze - pisze jak na danym modelu nie udostępnili fabrycznie dziesiątki to żeby ją wgrać trzeba tylne wrota wyważyć czyli wejść od zaplecza . Dla tego pisałem żebyś to najpierw sprawdził : Windows Device Recovery Tool [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] czy będzie działać czy cokolwiek pobierać ? - jak nie sprawdzisz to nie będziesz wiedział a u rusków masz resztę . Coraz mniej mam zapału czytając o tym dziadowstwie , andka się nie da a do windowsa ten programik jest wszędzie usunięty , a zalogować do tego telefonu w żaden sposób się nie da bo po prostu nie łączy się z żadnym serwerem . Cytuj
Gość Opublikowano 7 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2021 1 godzinę temu, berthold61 napisał: Coraz mniej mam zapału czytając o tym dziadowstwie , andka się nie da a do windowsa ten programik jest wszędzie usunięty , a zalogować do tego telefonu w żaden sposób się nie da bo po prostu nie łączy się z żadnym serwerem . Oj kolego widzę że naprawdę ciężko idzie w tej " bitwie " trwało to 5 min i już mam ? gdzie ty to szukałeś ? i jak widać od razu mogę instalować fabryczne MS oprogramowanie i tak masz zrobić ( ja mam jeszcze starszego strucla niż Ty ) tu masz link do pobrania zainstalować podłączyć telefon i szafa powinna grać jak widać na załączonych zdjęciach ( nie jestem pewny ale Tobie powinno pobierać od razu win 10 ? a jak nie to dałem Ci link do romów ) zrób tak a jak będzie win 8 do pobierzesz ( ręcznie ) win 10 i zainstalujesz jak koniecznie go chcesz mieć - musisz trochę zgłębić wiedzę na ten temat nie jest to takie " pstryk " ale i nie takie żeby tego nie zrobić. Tu masz link to programiku ze zdjęcia : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] powodzenia a nie od razu " ręce do góry " Cytuj
berthold61 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2021 Dobra to już miałem zrobione za pierwszym razem jak podpowiedziałeś mi z tymi guzikami teraz robiłem z tym programem device-recowery-tool i zrobił dokładnie to samo ale to mi nic nie daje bo nie ma dalej możliwości zalogowania się do tego sklepu czy tam innych bo nie łączy z serwerem , chyba że robię to bez karty sim a tylko poprzez wifi no to baran ze mnie jeśli tak jest , już wkładam kartę . Cytuj
Hermogenes Opublikowano 7 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2021 Berthold używam W10 Mobile cały czas i wszystko działa sklep office jak wszedłem to nawet coś się aktualizuje tylko niezgodne z moim urządzeniem, mam 3 telefony przypisane do konta . Właśnie mam połączenie WiFi .Pozdrawiam Hermogenes Cytuj
Gość Opublikowano 7 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2021 Czy karta jest potrzebna ? nie sprawdzałem ale pamiętam że konto u nich to na 100% bo cztery litery zawracało bez niego i nic nie można chyba zrobić ? ( nie pamiętam dokładnie ? ) muszę to sprawdzić ?. Chyba konto u nich jak nie masz to załóż na jakiegoś KRECIKA i sprawdzaj a co ty konkretnie chcesz zrobić ? 1 minutę temu, Hermogenes napisał: mam 3 telefony przypisane do konta więc koniecznie konto u nich ? bo bez tego ani rusz ? Cytuj
berthold61 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2021 No właśnie z tym kontem u nich jest problem bo w win 8,1 już nie ma sklepu a z nim wszystko się wiąże , zaloguję się kontem do skype ale nie pobierze skypa no bo właśnie , servery do ósemki już wyłączyli a nie mam pomysłu aby zapodać tam win 10 bo nie mogę wrzucić aplikacji ze sklepu aby to zrobić , ale mapy mają fajne . Cytuj
Hermogenes Opublikowano 7 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2021 Coś sobie przypominam że można na konto poprzednika jak było zapamiętane hasło ale to było dawno. Jak kupiłem tel po zwrocie dla Joanny i nie zrobiłem hard resetu to mimo usunięcia poprzednich aplikacji one wracały przy każdej aktualizacji. Pozdrawiam Hermogenes Ja mam 950xl tam od początku była WM10 a na 640 robiłem aktualizację dawno bo się dopraszał system .Pozdrawiam Hermogenes Cytuj
berthold61 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2021 Ja robiłem dwa razy hardreset i po wznowieniu zawsze staje na Niderlandy potem wybieram PL i następny krok to albo podać swój login lub stworzyć nowe konto ale ani swoje ani tworzone nie nawiązuje połączenia z serwerem , nie wiem czy oni całkowicie wyłączyli do ósemki te serwery i trzeba by jakoś zapodać tą 10-kę czy co , w sumie telefon działa dzwoni ssm przychodzą mapy działają ale reszta leży . Cytuj
Hermogenes Opublikowano 7 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2021 Nic Tobie nie sprawdzę pod WM8 gdyż ten telefon jest u osoby która tylko do dzwonienia go używa i czasem kamerę jako lusterko . A i forum mobilne też zamknęło podwoje. Pozdrawiam Hermogenes Cytuj
Gość Opublikowano 7 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2021 Godzinę temu, berthold61 napisał: Ja robiłem dwa razy hardreset i po wznowieniu zawsze staje na Niderlandy potem wybieram PL i następny krok to albo podać swój login lub stworzyć nowe konto ale ani swoje ani tworzone nie nawiązuje połączenia z serwerem , nie wiem czy oni całkowicie wyłączyli do ósemki te serwery i trzeba by jakoś zapodać tą 10-kę czy co , w sumie telefon działa dzwoni ssm przychodzą mapy działają ale reszta leży . Ładuje to cudo bo po 2 latach nie używania było wydojone - później jak będę miał czas to poszukam oprogramowania do wgrywania win 10 ( można na dwa sposoby z tego co pamiętam ) teraz spróbuj założyć konto u nich przez komputer i to wskaż w tel..... Apki trzeba szukać do ręcznej instalacji a nie przez ich już nie działający też idzie to zrobić ale jak to robiłem też dokładnie nie pamiętam ( z pięć lat tam nie grzebałem ? ) wszystko idzie zrobić ! no prawie wszystko ! A Tobie co instaluje win 8 ? a nie win 10 ? - na Twoim modelu już była chyba dycha ? nie pamiętam ? W każdym razie idzie zainstalować WIN 10 bez ich konta itd.. tylko wszystko robisz ręcznie włącznie z dodatkowymi apkami gdzieś to wszystko miałem jak nie skasowałem i znajdę to dam Ci znać i będziesz się bawił z nim Cytuj
berthold61 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2021 1 godzinę temu, woj_ani217 napisał: Ładuje to cudo bo po 2 latach nie używania było wydojone - później jak będę miał czas to poszukam oprogramowania do wgrywania win 10 ( można na dwa sposoby z tego co pamiętam ) teraz spróbuj założyć konto u nich przez komputer i to wskaż w tel..... Apki trzeba szukać do ręcznej instalacji a nie przez ich już nie działający też idzie to zrobić ale jak to robiłem też dokładnie nie pamiętam ( z pięć lat tam nie grzebałem ? ) wszystko idzie zrobić ! no prawie wszystko ! A Tobie co instaluje win 8 ? a nie win 10 ? - na Twoim modelu już była chyba dycha ? nie pamiętam ? W każdym razie idzie zainstalować WIN 10 bez ich konta itd.. tylko wszystko robisz ręcznie włącznie z dodatkowymi apkami gdzieś to wszystko miałem jak nie skasowałem i znajdę to dam Ci znać i będziesz się bawił z nim To luknij bo ja nie potrafię narazie tego ruszyć próbowałem tym programem ale nie rusza [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] usb oczywiście ustawione na transmisję , tak ja mam 8-kę i nijak tej 10 nie mogę zainstalować . ps co do konta to nawet nie jest w stanie się połączyć z serwerem ani moje które mam na pc a ni nowe nie da się tego ruszyć widocznie 8 =kę całkowicie wyłączyli. Cytuj
Gość Opublikowano 7 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2021 2 godziny temu, berthold61 napisał: To luknij bo ja nie potrafię narazie tego ruszyć próbowałem tym programem ale nie rusza [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] usb oczywiście ustawione na transmisję , tak ja mam 8-kę i nijak tej 10 nie mogę zainstalować . ps co do konta to nawet nie jest w stanie się połączyć z serwerem ani moje które mam na pc a ni nowe nie da się tego ruszyć widocznie 8 =kę całkowicie wyłączyli. Masz tu lektury na pół dnia ( kiepsko szukasz ? ) - poczytać pobrać i działać albo szukaj już przerobionej dychy i tym od MS wgrasz. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Musisz ręcznie uaktualnić Windowsa do wersji 10, bo dla 8.1 wyłączyli serwery, dlatego pojawia się błąd. Podpinasz kablem USB do komputera i uaktualniasz poprzez tą aplikację: Windows Phone 8.1 OTC updater [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jak zainstalować system Windows 10 w telefonach Nokia Lumia (aktualizator OTC) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
berthold61 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2021 Dzięx jutro za to się biorę . Cytuj
berthold61 Opublikowano 8 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2021 Tym programem fidler nic nie da się zrobić ,proxy włączone adres ip komputera wpisany w tel oraz port i coś tam pokazuje jak naciskam sklep ale nie można się połączyć oczywiście dalej z poziomu win 8 . otcupdater to samo stanie w miejscu i stoi bez rezultatów ,. przekopałem wszystkie możliwości i nic z tego nie wychodzi być może jak bym się zapisał do tego insider to coś by ruszyło ale mi odpisali że jest zmiana meila czy coś takiego i dopiero w styczniu być może będzie to możliwe , ręce mi opadają z tym . Cytuj
gustaw Opublikowano 8 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2021 Takie coś znalazłem na yotube Ja już mam 10 na lumi 735 innym sposobem. Cytuj
berthold61 Opublikowano 9 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2021 U mnie ten otc jak uruchomię i wskażę ścieżkę to znika , a nna oficjalnych stronach microsoftu wszystkie programy do tego znikły nic nie idzie pobrać , fora milczą widać że olali temat . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi