BOGUSS Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2021 Jest problem z tym laptopem. Jest ustawione hasło na biosie, a mam komunikat "CMOS Date/ Time Not Set" "Press F1 to load deault " też woła o hasło. Bios AMI. Tak jest za każdym włączeniem laptopa. W win10 data i czas prawidłowy i pamięta ustawiony czas. Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2021 Próbowałeś ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
ropuch Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2021 Może gdzieś na płycie głównej trzeba zewrzeć jakieś piny, punkty i zresetujesz bios do fabryki. Lenovo 420 tak resetowałem. Chyba 420 [emoji848].Może na rosyjskich stronach poszukaj? Cytuj
BOGUSS Opublikowano 9 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2021 To też widziałem, niestety lapek nie wyświetla żadnego błędu tylko F2 RESUME i po wciśnięciu się uruchamia. Cytuj
Gość FoRMaT2007 Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2021 Kolekcja haseł do Asusa sprawdź. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
BOGUSS Opublikowano 9 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2021 Ty tak na poważnie milion haseł do sprawdzenia ? Cytuj
BartAcid Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2021 Nie pamiętam czy to data z naklejki, czy na laminacie płyty głównej i ona mówi jakie powinno być hasło. Cytuj
BartAcid Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2021 No to dokładniejsza data jest na laminacie. Ewentualnie przetestuj wszystkie hasła z kwietnia 2010. Cytuj
BOGUSS Opublikowano 9 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2021 Niestety ten myk też nic nie dał, nawet datę zmieniłem na 01.04.2010. Cytuj
kebab Opublikowano 19 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2021 Jeśli wyjście baterii CMOS nic nie daje, pozostaje tylko serwis który zaprogramuje na nowo kość biosu, chyba że masz umiejętności takie by samemu wylutowwć ową kość i jeśli najtańszy programator obsługują ten model kości SPI, to spróbować samemu to zrobić. Cytuj
BartAcid Opublikowano 19 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2021 Nie trzeba wlutowywać kości. Wystarczy kupić łapkę którą się wpina w zalutowaną kość i programuje. @M4T za kilka złotych kupił takowa na ali. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi