patrycjahotala Posted November 25, 2021 Report Posted November 25, 2021 Hejka, to znowu ja. We wczesniejszym temacie w ktorym pytalam o instalacje windowsa na nowszym sprzecie dostalam informacje, ze wystarczy uzyc tylko klawiaturki PS/2. Niestety napotkalam blad na samym wstepie, uzylam ISO "Podstawa" od Wiktorynka z tego tematu: Wypalilam Rufusem na bootowanego pendrive, poczatkowo wszystko ladnie sie odpalilo, ale pozniej napotkalam taki komunikat: Jak temu zaradzić? Quote
Widzior Posted November 25, 2021 Report Posted November 25, 2021 Przecież to jest właśnie info dotyczące braku sterowników USB Klikasz "Anuluj", a potem "Dalej". Abrakadabra czary mary, instalator idzie dalej. A jakbyś pomyślała, to byś sterowniki USB rozpakowała, wrzuciła gdzieś na dysk, potem podczas instalacji jak na tym foto wybrała "Przeglądaj", wskazala te sterowniki, załadowała je, i myszka by cudownie ożyła. Dalej instancja przebiegałaby normalnie, z działającą myszką. Quote
patrycjahotala Posted November 25, 2021 Author Report Posted November 25, 2021 11 godzin temu, Widzior napisał: Przecież to jest właśnie info dotyczące braku sterowników USB Klikasz "Anuluj", a potem "Dalej". No właśnie próbowałam "anuluj" tylko wtedy to "dalej" jest nie możliwe do kliknięcia 11 godzin temu, Widzior napisał: A jakbyś pomyślała, to byś sterowniki USB rozpakowała, wrzuciła gdzieś na dysk, potem podczas instalacji jak na tym foto wybrała "Przeglądaj", wskazala te sterowniki, załadowała je, i myszka by cudownie ożyła. Dalej instancja przebiegałaby normalnie, z działającą myszką. Spróbuje w takim razie zrobić jak piszesz, tylko gdzie są te stery od USB na tym forum? Tamten temat został usunięty, więc wszystkie pomocne odpowiedzi poszły się je*** Quote
Widzior Posted November 25, 2021 Report Posted November 25, 2021 18 minut temu, patrycjahotala napisał: No właśnie próbowałam "anuluj" tylko wtedy to "dalej" jest nie możliwe do kliknięcia Fakt, bo jakim cudem można zainstalować system z pendrive, jeśli nie działają gniazda USB? Pomyśl logicznie. Ja to robiłem z płyty DVD + klawa PS/2. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
patrycjahotala Posted November 25, 2021 Author Report Posted November 25, 2021 Godzinę temu, Widzior napisał: Fakt, bo jakim cudem można zainstalować system z pendrive, jeśli nie działają gniazda USB? No tak, ale jakoś sama wstępna instalacja się odpaliła :> Godzinę temu, Widzior napisał: Ja to robiłem z płyty DVD + klawa PS/2. A jakiś pomysł jak to ogarnąć jak nie mam magicznego dysku napędowego i wypalenie na DVD nie przejdzie? Quote
37linx3 Posted November 25, 2021 Report Posted November 25, 2021 Godzinę temu, patrycjahotala napisał: Ja to robiłem z płyty DVD + klawa PS/2. zamiast "płyty DVD" wstaw "pendriva" Quote
Widzior Posted November 25, 2021 Report Posted November 25, 2021 Godzinę temu, patrycjahotala napisał: No tak, ale jakoś sama wstępna instalacja się odpaliła :> Bo tak to działa, do czasu odpalenia instalacji to BIOS zarządza portami USB i on sobie z tym radzi, potem przejmuje to instalator i bez sterów kupa. Masz już podane różne metody rozwiązania tego problemu, więc nie wiem czemu ciągle drążysz temat zamiast wziąć się do roboty. Quote
Recommended Posts